Η σημασία της επιστροφής Τοροσίδη στον Ολυμπιακό του 2018

Στα 33 του ο αρχηγός της εθνικής ομάδας γυρίζει στον Ολυμπιακό για να παίξει πατριαρχικό ρόλο στα "ερυθρόλευκα" αποδυτήρια.

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι στο συμβόλαιο του Γιασίν Μεριά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αιφνιδίασε, ανακοινώνοντας τη συμφωνία της με τον Βασίλη Τοροσίδη.

 

Τον "κάπτεν" της Εθνικής ομάδας, ο οποίος μετά τον Γενάρη του 2013 και δύο ομάδες στην Ιταλία (Ρόμα, Μπολόνια) θα παίξει εκ νέου με τα ερυθρόλευκα επιστρέφοντας στην ομάδα με την οποία από το 2007 κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ένα σούπερ καπ και μέσω αυτής το 2010 αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Ο Τοροσίδης, κλεισμένα 33 πλέον, δεν έρχεται για να καπαρώσει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ούτε τις αντοχές 22χρονου Ξανθιώτη που είχε πάει στον Πειραιά τον Ιανουάριο 2007, διαθέτει ούτε θα "παίζει" μόνος δεδομένου ότι ο Μασούρας έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και υπάρχει επίσης ο Ομάρ (αν δεν φύγει).

Όχι πως ένας ποδοσφαιριστής της αξίας / ποιότητάς του δεν θα είναι βασική επιλογή στα πλάνα του Μαρτίνς, δεδομένης της εμπειρίας και της διαχείρισης που μπορεί να κάνει στο κορμί του. Αφήστε μάλιστα που έχει την ευχέρεια να παίζει τόσο αριστερά όσο και ως στόπερ πότε-πότε.

Η επιστροφή του, ωστόσο, στον Πειραιά έχει άλλη, μεγαλύτερη, σημασία. Τη δική του ισχυρή προσωπικότητα έχει ανάγκη στ' αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Την αρχηγική παρουσία του θέλουν οι άνθρωποι που τον έφεραν πίσω, με στόχο να λειτουργήσει πατριαρχικά στο "ερυθρόλευκο" γκρουπ που έχει δημιουργηθεί, να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους.

Το κάνει εξίσου καλά στην εθνική ομάδα, απ' όταν τουλάχιστον πήρε το περιβραζιόνιο, δεν φοβάται να πάρει ευθύνες και να επωμιστεί το βάρος. Γιατί να μην το κάνει σ' ένα περιβάλλον που γνωρίζει πολύ καλά και αισθάνεται κομμάτι του;

 

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!