Μήνυμα... παραμονής από τον Μάρκο Σίλβα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Νοvasports και την εκπομπή "Ώρα των πρωταθλητών", ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, μίλησε για όσα έζησε με τους Πειραιώτες την πρώτη του χρονιά, τα ρεκόρ, τα ντέρμπι, τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ, αλλά και το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας.

Μήνυμα... παραμονής από τον Μάρκο Σίλβα

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα:

Για την κατάκτηση του τίτλου από τις 25 Φεβρουαρίου: "Ήταν κάτι πολύ σημαντικό, αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος. Όταν μάλιστα ο τίτλος έρχεται με έναν τόσο εμφατικό τρόπο είναι ακόμα καλύτερο".

Για την πίεση: "Είναι η πίεση που υπάρχει σε κάθε μεγάλο σύλλογο. Eίναι ένα όμορφο άγχος όταν είσαι σε μια ομάδα που είναι το φαβορί για τον τίτλο. Είναι αλήθεια πως είναι μία δύσκολη δουλειά. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει την απαίτηση για το πρωτάθλημα σημαίνει ότι σου δίνει παράλληλα και τις συνθήκες για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος είναι απαιτητικός αλλά σου δίνει ό,τι χρειάζεσαι".

"Δεν ξεχνάω ντέρμπι και Άντερλεχτ"

Για την πιο δυνατή στιγμή του έως τώρα στον Ολυμπιακό: "Υπάρχουν πολλές. Θα πω τα ματς με την Άντερλεχτ, μερικά ματς όπως τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ".

Για το αν η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν το πιο έντονο συναίσθημα που έζησε: "Τον τίτλο τον γιόρτασα και με το παραπάνω όταν κερδίσαμε τη Βέροια. Εκεί είναι που τέλειωσε το πρωτάθλημα. Στο ματς με Παναθηναϊκό υπήρξε άλλη ατμόσφαιρα, ένα ματς με διαφορετική σημασία στο οποίο ζήσαμε έντονα συναισθήματα αλλά ο τίτλος δεν κρίθηκε εκεί".

Για το αν σκεφτόταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: "Η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν έτοιμοι γι' αυτό το ματς. Ο Πάρντο δεν ήταν έτοιμος και προτιμήσαμε να τον κρατήσουμε για το δεύτερο ημίχρονο. Υπήρξε και το πρόβλημα με τον Τζίμι, οπότε επιλέξαμε να ξεκινήσουμε ένα ματς με το σκεπτικό πως θα ήταν πιο κλειστό και στη συνέχεια να βάλουμε παίκτες που είναι καλύτεροι στο να ανοίγουν άμυνες. Θα κάναμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε πολύ τη νίκη και να τελειώσουμε τη χρονιά μόνο με νίκες στην έδρα μας. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς, άλλες φορές οι αποφάσεις βγαίνουν, άλλες όχι, κόντρα στον Παναθηναϊκό μας βγήκαν".

"Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο"

Για τη διαχείριση του υλικού και των αποτελεσμάτων: "Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να κρατώ μια ισορροπία στις αντιδράσεις, κανένας δεν γίνεται να μείνει αήττητος για πάντα, πιστεύω όμως στο υλικό της ομάδας και πρέπει να παραμένεις πιστός στην ιδέα που έχεις".

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: "Είμαι ικανοποιημένος με τη χρονιά αυτή, με τα αποτελέσματα, με τη δουλειά που έχουμε καταφέρει να κάνουμε και με τη συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό. Επίσης, στην ομάδα είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά που έχουμε κάνει. Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Αυτό είναι και η απάντηση όταν όλοι είναι ικανοποιημένοι. Εγώ θέλω να πετύχω πολλά περισσότερα, το ίδιο θέλει και ο σύλλογος και από τη στιγμή που όλοι θέλουν το κάτι παραπάνω και να συνεχίσει η ομάδα να βελτιώνεται, αυτή είναι και η απάντηση. Μου αρέσει πολύ η ζωή εδώ. Δεν ζω στην πόλη πολύ. Έχω λίγο χρόνο λόγω της δουλειάς. Όσα έχω δει μου αρέσουν πολύ".

"Διαφορετική η περίπτωση Μανιάτη"

Για το αν θα παίξει ρόλο στον σχεδιασμό το ότι η σεζόν ξεκινάει πιο νωρίς του χρόνου: "Θα επηρεαστούν οι μεταγραφές, όμως πρώτα πρέπει να δούμε τι ρόστερ θα έχουμε εκείνη τη στιγμή για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Είναι σημαντικό το να ξέρω ποια ημερομηνία είναι αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί και η οικονομική δυνατότητα του συλλόγου".

Για τις μεταγραφικές εισηγήσεις του: "Γίνονται συζητήσεις αλλά ακόμη δεν είναι καθοριστικές. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Για παράδειγμα η περίπτωση του Μανιάτη είναι πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες. Ένας παίκτης πολύ σημαντικός, ο αρχηγός της ομάδας και δεν μπορούμε να σκεφτούμε για αυτόν ότι και για τους υπόλοιπους. Θα μελετήσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Όλοι φέτος είναι πρωταθλητές, καθένας συνέβαλε ότι μπορούσε και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια".

Για τις μεταγραφικές κινήσεις από Ελλάδα και εξωτερικό: "Σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα φυσικά δεν θα πω ονόματα. Ούτε Έλληνες ή ξένους. Το εάν θέλουμε παίκτη με μεγάλο όνομα λέω πως θέλουμε ποιοτικούς παίκτες και έτοιμους να βοηθήσουν. Για τον κόσμο είναι σημαντικά τα ονόματα αλλά είναι σημαντικό να έχουμε πολλούς και καλούς Έλληνες. Είναι σημαντικό να έχεις ποιότητα και τους παίκτες που θέλεις να μπορούν να έρθουν. Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό. Να τα συνδυάζεις όλα".

Για τον Κώστα Φορτούνη: "Είναι αλήθεια πως φέτος ήταν ένα στοίχημα ο Φορτούνης για εμάς. Πιστέψαμε πολύ σε αυτόν. Απέδειξε πως έχει την ποιότητα και την ικανότητα να σταθεί άξια στην θέση του και παρά τον ανταγωνισμό να πρωταγωνιστήσει. Κάθε φορά που του μιλάω του λέω πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από αυτόν. Πιστεύω πως έχει στο μέλλον όλα τα φόντα να γίνει ο επόμενος αρχηγός και ο ηγέτης".

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί την υπέρβαση στο Champions League: "Την υπέρβαση σίγουρα μπορούμε να την κάνουμε. Γι αυτό δουλεύουμε, αυτό θέλει ο κόσμος και ο σύλλογος. Πρέπει να είμαστε βέβαια πάντα λογικοί γιατί η διαφορά μας ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες ομάδες είναι μεγάλη και δεν πρέπει να λέμε... τρέλες. Βέβαια πρέπει να μελετήσουμε και να σκεφτούμε για ποιο λόγο δεν έχουμε κάνει ακόμη ένα βήμα παραπέρα και να βελτιώσουμε ότι χρειάζεται για να το πετύχουμε".

"Υπάρχει μόνο ένας Special One"

Για το τι μπορεί να βελτιώσει στην ομάδα του: "Η αλήθεια είναι πως μέσα στους οκτώ μήνες που είμαι στην ομάδα, το πρώτο πράγμα που ήθελα να περάσω είναι να βελτιώσουμε γενικά την ποιότητά μας ως ομάδα. Να κάνουμε καλύτερο πρέσινγκ, να έχουμε τον έλεγχο της μπάλας, καλή κυκλοφορία, να κερδίζουμε γρήγορα τη μπάλα και να έχουμε αποτελεσματική επίθεση. Τώρα που έχουμε καταφέρει αυτά, πρέπει να βελτιώσουμε άλλα πράγματα στα οποία υστερούμε αλλά δεν θα μιλήσω για αυτά".

Για τα όσα ακούγονται πως είναι ο... Special Two: "Η Πορτογαλία έχει μόνο έναν Special. Μόνο τον Μουρίνιο. Όποιος πάει να τον αντιγράψει θα ατυχήσει. Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου Special Two. Ούτε προσπαθώ να τον αντιγράψω. Να κάνω την δουλειά μου, να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι. Δεν αλλάζω τις ιδέες μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK