O Καρεμπέ συμβουλεύει τον Μουρίνιο για... Πογκμπά!

Την ώρα που ο Πογκμπά δείχνει να έχει αποφασίσει πως το μέλλον του είναι εκτός "Ολντ Τράφορντ" , ο Κριστιάν Καρεμπέ δίνει δημόσια συμβουλές στον Ζοζέ Μουρίνιο για το πώς θα καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα και να κρατήσει τον συμπατριώτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Διαβάστε τι δήλωσε ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού.

FIFA ambassador and former French player Christian Karembeu poses with the FIFA World Cup trophy during the FIFA World Cup Trophy Tour event to promote the 2014 World Cup, in Seoul, South Korea, Friday, April 4, 2014. South Korea will face Russia, Belgium and Algeria in 2014 Brazil World Cup. (AP Photo/Ahn Young-joon)
FIFA ambassador and former French player Christian Karembeu poses with the FIFA World Cup trophy during the FIFA World Cup Trophy Tour event to promote the 2014 World Cup, in Seoul, South Korea, Friday, April 4, 2014. South Korea will face Russia, Belgium and Algeria in 2014 Brazil World Cup. (AP Photo/Ahn Young-joon) AP PHOTO/AHN YOUNG-JOON

Ζοζέ Μουρίνιο και Πολ Πογκμπά εμφανίζονται από τα αγγλικά ΜΜΕ ως δύο ξένοι στην... ίδια ομάδα που έχουν κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ τους και εδώ και ένα 24ωρο έχει δει το φως της δημοσιότητας σενάριο που θέλει τον Γάλλο να αποχωρεί από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον ερχόμενο Ιανουάριο για να επιστρέψει στην Γιουβέντους.

Σύμφωνα πάντως με τον Κριστιάν Καρεμπέ, οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν έχουν χάσει οριστικά τη μάχη και μπορούν να κρατήσουν τον 25χρονο άσο στο Μάντσεστερ, αρκεί ο Μουρίνιο να αναλάβει να παίξει το ρόλο της πατρικής φιγούρας που θα καθοδηγήσει τον παίκτη του, κάτι που χρειάζεται ο Πογκμπά μετά το θάνατο του πατέρα του το 2017.,

"Είμαστε όλοι άνθρωποι. Από την παιδική μας ηλικία, είαι καλύτερο να έχεις τους γονείς να σε καθοδηγούν, να σου λένε τι είναι το καλύτερο για σένα. Νομίζω πως ισχύει το ίδιο και για τον προπονητή, ειδικά από τη στιγμή που ο Πολ δεν έχει κοντά του εδώ και λίγο καιρό τον πατέρα του.

Ο Ζοζέ γνωρίζει πολύ καλά τον Πογκμπά και ήταν εκείνος που τον πήρε από την Γιουβέντους. Μπορεί να γίνει αυτός που θα τον βοηθήσει να λάμψει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μεγάλη ιστορία και δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς την πίεση, το ότι είσαι καταδικασμένος να πετύχεις.

Former French international soccer player Christian Karembeu is interviewed as he arrives for the Euro 2016 soccer championships draw in Paris, Saturday, Dec. 12, 2015.  (AP Photo/Matt Dunham)
Former French international soccer player Christian Karembeu is interviewed as he arrives for the Euro 2016 soccer championships draw in Paris, Saturday, Dec. 12, 2015. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Αυτή η φανέλα μπορεί να είναι βαριά για τον καθένα και ο Πολ θα το ξέρει αυτό επειδή μεγάλωσε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχουν υψηλά στάνταρντς, όπως φάνηκε με τις περιπτώσεις των Πολ Σκόουλς και Ράιαν Γκιγκς που βγήκαν μέσα από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου", τόνισε αρχικά ο Κριστιάν Καρεμπέ, για να προσθέσει για το θέμα που "τσουρουφλίζει" το τελευταίο διάστημα την Γιουνάιτεντ.

"Στην Γιουβέντους ο Πογκμπά είχε έναν πιο βαθύ ρόλο, αλά Πίρλο. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πιο μπροστά στο κέντρο και δεν είναι το ίδιο σύστημα. Του αρέσει να βγάζει πάσες, να δημιουργεί και είναι ένας ολοκληρωμένος αθλητής.

Τώρα θα πρέπει να μιλήσει με τον προπονητή για να παίξει όιπως και στην εθνική Γαλλίας με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ήταν πάντως δύσκολο και για τον Ντιντιέ να του βρει την κατάλληλη θέση στο γήπεδο για να εκφράσει ελεύθερα τον εαυτό του.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να περιμένουν από αυτόν να είναι ο καλύτερος σε κάθε ματς, όμως οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Ήταν πολύ νέος όταν επέστρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δόθηκαν πάρα πολλά χρήματα για την απόκτησή του...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK