Μπέντο: "Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν στο πρωτάθλημα..."

Τους αριθμούς επικαλέστηκε ο Πάουλο Μπέντο για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της διαφοράς που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός στον πίνακα της Super League.

Μπέντο: "Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν στο πρωτάθλημα..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η βαθμολογία είναι καθρέπτης για την ανωτερότητα του Ολυμπιακού κατά τον Πάουλο Μπέντο, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός είχε ένα δύσκολο ευρωπαϊκό αγώνα και η ΑΕΚ κανένα. Πριν από τον Παναθηναϊκό είχε ένα δύσκολο ταξίδι. Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε πιο φρέσκος. Αυτό από πού πηγάζει; Από το πάθος των παικτών;

"Είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπατε. Η συμπεριφορά των παικτών και η αντιμετώπιση των πολλών αγώνων να είναι ίδια, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι η οργάνωση της ομάδας και η ποιότητα των παικτών και το πώς αντιμετωπίζουμε τα ματς με προσοχή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το πρώτο ημίχρονο. Ημασταν αρκετά επιτυχείς στην τελική προσπάθεια, ήμασταν εύστοχοι, πολύ γρήγοροι και καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί μέχρι που έγινε το πέναλτι και ταρακουνηθήκαμε και ξαναμπήκαμε στο ματς. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη, συνεχίζουμε την πορεία μας για τον τίτλο απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι άμεσος διεκδικητής".

Δεν έχουμε φτάσει καν στο 1/3 του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έχει παίξει και με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, έχει μία διαφορά επτά βαθμών. Με την εικόνα που έχετε για το πρωτάθλημα, θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός έχει με διαφορά την καλύτερη ομάδα;

"Είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής με εξαίρεση το ένα ματς που χάσαμε στην Λάρισα, δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Το λένε οι αριθμοί. Έχουμε τους περισσότερους βαθμούς, την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών μας και τον τρόπο που έχουν αντιληφθεί την ιδέα μας και το κάνουν στην πράξη. Μας έχει φέρει εδώ, να είμαστε πρώτοι και καλύτεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι γιατί εμείς θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι στο τέλος της χρονιάς".

Θεωρείτε ότι κλειδί της νίκης ήταν η γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση κυρίως από τα άκρα;

"Ναι, ίσως η ταχύτητα αυτής της μετάβασης μαζί με την επιτυχία στις στατικές φάσεις ήταν το κλειδί του αγώνα. Εμείς προσπαθούσαμε γρήγορα να επανέλθουμε στην επίθεση, πράγμα που έγινε πολλές φορές στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο επιτυχημένοι σε αυτόν τον τομέα στην επανάληψη, να βγαίναμε πιο γρήγορα, όμως, αυτή η αντίδρασή μας στο πρώτο ημίχρονο μαζί με την επιτυχία στις στατικές φάσεις ήταν το κλειδί του ματς".

Από την αρχή της σεζόν έχει ασκηθεί σκληρή κριτική στο κέντρο της άμυνας. Στα μεγάλα ματς όμως η άμυνα δεν έχει “προδώσει” την ομάδα σας. Ο Μποτία π.χ. έκοψε τον Λέτο και αμέσως μετά σκόραρε. Που οφείλεται αυτή η καλή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα μεγάλα παιχνίδια;

"Πραγματικά οι προπονητές προσπαθούν να δείξουν εμπιστοσύνη στους παίκτες. Αυτό βέβαια για να βελτιωθεί το παιχνίδι τους, αλλά και ομαδικά. Εμείς πάντα έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και πάντα δουλεύουμε για να βελτιώνονται. Αν σκεφτεί κανείς ότι στα τρία πιο δύσκολα ματς δεχτήκαμε λίγα γκολ, αυτό σημαίνει ότι το κέντρο της άμυνας λειτουργεί καλά. Η ομάδα που μας δημιούργησε περισσότερα προβλήματα ήταν ο ΠΑΟΚ. Γενικότερα δεν έχουμε δείξει ότι έχουμε πρόβλημα. Εχουμε δεχτεί μόλις 4 γκολ ως τώρα. Στα εκτός έδρας παιχνίδια η ομάδα που μας είχε δυσκολέψει ιδιαίτερα ήταν ο Ατρόμητος".

Από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου βγαίνει μία εικόνα ότι η διαφορά των επτά βαθμών έχει δημιουργηθεί από τη διαιτησία. Θα θέλαμε ένα σχόλιό σας.

"Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Εχουμε πετύχει επτά νίκες σε οκτώ ματς. Μέχρι στιγμής συγκεντρώνομαι στη δική μου δουλειά και δεν σχολιάζω κάτι για τη διαιτησία".

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις αντιδράσεις των παικτών του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν κάπως προκλητικοί μέχρι το πρώτο γκολ. Πως σχολιάζετε αυτές τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού;

"Δεν το σχολιάζω. Εμείς είχαμε στόχο να παιχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά ποδοσφαίρου. Θέλαμε να πάρουμε πρωτοβουλίες, να πιέσουμε, να είμαστε πρώτοι στις αντεπιθέσεις και γενικότερα να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τα λεπτά του παιχνιδιού υπέρ μας για να κάνουμε πράξη τον στόχο μας".

Ομάδα που... συντρίβει δεν αλλάζει ή αυτοί οι έντεκα – δώδεκα ποδοσφαιριστές είναι ο βασικός κορμός που έχετε στο μυαλό σας;

"Οχι. Παίζει πάντα ρόλο το πότε έρχονται τα παιχνίδια και σε τι κατάσταση βνρίσκεται η ομάδα σε αυτό το βαρύ πρόγραμμα. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη διαχείριση και προσπαθούμε να βάζουμε παίκτες που είναι πιο έτοιμοι. Σε όλα τα ματς έχουμε δείξει ότι προσπαθούμε να βγάλουμε ένα ωραίο θέαμα, να κάνουμε πράξη που έχουμε δουλέψει και από εκεί και πέρα χρησιμοποιούμε όσοι είναι πιο έτοιμοι. Ακόμα και στην Αστάνα, πιστεύω ότι φάνηκε πώς αυτός ήταν ο στόχος μας".

Νίκη με 3-0 χωρίς να φορτσάρει ο Ολυμπιακός. Ηταν όπως το είχατε φανταστεί ή όπως το θέλατε;

"Πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι και κερδίσαμε. Δεν είναι το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε. Ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, φτάσαμε με 3-0 στα αποδυτήρια και παρόλα αυτά δεν είμαστε ικανοποιημένοι όπως παίξαμε στο δεύτερο μέρος. Μέχρι τη στιγμή του πέναλτι όπου τρομάξαμε και ξαναμπήκαμε στο ματς. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι από το παιχνίδι μας. Ηταν ένα καλό αποτέλεσμα, το 3-0 είναι πολύ ικανοποιητικό για εμάς και έρχεται μετά από μία σειρά από ποιοτικά ματς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ενθουσιασμένος ο Μαρινάκης, έκανε λόγο για δικαίωση
Ηφαίστειο ο Ολυμπιακός, "ερυθρόλευκη" λαίλαπα έκαψε τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK