Ο Λαΐφης θα συστηθεί στο Καραϊσκάκη: Δανεικός και... αγύριστος στη Σταντάρ;

Για διετή δανεισμό στη Σταντάρ Λιέγης κάνουν λόγο οι Βέλγοι για τον 23χρονο αμυντικό, ο οποίος θα πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στο Καραϊσκάκη ως παίκτης της Εθνικής Κύπρου και όχι του… Ολυμπιακού!

Ο Λαΐφης θα συστηθεί στο Καραϊσκάκη: Δανεικός και... αγύριστος στη Σταντάρ;

Η Κύπρος θα γίνει την Παρασκευή το δεύτερο εμπόδιο της Εθνικής στο δρόμο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Μια Κύπρος που θα έχει στις τάξεις της και τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο ο Ολυμπιακός απέκτησε με αστραπιαίες κινήσεις τον περασμένο Ιούνιο, βγάζοντας από τα ταμεία του ένα ποσό της τάξης των 600 χιλιάδων ευρώ. Ποσό που αντιστοιχούσε στη ρήτρα του στην Ανόρθωση.

Τον ήθελε διακαώςη ΑΕΚ, αλλά από τη στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" ήταν διατεθειμένοι να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κυπριακού πρωταθλήματος, ήταν λογικό να πιάσει… λιμάνι.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Το θέμα είναι ότι ο Λαΐφης δεν πρόλαβε να κάνει ούτε μία προπόνηση με την ομάδα του Ολυμπιακού. Αύριο το βράδυ (8/10, 21.45) θα πατήσει για πρώτη φορά τον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη όχι ως παίκτης των "ερυθρολεύκων", αλλά ως ποδοσφαιριστής της Εθνικής Κύπρου.

Ο 23χρονος αμυντικός έχει υπογράψεισυμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τους "ερυθρόλευκους", σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν από τη Μεγαλόνησο τον περασμένο Ιούνιο.

Έφυγε κατευθείαν για την Λιέγη, καθώς παραχωρήθηκε δανεικός στη Σταντάρ. Επειδή έχει γίνει ολόκληρος ντόρος για το γεγονός ότι μπορεί να τον δούμε του χρόνου το καλοκαίρι στα βουνά της Αυστρίας να κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, να σημειώσουμε ότι στο Βέλγιο κάνουν λόγο για διετή δανεισμό και όχι για μονοετή! Μάλιστα, γίνεται λόγος και για οψιόν αγοράς από πλευράς Σταντάρ.

Δεν έχουν διαρρεύσει ποσά, αλλά όταν ο Ολυμπιακός δίνει 600 χιλιάρικα για να τον αποκτήσει από την Ανόρθωση, λογικά θα ζητάει τουλάχιστον τα διπλάσια.

ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ

Οπότε, το ερώτημα είναι ένα:Θα είναι δανεικός και… αγύριστος; Αυτό θα φανεί το προσεχές καλοκαίρι. Λογικά όλο και κάποιο "παραθυράκι" θα υπάρχει. Δεν γίνεται να υπάρχει κλειστό διετές συμβόλαιο σε δανεισμό ποδοσφαιριστή.

Προφανώς και θα έχει μεριμνήσει ο Ολυμπιακός για να τον πάρει πίσω τον Ιούνιο του 2017. Δικός του ποδοσφαιριστής είναι άλλωστε. Το ζητούμενοβεβαίως θα είναινα θέλει και ο προπονητής να τον "τσεκάρει" στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΩΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ρίχνοντας μία ματιά στο τι έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Λαΐφης στο Βέλγιο, αν εξαιρεθεί το πρώτο ματς κόντρα στην Βέστερλο που αγωνίστηκε ένα 20λεπτο, σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχασε δευτερόλεπτο. Είχε δηλαδή έξι 90λεπτα στο βελγικό πρωτάθλημα και άλλα δύο στους ομίλους του Europa League.

Στο ντέρμπι με την Κλαμπ Μπριζ (2-2) είχε αναδειχθεί και MVP της αναμέτρησης. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο είναι πως σε όλα τα παιχνίδια έχει αγωνιστεί σε ρόλο κεντρικού αμυντικού και όχι ως ανασταλτικός χαφ, θέση στην οποία έβγαλε "μάτια" στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον η παρουσία την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη. Είναι η πρώτη φορά που θα "συστηθεί" σε τόσο μεγάλο βαθμό στο ελληνικό και κατ’ επέκταση στο "ερυθρόλευκο" κοινό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK