Καρντόσο: "Δεν έχω βάλει μόνο 158 γκολ!"

Τι δήλωσε ο Παραγουανός φορ για το πρώτο γκολ του με τα ερυθρόλευκα και το υπόλοιπο του πρωταθλήματος μετά το 2-0 στα Γιάννινα.

Καρντόσο: "Δεν έχω βάλει μόνο 158 γκολ!"

Ο -άσφαιρος μέχρι τον ΠΑΣ- Όσκαρ Καρντόσο έσπασε την κακοδαιμονία και μετά το γκολ που πέτυχε στο ματς των Ιωαννίνων έδιωξε από πάνω του την γκίνια ξεσκονίζοντας το σώμα του.

Το δικό του 1-0 άνοιξε το δρόμο για την πολύ σημαντική νίκη του Ολυμπιακού στους "Ζωσιμάδες" και μετά το τέλος του αγώνα συγκέντρωσε τα βλέμματα.

Ο ίδιος, εμφανώς ανακουφισμένος, μίλησε για το παρθενικό τέρμα του στην Ελλάδα και κατόπιν διόρθωσε εκείνον που δεν έκανε σωστούς υπολογισμούς με τα συνολικά γκολ της καριέρας του.

-Για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι ένα γκολ που το έψαχνα. Προσπαθώ πολύ καιρό να το καταφέρω και επιτέλους τα κατάφερα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς μας σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο σήμερα γιατί πραγματικά σε ένα τέτοιο γήπεδο είναι δύσκολο να παίξεις. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για το παιχνίδι αυτό, είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε και για το γκολ μου το οποίο το ψάχνω πολύ καιρό».

-Για τα 158 γκολ σε 258 αγώνες πρωταθλήματος, που έχει πετύχει σε Ουρουγουάη, Αργεντινή, Πορτογαλία και Τουρκία: «Περισσότερα μάλλον είναι γιατί στην Πορτογαλία τα 7 χρόνια που έμεινα είχα πετύχει περισσότερα από 170 γκολ και στην Τραμπζονσπόρ έχω βάλει περισσότερα από 70».

-Εάν έχει μείνει ξανά χωρίς γκολ τόσο μεγάλο διάστημα: «Όχι ποτέ».

-Εάν τον δυσκόλεψε να προσαρμοστεί στην Ελλάδα: «Τίποτα δεν με δυσκόλεψε. Με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο οι συμπαίκτες μου και όλοι οι άνθρωποι στην ομάδα, με βοηθάνε και μου παρέχουν τα πάντα για να μπορώ να προπονούμαι καλά, απλά δεν ερχότανε το γκολ. Ήταν κάτι το οποίο με απασχολούσε, δούλευα και δουλεύω καθημερινά πάρα πολύ αλλά ήταν κάτι που δεν ερχότανε. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα τελικά».

-Για τη φάση του γκολ που σημείωσε και την ασίστ του Σεμπά: «Κατάλαβα εκείνη τη στιγμή ότι θα περάσει η μπάλα σε μένα. Η αλήθεια είναι πως εκείνη τη στιγμή πίστευα ότι ο Σεμπά θα έστελνε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όμως κατάλαβα πως ήταν κάτι που μπορούσα να κάνω, το έκανα εκείνη τη στιγμή και έτσι ήρθε το πρώτο μου γκολ στην Ελλάδα».

-Για το αν εμπιστεύεται περισσότερο το αριστερό από το δεξί του πόδι: «Με το αριστερό έχω πετύχει τα περισσότερα γκολ όπως και με το κεφάλι φυσικά, με το αριστερό νιώθω πιο άνετα αλλά προσπαθώ πάντα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

-Εάν θεωρεί ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει: «Όχι, σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια ακόμα μπροστά μας και πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε όλα. Όμως, σίγουρα αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι όπως τώρα και να παίρνουμε τους βαθμούς και τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα».

-Το σχόλιό του για την Οσμανλίσπορ, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του UEFA Europa League: «Θα είναι ένα παιχνίδι πολύ σκληρό, με πολύ ποιότητα και καλούς παίκτες και από τις δύο πλευρές και ιδιαίτερα μπροστά. Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο θα δούμε τι θα γίνει, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς περισσότερο και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και μετά τι κάνει ο αντίπαλος».

News 24/7

24MEDIA NETWORK