Κακώς το συζητάμε για Τσόρι και Καμπιάσο

Οι Αλεχάντρο Ντομίνγκες και Εστέμπαν Καμπιάσο έχουν αποδείξει πόση μπάλα ξέρουν και τι προσωπικότητες διαθέτουν όμως έχοντας πατήσει αμφότεροι τα 36 χρόνια δεν έχουν ούτε τις αντοχές, ούτε τη φρεσκάδα να χωρέσουν στο νέο Ολυμπιακό. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τους δύο Αργεντινούς και το ενδιαφέρον του Απόλλωνα για αυτούς.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη συγκέντρωση των «ερυθρολεύκων» για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη 14 του μήνα, ενώ δύο μέρες αργότερα η αποστολή της ομάδας αναχωρεί με προορισμό το Ζέεφελντ όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Μπέσνικ Χάσι μαζί με τον Αρμάντο Ουσίγιος, σε συνεργασία με τα στελέχη της ΠΑΕ έχουν να ανέβουν ένα βουνό. Πολλά τα ανοικτά μέτωπα που αφορούν κυρίως το ρόστερ. Συμβόλαια, επιστροφές, ανανεώσεις, δανεισμοί, μεταγραφές. Μέσα σε όλα αυτά παραμένει σε εκκρεμότητα και η υπόθεση των Καμπιάσο, Τσόρι Ντομίνγκες. Στο δικό μου μυαλό και στη δική μου λογική προσέγγισης δεν θα έπρεπε να υπάρχει...

Αμφότεροι έχουν αποδείξει ποιοι είναι, πόσο μπάλα ξέρουν, τι προσωπικότητες διαθέτουν και τι κουβαλούν μέσα στο παντελόνι τους. Όλα αυτά είναι γνωστά και δεν αμφισβητούνται. Ο Τσόρι, όμως, έκλεισε το Σάββατο τα 36 χρόνια του, ενώ ο Εστέμπαν πατάει τον Αύγουστο τα 37. Πλέον δεν έχουν ούτε τις αντοχές, ούτε τη δύναμη, ούτε τη φρεσκάδα να χωρέσουν στο νέο Ολυμπιακό. Κακά τα ψέματα. Το διαπιστώσαμε και πέρυσι που, έστω κι αν αδικήθηκαν από τον Μπέντο, έπαιζαν λόγω εμπειρίας κι όχι επειδή μπορούν να ακολουθήσουν στις... στροφές που απαιτούνται.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν ο σύλλογος μπει πάλι σε διαδικασία να τους ανανεώσει τα συμβόλαια, ανεξαρτήτως του οικονομικού σκέλος, θα είναι σα να ρίχνει τον δικό του πήχη για το μέλλον. Οι δύο αυτοί παικταράδες πρέπει να αποχωρήσουν με όλες τις τιμές και να αντικατασταθούν από ισάξιους, αλλά νεότερους. Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί νέος Καμπιάσο ή νέος Ντομίνγκες, αλλά η ομάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να ανανεωθεί, να κάνει νέο ξεκίνημα με άλλο αέρα και πιο φρέσκα πόδια.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αμφότεροι ήταν φευγάτοι από πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Εστέμπαν είχε φύγει και επέστρεψε, ο Τσόρι παρέμεινε ουσιαστικά τιμής ένεκεν λόγω του πολύ σημαντικού γκολ στη ρεβάνς με την Αρούκα. Προσωπικά θα ήθελα να τους βλέπω για... πάντα με την ερυθρόλευκη φανέλα, όπως θα το ήθελα και για άλλους μεγάλους άσους του παρελθόντος με πρώτο τον Ζιοβάνι. Ο Μπέσνικ Χάσι, όμως, και κάθε προπονητής που έχει ένα σοβαρό και σύγχρονο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στο μυαλό του θέλει και τα ανάλογα εργαλεία για να το υπηρετήσουν...

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Και μόνο που οι δύο Αργεντίνοι φέρονται ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Απόλλωνα Σμύρνης κάτι λέει χωρίς την παραμικρή διάθεση να υποτιμήσω την ιστορική ομάδα που επιστρέφει στη «Σούπερ Λίγκα». Σούπερ κινήσεις θα είναι αυτές για την «ελαφρά ταξιαρχία» που και κόσμο στο γήπεδο θα μαζέψει και ποιότητα θα αποκτήσει. Οι δικοί της στόχοι και οι απαιτήσεις, όμως, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, οφείλουν να ευχαριστήσουν τους δύο παικταράδες από την Αργεντινή, να τους αποχαιρετήσουν με τις τιμές που τους αρμόζουν και να κοιτάξουν μπροστά. Παράλληλα, θα πρέπει να μείνει ορθάνοικτη η πόρτα για μελλοντική συνεργασία από κάποιο άλλο πόστο. Μέχρι εκεί και να ετοιμάζονται οι επόμενοι. Όλα τα άλλα, είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, αλλά το συναίσθημα δεν παίζει ποδόσφαιρο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK