ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ολυμπιακού: Όλες οι απαντήσεις!

Το Contra.gr ανοίγει το φάκελο «μεταγραφές» στον Ολυμπιακό. Οι αληθινές πιθανότητες για Μιραλάς και η παραδοχή Μαρινάκη! Πόσο κοντά είναι ο Χατζησαφί; Θα έρθει άλλος γκολκίπερ; Σε ποιες (δύο) θέσεις μπορεί να γίνει έξτρα κίνηση; Πόσοι ακόμη είναι στην πόρτα της εξόδου; Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ολυμπιακού: Όλες οι απαντήσεις!

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2017 ολοκληρώθηκαν με την εκτός έδρας νίκη σε βάρος του Πλατανιά για το Κύπελλο και πλέον ανοίγει επίσημα στο λιμάνι η μεταγραφική περίοδος. Το Contra.gr ανοίγει τον φάκελο μεταγραφές στον Ολυμπιακό και παρουσιάζει το πλήρες πλάνο με βάση το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Πόσες είναι οι πραγματικές πιθανότητες για να ρίξουν άγκυρα ο μεγάλος πόθος Κέβιν Μιραλάς, για την επίθεση, αλλά και ο Εχσάν Χατζισαφί του Πανιωνίου για ενίσχυση της θέσης του αριστερού μπακ. Θα αποκτηθεί τελικά “ρεζέρβα” του Προτό τον Γενάρη; Σε ποια άλλη θέση μπορεί να υπάρξει ενίσχυση και μάλιστα με πρωτοκλασάτο άσο; Ποιοι είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση; Διαβάστε τις απαντήσεις.

1. Πόσο πιθανή είναι η επιστροφή του Μιραλάς;

Ο Κέβιν Μιραλάς εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο πόθο του Ολυμπιακού ενόψει Γενάρη. Κι επειδή είναι παικταράς που θα γεμίσει... τρεις θέσεις (κορυφή και πτέρυγες της επίθεσης), αλλά κι επειδή η πιθανή επιστροφή του θα προκαλέσει ενθουσιασμό κι ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση στον κόσμο στην προσπάθεια κατάκτησης ενός ακόμη τίτλου που θα γράψει ιστορία (σ.σ. για πρώτη φορά ομάδα θα πάρει 8 σερί κούπες).

Με την ιστορία ασχολείται από το καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αν δεν στύλωνε τα πόδια η διοίκηση της Έβερτον την τελευταία μέρα του Αυγούστου, ο Βέλγος θα ήταν ήδη κάτοικος Πειραιά.

Από τότε μέχρι τώρα, η προσπάθεια συνεχίζεται με σύμμαχο τον 30χρονο άσο. Πιέζει ο ίδιος, πιέζει η πλευρά του, πιέζει ο Ολυμπιακός, αλλά η Έβερτον... αντιστέκεται. Οι Άγγλοι ζητούν 8 εκατομμύρια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν υπάρχουν περίπτωση να πληρώσουν περισσότερα απ' όσα πήραν πριν από πέντε χρόνια που τα «ζαχαρωτά» έκαναν χρήση της οψιόν (σ.σ. 7 εκατ. πήρε ο Ολυμπιακός κι ένα ο ποδοσφαιριστής) και το σκληρό πόκερ συνεχίζεται.

Είναι δεδομένο πως παρά τα όσα επικοινωνεί η ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα αναφορικά, το θέμα παραμένει ανοικτό, αλλά και ο βαθμός δυσκολίας μεγάλος. Όσο ο Ολυμπιακός δεν αποσύρεται πάντα θα υπάρχουν πιθανότητες, ενώ η πλευρά Μιραλάς φροντίζει να κρατάει μακριά άλλους... μνηστήρες. Μόνο αν δεν βρεθεί η «χρυσή τομή» με την Έβερτον και οι «ερυθρόλευκοι» αποχωρήσουν οριστικά από τη διεκδίκηση, θα ασχοληθεί ο Κέβιν με άλλες προτάσεις ή ενδιαφερόμενους (πχ. Γουεστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγες).

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ παραδέχθηκε πρόσφατα σε φιλική παρέα ότι «θέλουμε και προσπαθούμε για τον Μιραλάς, αλλά ακόμη κι αν δεν βρούμε άκρη με την Έβερτον θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να πάρουμε κι αυτόν τον τίτλο».

Εν κατακλείδι, η υπόθεση Μιραλάς είναι ανοικτή, γίνονται κινήσεις τακτικής εκατέρωθεν και θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί το deal, αλλιώς θα γίνει κάποια άλλη κίνηση με παίκτη του ίδιου επιπέδου. Η αίσθηση, ωστόσο, είναι πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελικά θα βρεθεί η άκρη έστω κι αν μπούμε για τα καλά στον Γενάρη...

2. Θα πιάσει λιμάνι ο Χατζισαφί;

Η απάντηση είναι «ναι», εκτός απροόπτου. Γιατί;

Α. Ο Χατζισαφί που πέτυχε και γκολάρα στο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, είναι έτοιμος παίκτης. Έρχεται, μπαίνει, παίζει. Δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, γνωρίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Β. Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει βασική επιλογή, αλλά έναν καλό παίκτη που θα μοιραστεί το χρόνο του Κούτρη στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Γ. Είναι 27 στα 28, άφησε άριστες εντυπώσεις στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, ο Τάκης Λεμονής έχει ανάψει πράσινο για την απόκτησή του.

Δ. Έχει μπροστά του ένα Μουντιάλ με το Ιράν και θα... λυσσάξει να παίξει και να δείξει μέχρι το τέλος της περιόδου.

Ε. Είναι καλός φίλος και συμπαίκτης με τον Ανσαριφάρντ στην Εθνική, άρα θα προσαρμοστεί ακόμη πιο γρήγορα πλάι στο καλό του φιλαράκι στα νέα λημέρια.

ΣΤ. Ο Ολυμπιακός έχει κενή θέση ξένου από τη στιγμή που αποχωρεί ο Εμενίκε.

3. Θα αποκτηθεί άλλος πορτιέρε;

Από τη στιγμή που «κόπηκε» ο Στέφανος Καπίνο, τον οποίο όπως έχετε διαβάσει εδώ και μέρες στο Contra.gr γλυκοκοιτάζει η βελγική Κλαμπ Μπριζ, ο μηχανισμός των πρωταθλητών μπήκε σε διαδικασία απόκτησης μιας εναλλακτικής επιλογής. Η λύση της πρόωρης επιστροφής του Ανδρέα Γιαννιώτη, «κάηκε» με συνοπτικές διαδικασίες, για μια σειρά από ευνόητους λόγους. Ένας από τους κορυφαίους πορτιέρε του πρωταθλήματος δεν είχε κάποιο σοβαρό λόγο να αποχωρήσει τώρα από τον Ατρόμητο για να διεκδικήσει τη θέση του Προτό στον Ολυμπιακό. Θα γυρίσει μια και καλή το καλοκαίρι, γεμάτος συμμετοχές με την ομάδα του Περιστερίου, προκειμένου να διεκδικήσει από το ξεκίνημα τα γάντια του βασικού κίπερ στην ομάδα του Πειραιά.

Είναι γεγονός ότι ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, ο οποίος ηλικιακά είναι δύο μήνες μικρότερος του Καπίνο, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε την Τετάρτη στα Χανιά, ωστόσο, παραμένει ανοικτό το αν θα «κόψει» τον επόμενο και κρατήσει αυτός τη θέση πίσω από τον έμπειρο Βέλγο μέχρι το φινάλε της περιόδου.

4. Μπορεί να γίνει άλλη προσθήκη;

Η απάντηση είναι «ναι», αλλά υπό πολλές προϋποθέσεις. Μέχρι στιγμής έχουν αποτελέσει παρελθόν επίσημα -πλην του Καπίνο- οι Καρσελά, Μίλιτς, Ζντίελαρ, Μπεν, ενώ είναι τελειωμένος ο Εμενίκε, παρέα με τον Βούκοβιτς, έστω κι αν ο Σέρβος έπαιξε πέντε λεπτά κόντρα στον Πλατανιά. Ήταν μια απόφαση του Λεμονή που για κάποιους έμοιαζε περισσότερο με καψώνι.

Το αν θα γίνει άλλη κίνηση αναφορικά με τα «φτερά» της επίθεσης ή τον άξονα, θα εξαρτηθεί αντίστοιχα από τον Σεμπά ή τον Οφόε. Αν έρθει πρόταση από την Κίνα, ύψους 5-6 εκατομμυρίων για τον Βραζιλιάνο από τα πορτογαλικά κανάλια μάνατζερ που ελέγχουν την περίπτωσή του, ο Ολυμπιακός δεν θα πει «όχι». Και τότε θα έρθει ένας ακόμη εξτρέμ, ακόμη κι αν αποκτηθεί τελικά ο Μιραλάς. Μια περίπτωση που αρέσει είναι του Σαλιμπούρ της Γκινγκαμπ.

Αναφορικά με τον άξονα κι επειδή πολλά ακούστηκαν για τον -ελεύθερο από την Τουλούζ- Ζινεντίν Μασάς, αν δεν αλλάξει κάτι στο στάτους του Οφόε, δεν πρόκειται να έρθει άλλος χαφ για τον άξονα. Ο 21χρονος ταλαντούχος, αλλά ιδιόρρυθμος Μασάς που μάλλον κλείνει στη Νάπολι, μπορεί να είναι ένας από τους παίκτες που έχει τσεκάρει το σκάουτινγκ και δη ο Μοδέστο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 8 παίκτες στη θέση που αγωνίζεται. Μην ξεχνάμε ότι ο Ζιλέ που παίζει και δεν παίζει, είναι ακούνητος έως το καλοκαίρι. Έχει παίξει πλην του Ολυμπιακού και στη Ναντ, άρα άλλη μεταγραφή δεν μπορεί να κάνει εκτός κι αν βρει ομάδα σε άλλη... ήπειρο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Αντρέ Μαρτίνς, ένας από τους κορυφαίους μέσους στο πρώτο μισό της προηγούμενης σεζόν, δεν παίζει σχεδόν καθόλου τελευταία, παρότι ο Λεμονής τον εκτιμά και ως παίκτης, αλλά και ως... συμπαίκτη (από πλευράς χαρακτήρα και επαγγελματισμού).

Υ.Γ.: Αν δεν βρεθεί τελικά άκρη με τον Μιραλάς, ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει και επιθετικό και εξτρέμ «πρώτης γραμμής». Τα λεφτά για τον Βέλγο, δηλαδή, θα σπάσουν στα δύο για να γεμίσει και η επίθεση (μαζί με Καρίμ, Τζούρτζεβιτς), αλλά και τα «φτερά». Για τις πτέρυγες είναι πιθανό να έρθουν τελικά δύο παίκτες, ακόμη κι αν ο ένας είναι ο «ιπτάμενος» και αγαπημένος Κέβιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK