Με φουλ επίθεση πάει ο Μπέντο στην Λάρισα

Με Ιντέγε–Καρντόσο δίδυμο στην αντίπαλη περιοχή και με Μιλιβόγεβιτς–Καμπιάσο στα χαφ προσανατολίζεται να κατεβάσει τον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος.

Με φουλ επίθεση πάει ο Μπέντο στην Λάρισα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο… κύβος ερρίφθη! Θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν στην εκτός έδρας αποστολή του Ολυμπιακού στην Λάρισα, ο Πάουλο Μπέντο δεν παρατάξει την ομάδα του φουλ επιθετικά και με τους Ιντέγε–Καρντόσο να δεσπόζουν στη γραμμή κρούσης.

Το 4-4-2 φαίνεται πώς επιλέγει ο Πορτογάλος τεχνικός και αυτό το σενάριο έρχεται να το ενισχύσει καιη παρουσία τρίτου φορ στην αποστολή (σ.σ. Πασιένσια). Αν ήθελε να πάει στο γνώριμο 4-2-3-1, δεν υπήρχε λόγος να έχει δύο επιθετικούς στον πάγκο.

Το δίδυμο Ιντέγιε – Καρντόσο είναι αυτό που θα δούμε – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – στην αναμέτρηση της «AELFCArena» και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα εμφανιστούν. Τους είχε βάλει μαζί ο Μπέντο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο κυνήγι του «χρυσού» δεύτερο γκολ για να έφευγε με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη. Από την αρχή όμως ποτέ!

ΦΑΒΟΡΙ ΣΕΜΠΑ–ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ, ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Στην ανακοίνωση της αποστολής από τον Μπέντο, ήταν λογικό τα περισσότερα βλέμματα να τραβήξει η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη. Ένας Φορτούνης όμως που το πιθανότερο είναι να βρεθεί στον πάγκο και όχι στο αρχικό σχήμα.

Οι περισσότερες δοκιμές του Μπέντο στο 4-4-2 είναι με τους Ιντέγιε – Καρντόσο στην επίθεση και με τους Σεμπά – Ελιουνούσι στα «φτερά».

Κάποια στιγμή και ο Φορτούνης πέρασε στη θέση του Ελιουνούσι, αλλά το συμπέρασμα που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές από τα όσα έχει προλάβει να «δείξει» ο Μπέντο στο Ρέντη, είναι ότι ο Τρικαλινός χαφ πιθανότατα θα περάσει στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΜΙΚΑ

Πέντε επίσημα παιχνίδια έχει δώσει ο Ολυμπιακός με τον Μπέντο στον πάγκο του. Τα δύο με την Αρούκα και αυτά με Βέροια, Γιουνγκ Μπόις και Ηρακλή. Σε κανένα δεν βρισκόταν ο Τσιμίκας στην αποστολή. Ο Ντε Λα Μπέγια είχε… βιδωθεί στην ενδεκάδα, ενώ όταν προέκυψε ο τραυματισμός του στο Καυταντζόγλειο, επιστρατεύτηκε αρχικά ο Φιγκέιρας και εν συνεχεία ο Ρέτσος.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Τσιμίκας ήταν πίσω στις επιλογές του Μπέντο για το «μπακ απ» του Ντε Λα Μπέγια. Πίσω από Φιγκέιρας και Ρέτσο. Έτσι όπως κάθισαν τα πράγματα τώρα, ο νεαρός αριστεροπόδαρος μπακ φαίνεται πώς θα κάνει ντεμπούτο τη φετινή σεζόν.

Κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα ο Μπέντο χρησιμοποίησε μέχρι και τον Σεμπά ως αριστερό μπακ, αλλά θα αποτελούσε έκπληξη μεγατόνων αν βλέπαμε τον Βραζιλιάνο να γυρνούσε πίσω για να καλύψει το κενό του τραυματία Ντε Λα Μπέγια.

ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΒΙΑΝΑ

Η παρουσία του στο αρχικό σχήμα κόντρα στον Ηρακλή ήταν μόνο η αρχή. Ο Μπρούνο Βιάνα θα παίξει και αύριο (25/9) στην Λάρισα. Αυτή τη φορά όμως δίπλα του θα έχει τον Ντα Κόστα και όχι τον Μποτία. Αυτό έδειξαν τουλάχιστον οι δοκιμές του Μπέντο.

Μπορεί στο τέλος να προτιμηθεί ο Μποτία αντί του Ντα Κόστα (αν και συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες), αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Βραζιλιάνος αμυντικός που αποτελεί το «πουλέν» του Μπέντο, πάει σιγά-σιγά να καθιερωθεί στην ενδεκάδα…

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός αναμένεται κόντρα στη Λάρισα με 4-4-2 και με τους Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Τσιμίκα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Σεμπά, Ελιουνούσι, Καρντόσο και Ιντέγιε. Αυτή είναι η επικρατέστερη ενδεκάδα, έχοντας πάντα έναν αστερίσκο ότι συνήθως ο Μπέντο όλο και μία έκπληξη επιφυλάσσει στο τέλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μποτία, Χουτεσιώτης, Ντομίνγκεζ, Φορτούνης, Λεάλι, Μάριν, Μάρτινς και Πασιένσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Συμμαχία" Καρντόσο - Ιντέγε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK