Μπέντο: "Κανείς ικανοποιημένος που έφυγε ο Μιλιβόγεβιτς"

Ο Πάουλο Μπέντο τόνισε πως κανείς προπονητής δεν είναι ικανοποιημένος όταν χάνει έναν παίκτη σαν τον Μιλιβόγεβιτς τελευταία στιγμή, ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει βάθος στο ρόστερ του για να καλύψει το κενό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τι κρατάτε περισσότερο από το σημερινό ματς πέρα από την πρόκριση; Είχε ντεμπούτο ο Παρέδες και γκολ ο Σισοκό, ένας άλλος ποδοσφαιριστής που ήρθε τώρα στον Ολυμπιακό.

"Το πιο σημαντικό είναι η πρόκριση. Το γεγονός ότι προκριθήκαμε στην επόμενη φάση με έναν δίκαιο τρόπο, με ένα παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη που ήταν καλύτερο από το σημερινό. Από εκεί και πέρα δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Δημιουργούμε τις ευκαιρίες και μπαίνουν γκολ. Το γεγονός ότι τα δύο γκολ μπήκαν από καινούριους παίκτες, δεν έχει σημασία. Ίσως είναι και σύμπτωση. Το σημαντικό είναι ότι προκριθήκαμε.

Είμαι ικανοποιημένος από τους νέους παίκτες. Όσο για τον Παρέδες, έχουμε πολύ λίγο χρόνο να τον δούμε. Γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του, ξέρουμε ότι ήταν εκτός δράσης για καιρό και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Οι συνθήκες το απαιτούσαν για να παίξει, όπως οι ενοχλήσεις του Φιγκέιρας και η διαθεσιμότητα των Ρέτσου και Μποτία. Η συμμετοχή του σήμερα απαιτήθηκε για αυτούς τους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος. Θα δουλέψει μαζί μας και θα δει τι χρειάζεται η ομάδα μας. Χρειάζεται λίγο χρόνο".

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών ήταν ο Μιλιβόγεβιτς. Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σας όταν αποχώρησε; Θέλατε κάποιον παίκτη στη θέση του ή θεωρήσατε εξ αρχής ότι θα καλύπτατε τα κενά με τους Ρομαό, Καμπιάσο και Μπουχαλάκη;

"Δεν ξέρω αν έπρεπε να πάρουμε άλλον παίκτη. Δεν είναι αυτό το θέμα. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να μένει ικανοποιημένος όταν προτελευταία μέρα χάνει τον Λούκα. Ηταν σημαντικός όχι μόνο για την τακτική και τα χαρακτηριστικά του, αλλά και για την ηγετική προσωπικότητα που είχε στους νέους και συνολικά στην ομάδα.

Η απουσία του δεν θα άφηνε κανέναν προπονητή ικανοποιημένο. Αφήνει μεγάλο κενό, ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες. Έχουμε παίκτες που θα τον αντικαταστήσουν, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο κυρίως λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε την απουσία του λιγότερο αισθητή. Σίγουρα είναι σαφές ότι η απουσία του είναι σημαντική για εμάς".

Στην Τουρκία από την Οσμάνλισπορ ασχολούνται πολύ με τον Ολυμπιακό. Εδώ και ένα μήνα στέλνουν ανθρώπους και δείχνουν ότι περιμένουν πώς και πώς τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ; Εσείς έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας το συγκεκριμένο παιχνίδι;

"Παρατηρούμε φυσικά την Οσμάνλισπορ, αλλά δεν την σκεφτόμαστε. Σκεφτόμαστε μόνο τον προσεχή μας αντίπαλο, τον Ηρακλή. Παρατηρούμε όμως την Οσμάνλισπορ, όπως και όλους τους αντιπάλους".

Οι πιτσιρικάδες χρειάζονται ειδική διαχείριση λόγω των συνεχόμενων αγώνων;

"Θα τους χειριστούμε όπως και τους υπόλοιπους. Αυτό που έχει σημασία και αυτό που βλέπουμε είναι ότι αυτά τα παιδιά παίρνουν την ευκαιρία τους, την εκμεταλλεύονται και παίρνουμε αποτελέσματα. Από τη στιγμή που παίρνουμε αποτελέσματα με αυτά τα παιδιά, πάει να πει ότι τα πηγαίνουν καλά. Επιμένω σε αυτό το στοίχημα και τα πράγματα δείχνουν ότι όλα πάνε καλά".

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".