Ο Μάριν του... Ρέντη και του Γενάρη!

Ποια η εικόνα του Γερμανού μεσοεπιθετικού στην καθημερινότητά του, για ποιο λόγο παρουσιάζει ένα πρόσωπο ξενερωμένου ποδοσφαιριστή και η αίσθηση που υπήρχε πριν από το ματς της Σπάρτης ενόψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Αλέξης Βιρβίλης έχει όλο το ρεπορτάζ για Μάριν, Μπέντο και το "αύριο" του 27χρονου ποδοσφαιριστή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΧΑΝΙΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
marin EUROKINISSI SPORTS

Ούτε στην Σπάρτη ο Μάρκο Μάριν. Ούτε εκεί έστειλε "μήνυμα" στον Πάουλο Μπέντο ότι μπορεί να ποντάρει περισσότερο πάνω του. Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί το εξής: Όταν μονίμως είναι στην εξέδρα και χρησιμοποιείται μόνο σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου με Χανιά και Σπάρτη, με δύο αντιπάλους δηλαδή χαμηλότερης κατηγορίας, με τι όρεξη να μπει να παίξει; Από την άλλη, θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει ότι είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Μπέντο είναι αυτός που τον ζει καθημερινά στις προπονήσεις, εκείνος είναι που παίρνει τις αποφάσεις και στο τέλος εκείνος είναι που θα κριθεί. Ο Μάριν δεν υπολογίζεται από τον Πορτογάλο τεχνικό και αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα τι σημαίνει αυτό ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου που ανοίγει σε περίπου δύο εβδομάδες; Αυτό θα το δούμε στην πορεία...

Το μόνο σίγουρο και... αυτονόητο είναι, ότι ένας παίκτης που έχει ένα συμβόλαιο γύρω στο 1,2 εκ. ευρώ, δεν γίνεται να χαίρει της εμπιστοσύνης του προπονητή, αγωνιζόμενος μόνο σε... τελειωμένα παιχνίδια Κυπέλλου.

Μετά το 0-0 με την Κέρκυρα, είχε γίνει συζήτηση ανάμεσα στον Βρέντζο, τον Κουντούρη και τον Μπέντο. Εκεί μεταξύ άλλων είχε πέσει στο τραπέζι και η περίπτωση του Μάριν. Ο Πορτογάλος εξήγησε τους λόγους του παραγκωνισμού του. Θεωρεί ότι ο Γερμανός δεν είναι ο παίκτης που με την εικόνα που παρουσιάζει στις προπονήσεις, είναι ικανός για να κερδίσει μία θέση στη 18άδα.

Το θέμα, όμως, είναι τι γίνεται από τώρα και στο εξής. Τι θα συμβεί δηλαδή τον Γενάρη. Κι εδώ θα πρέπει να μεταφέρουμε μία πληροφορία που είχε διαρρεύσει από το Ρέντη πριν από τον αγώνα με την Σπάρτη.

Στους υπό παραχώρηση παίκτες για τον Ιανουάριο, το όνομα του Μάριν δεν βρισκόταν! Δεν υπήρχε δηλαδή κάποια πληροφόρηση ότι ο Γερμανός θα ήταν στη λίστα π.χ. μαζί με τους Μανιάτη, Σιόβα, Τσιμίκα, Βούρο και Ζντιέλαρ. Το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και ειδικά μετά την "αγγαρεία" που έκανε ο Μάριν στην Σπάρτη, αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα όμως, όταν ο Μπέντο τον αντικαθιστά και σε έναν αγώνα Κυπέλλου κόντρα σε ένα κλαμπ Β' Εθνικής, προφανώς και κάτι σημαίνει. Προφανώς και μόνο ικανοποιημένος δεν έμεινε από την όποια ευκαιρία του έδωσε.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Το γεγονός ότι δεν παίζει ο Μάριν, δεν είναι κάτι κρυφό στο εξωτερικό. Το γνωρίζουν ειδικά στην Τουρκία ότι ο Γερμανός που υποτίθεται έφυγε από την Τράμπζονσπορ για να βρει την ποδοσφαιρική του "Ιθάκη" στον Πειραιά, έχει εξελιχθεί σε ρεζέρβα της... ρεζέρβας στον Ολυμπιακό.

Το γνωρίζουν λοιπόν μια χαρά στο εξωτερικό. Το θέμα είναι ότι δεν κινείται φύλλο. Δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τον Μάριν. Έχει ακουστεί για τον Μιλιβόγεβιτς, τον Φορτούνη, τον Ρέτσο, τον Ντα Κόστα, τον Πάρντο, τον Ζντιέλαρ, τον Τσιμίκα και για διάφορες ομάδες που εξετάζουν τις περιπτώσεις τους. Για τον Μάριν, όμως, τίποτα. Κι αυτό είναι το παράδοξο.

Τι θέλουμε να πούμε; Ότι ακόμα και αν ο Πάουλο Μπέντο πει τελικά στη διοίκηση ότι το ιδανικότερο θα ήταν να φύγει ο Γερμανός, το ερώτημα είναι ποια ομάδα θα έκανε κάποια κίνηση για την απόκτησή του ή για τον δανεισμό του. Υπενθυμίζουμε ότι φέρεται να έχει ένα συμβόλαιο της τάξης του 1,2εκ. ευρώ. Τέτοιο συμβόλαιο μοιάζει σχεδόν απίθανο να το βρει...

ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ, ΑΛΛΑ...

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για την εικόνα του Μάριν στο Ρέντη, οι πληροφορίες του Contra.grαναφέρουν ότι ο Γερμανός αμέσως μετά το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο στις 15 Οκτωβρίου, εκεί που έδειξε στον προπονητή του ότι είχε στραβώσει που τον αντικατέστησε, είχε περάσει μία περίοδος που σαν να είχε κατεβάσει ταχύτητα για τα καλά στο Ρέντη.

Ούτε φόρτσαρε στις προπονήσεις, ούτε “φώναζε” με την εικόνα του στον Μπέντο ότι θα έπρεπε να τον δει με διαφορετικό μάτι.Τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά την τρίτη διακοπή του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο, ο Μάριν έκανε μία προσπάθεια να αποδείξει στον προπονητή του ότι έκανε λάθος που το προηγούμενο διάστημα τον είχε μονίμως στην εξέδρα. Για παράδειγμα σε κάποια τεστάκια που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" για την αγωνιστική τους κατάσταση, ο Γερμανός τα πέρασε για πλάκα!

Ο Μπέντο, όμως, είχε τους λόγους του που επέμενε να μην τον έχει στις επιλογές του ούτε για τη 18άδα. Την ίδια στιγμή, ο Μάριν συνειδητοποιούσε τον τελευταίο καιρό ότι ακόμα και "παπάδες" να έκανε στο Ρέντη, πολύ δύσκολα θα έβλεπε το όνομά του σε αποστολή αγώνα πρωταθλήματος. Και ίσως κάπως έτσι έτσι δικαιολογείται η εικόνα "αγγαρείας" που έβγαλε στην Λακωνία.

Παραμένουμε, λοιπόν, στα ίδια με τον Μάριν ενόψει Παναιτωλικού. Αν επιλεχθεί στους "18" για τον αγώνα της Κυριακής (18/12, 15.00), θα αποτελέσει μία τεράστια έκπληξη. Αν ξαναμείνει εκτός, θα είναι σαν μία ακόμη μέρα στη... δουλειά! Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ενόψει Ιανουαρίου θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, γιατί όλο και κάποια συζήτηση θα ξαναγίνει ανάμεσα σε προπονητή και διοίκηση για έναν ποδοσφαιριστή που έχει από τα πιο βαριά συμβόλαια στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η δικαίωση του Μπέντο με τον Μάριν

News 24/7

24MEDIA NETWORK