Νιλμάρ: Οι άγνωστες ιστορίες του Βραζιλιάνου που θέλει ο Ολυμπιακός

Ο Νιλμάρ βρίσκεται μία "ανάσα" απ' τον Ολυμπιακό και το Contra.gr παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του.

Νιλμάρ: Οι άγνωστες ιστορίες του Βραζιλιάνου που θέλει ο Ολυμπιακός
ALEXANDRE LOPS

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο επιθετικό, Νιλμάρ. Ο 32χρονος άσος είναι ο "εκλεκτός" του Πάουλο Μπέντο για την κορυφή της επίθεσης. Το απόγευμα της Τετάρτης (17/08) ο Νιλμάρ αναμένεται στην Αθήνα με ιδιωτικό τζετ προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους "ερυθρόλευκους".

Γι' αυτό το λόγο, το Contra.gr παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του Νιλμάρ που στην αρχή της πορείας του θεωρήθηκε ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΛΙΟΝ ΩΣ ΑΝΤΙ-ΕΛΜΠΕΡ

Γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1984 στην πολιτεία Παρανά της Βραζιλίας, ο Νιλμάρ έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ιντερνασιονάλ, με την οποία σημείωσε 16 γκολ σε 42 συμμετοχές τη διετία 2002-04. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του τράβηξαν το ενδιαφέρον της Λιόν, η οποία και κινήθηκε για την απόκτηση του 18χρονου -τότε- άσου.

Ο Νιλμάρ επιλέχθηκε ως διάδοχος του συμπατριώτη του, Τζιοβάνι Έλμπερ, ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, στο συμβόλαιό του συμπεριλήφθηκε ρήτρα... επαναπατρισμού με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε σε περίπτωση που ο Έλμπερ επέστρεφε υγιής κι οι "λιονέ" δεν επιθυμούσαν την παραμονή του.

Νιλμάρ: Οι άγνωστες ιστορίες του Βραζιλιάνου που θέλει ο Ολυμπιακός

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας, αφού στο ντεμπούτο του πέτυχε δύο γκολ απέναντι στη Ρεν προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών. Παρόλα αυτά, στα επόμενα 31 παιχνίδια του πρωταθλήματος εκείνης τη σεζόν δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, πετυχαίνοντας 2 γκολ σε 32 ματς.

Η Λιόν συνέχισε να στηρίζει το βραζιλιάνο στοιχείο, αποκτώντας το καλοκαίρι του 2005 τον Φρεντ, με αποτέλεσμα ο Νιλμάρ να τεθεί στο περιθώριο και να επιστρέψει στη Βραζιλία και την Κορίνθιανς, η οποία κατέβαλε 10.000.000 ευρώ στους Γάλλους για την απόκτησή του.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ Η ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΗ ΚΟΡΗ

Στην ομάδα του Σάο Πάολο, ο Νιλμάρ βρήκε ξανά τον χαμένο εαυτό του, σημειώνοντας 30 τέρματα σε 59 παιχνίδια. Όμως, παρά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που προκάλεσαν ξανά το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, ο Βραζιλιάνος είχε ως απωθημένο να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ιντερνασιονάλ.

Ήταν τέτοιος ο... έρωτας για την ομάδα που λίγα χρόνια αργότερα, όταν γεννήθηκε η κόρη του την έγραψε απευθείας ως μέλος του συλλόγου! Τελικά, η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, αφού το 2007 κατάφερε να πάρει την ελευθέρας του απ' την Κορίνθιανς εξαιτίας μεγάλων οφειλών προς το πρόσωπό του, αλλά και προς τη Λιόν. Έτσι, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κολοράντο" (σ.σ. κόκκινους).

Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ

Ένα χρόνο αργότερα, με δικό του γκολ, η Ιντερνασιονάλ θα κατακτήσει το Copa Sudamericana, με τον ίδιο να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ. Όμως, το τέρμα που αποτέλεσε το highlight της διοργάνωσης ήταν αυτό κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Κορίνθιανς. Ο 24χρονος -τότε- επιθετικός απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο πέντε αντιπάλους του, προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ίδιος θεώρησε τη συγκεκριμένη επιτυχία ως μία "γλυκιά ρεβάνς" απ' την Κορίνθιανς. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις "ανάγκασαν" τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Κάρλος Ντούνγκα να συμπεριλάβει τον Νιλμάρ στην αποστολή για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών με τον Βραζιλιάνο να έχει κάνει ντεμπούτο λίγους μήνες νωρίτερα.

Ύστερα από δύο χρόνια στην Ιντερνασιονάλ, το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει προκειμένου να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά για τη Βιγιαρέαλ, η οποία προσέφερε 11.000.000 ευρώ για να τον κάνει "δικό" της. Ένα ποσό-ρεκόρ για το "κίτρινο υποβρύχιο" εκείνη την εποχή. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βιγιαρεάλ, Φερνάντο Ρόιγκ, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του τού "έπλεξε" το εγκώμιο, τονίζοντας πως η ομάδα δεν είχε ποτέ στο ρόστερ της ποδοσφαιριστή με τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΤΟ SHOW ΜΕ ΑΓΓΛΙΑ

Όμως, γι' ακόμη μία φορά ο Νιλμάρ δεν στάθηκε τυχερός στην ευρωπαϊκή περιπέτειά του. Η αποχώρηση του Μανουέλ Πελεγκρίνι για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης και η πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε σημαντικό αντίκτυπο στο χρόνο συμμετοχής του. Ο Βάσκος τεχνικός δεν τον εμπιστευόταν, προτιμώντας τους Τζουζέπε Ρόσι και Χοσέμπα Γιορέντε. Παρόλα αυτά, ο Ντούνγκα συνέχισε να τον εμπιστεύεται στην κορυφή της επίθεσης της εθνικής Βραζιλίας, με τον Νιλμάρ να τον βγάζει ασπροπρόσωπο.

Το Σεπτέμβρη του 2009, σημείωσε χατ τρικ απέναντι στη Χιλή για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ δύο μήνες αργότερα, με ένα προσωπικό show χάρισε τη νίκη στη "σελεσάο", έστω και σε φιλική αναμέτρηση, κόντρα στην Αγγλία με 1-0. Ο εν λόγω αγώνας τον έκανε ουσιαστικά γνωστό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στον αντίποδα, η πορεία με τη Βιγιαρεάλ, πέρα από μερικές εκλάμψεις, δεν ήταν η επιθυμητή. Ο 25χρονος άσος χάθηκε στη γενικότερη μετριότητα του "κίτρινου υποβρυχίου". Στην τριετία που φόρεσε τη φανέλα της ισπανικής ομάδας, μέτρησε 85 συμμετοχές και 26 γκολ. Το 2012, σε ηλικία μόλις 28 ετών, αποφάσισε να μετακομίσει στο Κατάρ, αποδεχόμενος τα "πετροδόλαρα" της Αλ Ραγιάν.

ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΓΙΑ... ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΙ

Η επιλογή του, όπως είναι λογικό, ήταν σωστή όσον αφορά στην οικονομική αποκατάσταση, αλλά εντελώς λανθασμένη για αγωνιστικούς λόγους, αφού στην πραγματικότητα χάθηκε απ' τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός της πορείας στo Κατάρ ήταν ο δανεισμός του στη Λέκβιγια για ένα παιχνίδι προκειμένου να αγωνιστεί σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιανουάριο του 2013! Μάλιστα, πέτυχε και το μοναδικό γκολ της ομάδας του, με όμορφη λόμπα.

Ακολούθησε η Αλ Τζαΐς, ενώ τη σεζόν 2014-15 επέστρεψε εκ νέου στην Ιντερνασιονάλ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Την περυσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Αλ Νασρ, έχοντας για προπονητή τον πρώην τεχνικό του ΑΠΟΕΛ και του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον οποίο είχε αρκετές... κόντρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα ο Νιλμάρ
Νιλμάρ: Η "καψούρα" του Μπέντο έρχεται την Τετάρτη

News 24/7

24MEDIA NETWORK