Ο Λεμονής για Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα και τους παίκτες του

Ο Τάκης Λεμονής σε συνέντευξή του στη Nova ξεκαθάρισε ότι ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντοτε ντέρμπι, ανεξάρτητα με την κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες, ενώ τόνισε ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι να επιστρέψει στην κορυφή μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο Λεμονής για Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα και τους παίκτες του
EUROKINISSI

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το ματς με τον Αχαρναϊκό: "Όλοι γνωρίζουμε τι δυσκολίες κρύβουν αυτά τα ματς. Σίγουρα δεν είναι πολύ ελκυστικά για τους ποδοσφαιριστές, οι αγωνιστικοί χώροι συνήθως είναι κακοί. Για εμένα η προσέγγιση αρκετά καλή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είδα πράγματα που μου άρεσαν και άλλα που μου άρεσαν λιγότερο. Η γενικότερη εικόνα και προσέγγιση που είχαμε, ήταν καλή σε γενικό βαθμό".

Για Εμενίκε: "Ο Εμενίκε ήρθε στον Ολυμπιακό για να βοηθήσει την ομάδα. Πλέον δείχνει αρκετά καλά στις προπονήσεις. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που θέλουμε να είναι καλά για να μας βοηθήσει".

Για τις απουσίες του ντέρμπι:" Ο Μποτία λογικά θα είναι διαθέσιμος. Νομίζω όχι πέρα από τους Μπεν και Σεμπά".

Για το τι ξεχωρίζει από τον Παναθηναϊκό: "Είναι μία ομάδα που έχει αρκετά καλή δομή στο παιχνίδι της και στο επιθετικό, αλλά και στο αμυντικό κομμάτι. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά η κυριότερη παράμετρος αυτού του ματς είναι ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα της κατάστασης που βρίσκονται οι ομάδες ή βαθμολογικής θέσης. Αυτά πάνε περίπατο όταν έρχετια η ώρα του ματς. Είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα. Η προσέγγισή μας πρέπει να είναι ανάλογη.

Είναι εγκληματικό να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες, καλό σύνολο, πολύ καλό προπονητή. Σίγουρα όταν μία ομάδα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όλα αυτά τα πράγματα συνηγορούν στο να μην φαίνεται η εικόνα της ομάδας καλή. Ο Παναθηναϊκός όμως παραμένει μία εξαιρετική ομάδα. Ειλικρινά το λέω, δεν το λέω για το θεαθήναι ότι πάμε σε ένα δύσκολο ματς. Αυτό θα προσπαθήσω να επισημάνω στους παίκτες: 'Μην περιμένετε ότι θα πάμε κάπου και θα περάσουμε καλό απόγευμα, μας περιμένει δύσκολη δουλειά'. Αυτό θα πω: Να είναι 100% συγκεντρωμένοι".

Για το τι θα τονίσει στους παίκτες του: "Είναι ξεκάθαρο αν δεις την ιστορία πάντα επικρατεί ότι αυτές οι δύο φανέλες στο γήπεδο πρέπει να μονομαχήσουν πολύ σκληρά για τη νίκη, ανεξάρτητα από τα προβλήματα. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό που είναι ο μεγαλύτερός μας αντίπαλος στην Ελλάδα".

Για το αν θα ήθελε να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού: "Αν βγάλουμε στην άκρη οπαδικές και πολύ φανατικές αντιλήψεις, ναι βέβαια. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό που είναι ο μεγαλύτερός μας αντίπαλος στην Ελλάδα. Χαιρόμαστε όταν τον κερδίζουμε την περίοδο που είναι δυνατός. Το λέω και το πιστεύω αυτό το πράγμα. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη από έναν δυνατό Παναθηναϊκό".

Για το τι πρέπει να προσέξουν: "Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στο επιθετικό κομμάτι. Σίγουρα όπως και ο Παναθηναϊκός, έτσι και εμείς, προσπαθούμε να αναλύσουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας. Το ίδιο κάνει και η άλλη πλευρά. Τα πάντα όμως ξεκινούν όταν σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη του ματς. Εκεί είναι και άλλα πράγματα που θα μετρήσουν πολύ.

Δεν αρκεί μόνο η προετοιμασία στο τακτικό κομμάτι, αλλά πρέπει να προσπαθούμε πάρα πολύ να δώσουμε την εικόνα για το πώς είναι ένα παιχνίδι, ειδικά στους νέους μας παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό να τους βάλουμε γρήγορα στο κλίμα του αγώνα, για το τι δυσκολίες θα συναντήσουν και οπωσδήποτε να τους προετοιμάσουμε για να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα".

Για την πίεση που άσκησε στον ΠΑΟΚ: "Είχαμε ένα καλό διάστημα με τον ΠΑΟΚ παρόλο που ήταν και λίγο ρίσκο, από την άποψη ότι έχουμε και τα ευρωπαϊκά ματς. Αυτό θέλει μία ιδιαίτερη διαχείριση του ρόστερ. Είναι ένα στοιχείο που όποοος ειναι στον Ολυμπιακό, πρέπει να γνωρίζει τη φιλοσοφία και να ξέρει ότι αυτό αρέσει στον κόσμο".

Για το αν σκέφτονται την Μπαρτσελόνα: "Μέσα σε τρεις ημέρες έχουμε να παίξουμε δύο πολύ σπουδαία παιχνίδια. Οπωσδήποτε αν παίζαμε άλλο παιχνίδι στην Ελλάδα και μετά με την Μπαρτσελόνα, σίγουρα θα υπήρχε κάτι στο μυαλό των παικτών. Αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Το ματς είναι με τον Παναθηναϊκό και το εννοούμε ότι το μυαλό μας είναι εκεί. Ο στόχος μας είναι να είμαστε εκεί που πρέπει στις διακοπές των Χριστουγέννων".

Για τον Φορτούνη: "Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια. Ο Κώστας οφείλει να συνεχίσει να ακολουθεί την πορεία που άρχισε στο ματς με τον Πανιώνιο. Νομίζω ότι πολύς κόσμος μίλησε για αυτόν. Κι απ' ό,τι βλέπω κατάλαβε ο Κώστας ότι είναι ώρα να μιλήσει και αυτός. Όταν λέω να μιλήσει, εννοώ να μιλήσει μέσα στο γήπεδο".

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Ολοι όσοι εμπλέκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ευχαριστημένοι, αλλά εγώ δυσαρεστημένος και είναι ευνόητοι οι λόγοι".

Για το ντέρμπι που θυμάται ως παίκτης: "Είναι κάποια καλά παιχνίδια. Νομίζω ότι το ένα ήταν που είχαμε απογοήτευση και υπερηφάνεια για την ομάδα μας, που είχαμε χάσει 3-2 στην Λεωφόρο με τρία πέναλτι του Δέδε. Χάνεις ένα παιχνίδι, αλλά λες εντάξει, είσαι περήφανος για την ομάδα σου. Το 4-1 στο Καραϊσκάκη επίσης που είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα και όμορφα. Είναι το απόλυτο ντέρμπι στη χώρα μας".

Για το τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον κόσμο: "Πάντα είναι σημαντικό να τους νιώθουμε δίπλα μας. Αυτό που πραγματικά έχω να επισημάνω είναι ότι έχουμε μία χρονιά μπροστά μας και στο τέλος της σεζόν πάντα βγαίνει ο πρωταθλητής. Σε όλη αυτή τη διάρκεια της σεζόν θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να μας στηρίξει και ιδιαίτερα όταν έρχονται δύσκολες στιγμές. Το ματς με τον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι οδηγός για κάποια πράγματα, για το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος κοντά στην ομάδα.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ήταν καταπληκτικά και έδωσε τη δυνατότητα στους νέους παίκτες του Ολυμπιακού να δουν επιτέλους τι είναι ελληνικό ντέρμπι, τι αντιπροσωπεύει για τον κόσμο του. Νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε πάντα είναι τη στήριξή τους σε δύσκολες στιγμές. Με τον ΠΑΟΚ ήταν π.χ. 0-0 το αποτέλεσμα και ο κόσμος ωθούσε την ομάδα να σκοράρει. Και ειδικά στο τέλος που υπήρχε μία πίεση με τα φάουλ γύρω – γύρω από την περιοχή, η στήριξη ήταν πιο έντονη. Δεν μ' αρέσει οι παίκτες να κερδίζουν τον ΠΑΟΚ και να πανηγυρίζουν έτσι, αλλά βγήκε από μέσα τους μία πίεση και για να ευχαριστήσουν τον κόσμο πήγαν στα δύο πέταλα και πανηγύρισαν με αυτόν τον τρόπο".

Για το που βρίσκεται η “χημεία” της ομάδας: "Τα αποτελέσματα καθορίζουν ακόμα και το ροτέισον. Είναι ένα διάστημα που σταματάει στις 5 Νοεμβρίου με τον Πλατανιά, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και στη συνέχεια έχουμε άλλο ένα μέρος με παιχνίδια ανά τρεις και τέσσερις ματς. Μέχρι στιγμής έχουμε συμπεριφερθεί καλά. Είναι και λίγο παράξενο πάντως που κάναμε ένα μικρό ροτέισον με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου.

Ηταν ανάγκη για να είμαστε φρέσκοι με τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Είμαι σίγουρος 100% ότι πάντα το αποτέλεσμα θα κρίνει το ροτέισον. Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ και πήγαν καλά τα πράγματα. Πρέπει όμως και εμείς οι προπονητές να εκπαιδευτούμε σε κάποια πράγματα. Οχι όμως να μπαίνουμε σε ψυχογραφήματα στις συνεντεύξεις Τύπου".

Για το ότι κράτησε το μηδέν στην άμυνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: "Κάθε ματς μάς δίνει σε εμένα και στους συνεργάτες μου τροφή και για άλλα πράγματα. Αν δούμε το ματς με τον Ατρόμητο, για 62 λεπτά ο Ατρόμητος δεν έφτασε στην περιοχή μας και δεν είχαμε δημιουργία. Με τον Πανιώνιο είχαμε καλή δημιουργία, αρκετές τελικές, είχαμε 4 γκολ, αλλά δεχτήκαμε 3 και μάλιστα τα 2 σε διάστημα 2 λεπτών! Πάντα νομίζω ότι θα βρίσκουμε πράγματα που πρέπει να δουλεύουμε. Οδηγός είναι η ανάλυση των παιχνιδιών. Αν δούμε την ομάδα από την αρχή έως τώρα, πιστεύω κατορθώνουμε να είμαστε πιο συμπαγείς ως ομάδα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που το είχαμε και με τον Αχαρναϊκό παρόλο που ήταν φαινομενικά ένα εύκολο ματς.

Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι που έχει πολλά απρόβλεπτα πράγματα. Δεν σας κρύβω ότι με την Μπαρτσελόνα ήρθε κάποιος παλιός μας παίκτης να μας επισκεφθεί στο ξενοδοχείο και είχαμε πιάσει τη συζήτηση για πολλά θέματα. Του ανέφερα χαρακτηριστικά ότι όταν ζητάμε χρόνο εμείς ως προπονητές, τον θέλουμε πραγματικά γιατί δημιουργούνται απρόβλεπτες καταστάσεις στους αγώνες. Του είπα ότι εμείς δεν είμαστε σε ένα σημείο έτοιμοι ακόμα κι αν μείνει στο 5ο λεπτό η Μπαρτσελόνα με δέκα παίκτες. Έγινε κάπως έτσι, αλλά δεν ξέραμε πώς να το εκμεταλλευτούμε. Είναι πράγματα που συνεχώς προσπαθούμε να τα βελτιώνουμε στο γήπεδο".

Για τη φυσική κατάσταση: "Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και εμάς. Βέβαια, η εικόνα του τελευταίου ματς ήταν αρκετά καλή, αλλά δεν έχουμε και κάποια επιστημονικά δεδομένα. Πάνω σε αυτά δουλεύουμε τώρα κάνοντας αναλύσεις των παιχνιδιών ως προς το τακτικό κομμάτι, όσο και για τη φυσική κατάσταση. Το να έχουμε μία ομάδα που θα πρεσάρει για 90 λεπτά είναι αδύνατο. Δεν το κάνει καμία ομάδα. Αυτό το κάνεις όταν έχεις πολύ καλή τακτική συμπεριφορά. Αυτά τα κομμάτια εξαρτώνται πολύ και από τον αντίπαλο. Όσο για την ενδεκάδα, είναι δύσκολο να σας απαντήσω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK