Μαρτίνς - Ιντέγε: Και στην προπόνηση με κλειστά μάτια!

Αντρέ Μαρτίνς και Μπράουν Ιντέγιε είχανπαρουσιάσει τα πρώτα καλά δείγματα γραφής στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Μόνο τυχαία δεν ήταν η συνεργασία τους στα γκολ με την Αρούκα και τον Ηρακλή.

Μαρτίνς - Ιντέγε: Και στην προπόνηση με κλειστά μάτια!
martins ideye ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το "παράλληλο" ποδόσφαιρο αποτελούσε σήμα - κατατεθέν του στιλ παιχνιδιού του Μίτσελ. Ο Μάρκο Σίλβα με την παρουσία του Φορτούνη στην ενδεκάδα επιχειρούσε να το αλλάξει. Ο δε Πάουλο Μπέντο προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να δουλέψει πολύ στο κάθετο ποδόσφαιρο.

Τα όσα κάνουν ο Αντρέ Μαρτίνς και ο Μπράουν Ιντέγε δεν είναι τυχαία. Είναι δουλεμένα στην προπόνηση. Τα γκολ του Νιγηριανού με την Αρούκα και τον Ηρακλή αποτελούν προϊόντων όσωνγίνονται καθημερινάστο Ρέντη. Ο Μπέντο επιμένει αρκετά στον πρώτο μήνα του στον Ολυμπιακό στο να βρίσκονται οι δυο τους με κλειστά μάτια.

Και δεν παίζει ρόλο ανoΑντρέ Μαρτίνς αγωνίζεται δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς ή στη θέση του... Φορτούνη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Πορτογάλος με τον Ιντέγε έχουν "δέσει" για τα καλά. Επαναλαμβάνουμε ότι τίποτε δεν γίνεται από... σπόντα και τίποτα δεν είναι έμπνευσηεκείνης της στιγμής.

Ξέρετε πόση ώρα ο Μπέντο δουλεύει στο Ρέντη αυτές τις συνεργασίες; Βέβαια, όχι μόνο τη συνεργασία Μαρτίνς – Ιντέγε, αλλά και τη συνεργασία Μαρτίνς - Καρντόσο, Μάριν - Καρντόσο ή Ιντέγε, Τσόρι - Καρντόσο ή Ιντέγε και Φορτούνης - Καρντόσο ή Ιντέγε. Το "δεκάρι" με τον σέντερ φορ δηλαδή και ενίοτε το "οκτάρι" με τον επιθετικό.

Από τον Νιγηριανό ο Μπέντο ζητάει να πατάει περισσότερο περιοχή. Ώρες-ώρες πέρσι με τον Σίλβα, έφτανε στο σημείο να τραβιέται αριστερά ή δεξιά και να μένει... ορφανή η αντίπαλη περιοχή.Mε τον Μπέντο είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Ζητάει περισσότερη κίνηση από τους γύρω του! Από τους εξτρέμ και τον επιτελικό χαφ.

Κάτι άλλο που έχει επίσης τη σημασία του και έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι είναι ότιτο δίδυμο Ιντέγε και Καρντόσο που είδαμε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα στο Καυτανζόγλειο, είναι δεδομένο ότι θα το ξαναδούμε. Και μην σας προκαλέσει καμία έκπληξη αν το δούμε κάποια στιγμή ακόμα και από την αρχή σε αγώνα πρωταθλήματος. Είναι κάτι που το δουλεύει ο Μπέντο, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν θα συμβεί άμεσα. Θα καθυστερήσει λίγοτο 4-4-2 με τουςδύο καθαρόαιμους επιθετικούς και όχι με την παρουσία"ψευτοεπιθετικών" τύπουΤσόρι, Μάριν ή Φορτούνη.

ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Πώς το είπε ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου για τον Φορτούνη; Ότι δεν αρκεί μόνο το ταλέντο; Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά φαίνεται πώς ο Τρικαλινός χαφ μετά την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα δεν το έχει συνειδητοποιήσει 100%.

Πέρσι σαν να είχε λίγο "δεμένο τον γάιδαρό" του επειδή ο Τσόρι βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας λόγω των πολλών τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Αναπόφευκτα έπρεπε να παίζει. Μάλιστα, για 2-3 αγωνιστικές όταν ο Σίλβα τον είδε κάπως χαλαρό στις προπονήσεις, τον άφησε εκτός 18άδας για παραδειγματισμό και κάπου εκεί το πήρε το μήνυμα.

Αυτή τη στιγμή ο Φορτούνης είναι πιεσμένος και φαίνεται σε κάθε του κίνηση στο Ρέντη. Ο ίδιος πριν από το ματς με τον Ηρακλή διέρρεε προς τα έξω ότι είναι ανέτοιμος λόγω τραυματισμού. Ο Μπέντο από την πλευρά του είπε το ακριβώς αντίθετο. Ότι αν κάνει αυτά που του ζητάει, τότε θα επιστρέψει στην ενδεκάδα.Το θέμα πλέον είναι πώς θα διαχειριστεί ο "Φόρτου" όλη αυτή την ξαφνική πίεση.

Ξέρει ότιφέτοςδεν παίζει πλέον μόνος του μπάλα. Για τη θέση του υπάρχουν (εκτός από τον Τσόρι) οι Μάριν και Αντρέ Μαρτίνς! Υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν επιλογές και μένει να φανεί τις επόμενες μέρες αν το έχει συνειδητοποιήσει.

Την Τρίτη (20/9) ο Ολυμπιακός δίνει φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ακόμα και μία καλή εμφάνιση του Φορτούνη κόντρα στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα κερδίσει τη θέση του στη 18άδα για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με την Λάρισα. Ο Μπέντο δείχνει στην παρούσα φάση απαιτητικός με όλους.

Κι όταν οMVPτου περσινού πρωταθλήματος βλέπει από την τηλεόραση ένα παιχνίδι, αν και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, τότε αυτομάτως είναι και ένα μήνυμα για όλους τους υπόλοιπους. Αύριο - μεθαύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος στη θέση του Φορτούνη. Μπορεί να είναι κάποιος ακόμα και από αυτούς που τη δεδομένη στιγμή μοιάζουν βασικοί και αναντικατάστατοι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK