Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού μοιάζει ο Καμαρά

Οι Γάλλοι θέλουν τον Μαντί Καμαρά να έχει κλείσει αλά... Παπέ Σισέ στον Ολυμπιακό και το Contra.gr κάνει φύλλο και φτερό το αγωνιστικό προφίλ του 21χρονου μέσου. Με ποιον παίκτη των "ερυθρολεύκων" που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ έχει παρόμοιους αριθμούς.

Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού μοιάζει ο Καμαρά
camara

Η "ακτινογραφία" του Μαντί Καμαρά μέσω του Wyscout, τον οποίο ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει κλείσει για το καλοκαίρι, δίνει τις πρώτες απαντήσεις για την ποδοσφαιρική ταυτότητα του 21χρονου αμυντικού μέσου της Αζαξιό.

Τα φετινά του αγωνιστικά πεπραγμένα ταιριάζουν με αυτά του Παναγιώτη Ταχτσίδη και αποκαλύπτουν το "αποτύπωμα" του Αφρικανού εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου.

Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού μοιάζει ο Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά έχει καταγράψει φέτος 22 συμμετοχές, με μέσο όρο σχεδόν 39 αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα της Αζαξιό. Συνολικά, ο Μακαρά μετράει 41 εμφανίσεις, έχοντας με δύο γκολ και μια ασίστ, με τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα να έχουν καταγραφεί στην Santoba FC.

Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού μοιάζει ο Καμαρά

Ο θερμικός του χάρτης είναι ο... αναμενόμενος με βάση τη θέση του, με τον Καμαρά να κινείται στους χώρους ανάμεσα στις δυο μεγάλες περιοχές, έχοντας περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ

Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού μοιάζει ο Καμαρά

Στην καρτέλα των ανασταλτικών του ενεργειών, ξεχωρίζει το 40,5% επιτυχία στις εναέριες μονομαχίες, που κατά μέσο όρο είναι τουλάχιστον τέσσερις ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, ενώ συνολικά σε επίπεδο αμυντικών μονομαχιών έχει ποσοστό επιτυχίας στο 25% έχοντας τουλάχιστον επτά κατά μέσο όρο ανά 90 αγωνιστικά λεπτά.

Μετρά τουλάχιστον τρία κοψίματα, επτά απώλειες κατοχής μπάλας, με το 1/4 εξ αυτών να καταγράφονται από τη μεσαία γραμμή και προς την εστία της ομάδας, και τουλάχιστον τέσσερις ανακτήσεις της μπάλας, με το 1/3 εξ αυτών από τη μεσαία γραμμή και προς την αντίπαλη εστία.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ

Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού μοιάζει ο Καμαρά

Στον τομέα της δημιουργίας αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Καμαρά, με βάση την στατιστική καταγραφή της φετινής του σεζόν, είναι να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του που έχουν αναλάβει το ρόλο της δημιουργίας.

Αυτό δείχνουν οι τουλάχιστον επτά επιθετικές μονομαχίες που καταγράφει ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, με το 62% εξ' αυτών να είναι κερδισμένες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΣΕΣ

Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού μοιάζει ο Καμαρά

Στις πάσες το 76,9% ως ποσοστό ευστοχίας προκύπτει από το άθροισμα του κάθε τύπου πάσας που επιχειρεί. Οι τουλάχιστον δέκα πάσες ανά 90 αγωνιστικά λεπτά που καταγράφοντας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δείχνει πως ο Καμαρά προσπαθεί να βοηθήσει στην δημιουργία χώρων, ανεβαίνοντας μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του κέντρου κοντά στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Σε αυτό παίζει ρόλο και ο τρόπος παιχνιδιού της κάθε ομάδας και η Αζαξιό, όντας στις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, κάνει τις περισσότερες φορές παιχνίδι κατοχής με πρωτοβουλία των κινήσεων κάτι που απαιτεί την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΜΑΡΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΤΑΧΤΣΙΔΗ

Όλοι οι φετινοί αριθμοί του Μαντί Καμαρά παραπέμπουν στον Παναγιώτη Ταχτσίδη, με τον 21χρονο Αφρικανό να έχει παρόμοια συμμετοχή στο παιχνίδι της Αζαξιό με αυτή που έχει ο 27χρονος Έλληνας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Προφανώς οι "ερυθρόλευκοι" βλέπουν στον Καμαρά έναν ποδοσφαιριστή που είναι στο... καλούπι του Ταχτσίδη και λόγω του νεαρού της ηλικίας να εξελιχθεί στα χέρια του προπονητή της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK