Μύκονος, Λαμποργκίνι και έκτροπα: Ο Βαλμπουενά χρωστάει κάτι στους φίλους του Ολυμπιακού

Η ποδοσφαιρική του κλάση δεν χωρά στα ελληνικά σύνορα. Η ζωή του είναι γεμάτη από ξεχωριστά κεφάλαια. Μύκονος, δάκρυα, κρεμάλες, sex tape, Λαμποργκίνι και διαδικτυακός... θάνατος. Ο Ματιέ Βαλμπουενά προβάρει τα ερυθρόλευκα για να κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το δράμα της Βεστφαλίας.

Μύκονος, Λαμποργκίνι και έκτροπα: Ο Βαλμπουενά χρωστάει κάτι στους φίλους του Ολυμπιακού

Στην απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά πλησιάζει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, αλλά και την έμμεση παραδοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την επικείμενη μεταγραφή του Γάλλου μεσοεπιθετικού. Μια κίνηση που εφόσον ολοκληρωθεί, θα σημάνει ένα εντυπωσιακό μπάσιμο των "ερυθρολεύκων" στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.

Ο Βαλμπουενά ξεπήδησε από τα τμήματα υποδομής της Μπορντό, έφυγε ελεύθερος το 2003 για την Λανζόν και ένα χρόνο μετά με τον ίδιο τρόπο πήγε στην Λιμπούρν Σεντ Σορέν. Από εκεί τον αγόρασε η Μαρσέιγ αντί 1 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2006.

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010, ο Γάλλος διεθνής είχε μεταβεί στο πατρικό του, στην περιοχή του Μπορντό, με ολιγοήμερη άδεια και σύμφωνα με τις πληροφορίες κινούνταν σε κεντρικό δρόμο, όταν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έχασε τον έλεγχο της πολυτελούς Λαμποργκίνι του. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο προστατευτικό διάζωμα και καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά το καλό νέα ήταν πως ο μικρόσωμος (167 εκ.) Ματιέ είχε βγει... αγρατζούνιστος από το όχημα.

Δύο χρόνια αργότερα ο Βαλμπουενά πρωταγωνίστησε ξανά με μια εντυπωσιακή Λαμποργκίνι, όταν έγινε έξαλλος με έναν θαυμαστή που πλησίασε σε απόσταση αναπνοής για να τον φωτογραφήσει. Κατέβασε το παράθυρό και άρχισε να στολίζει με "γαλλικά" τον θαυμαστή, που έκανε τα πάντα για μια κοντινή φωτογραφία του Γάλλου μεσοεπιθετικού.

Στην Μασσαλία και το επιβλητικό "Velodrome" ο Βαλμπουενά έμεινε για μια οκταετία (330 συμ., 38 γκολ, 59 ασίστ). Μέχρι δηλαδή να αποδεχτεί την πρόταση της Ντινάμο Μόσχας τον Αύγουστο του 2014.

Οι Ρώσοι άφησαν 7 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Μαρσέιγ και σε αντάλλαγμα πήραν τα δικαιώματα του Βαλμπουενά. Ωστόσο η περιπέτεια του Γάλλου διεθνή στην Μόσχα δεν κράτησε παραπάνω από μια σεζόν (40 συμ., 6 γκολ, 17 ασίστ), αφού τον Αύγουστο του 2015 επέστρεψε στο γαλλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Λυών (76 συμ., 12 γκολ, 14 ασίστ). Η μεταγραφή του στοίχισε 6 εκατ. ευρώ αλλά και ένα γερό πλήγμα στις σχέσεις του παίκτη με τους οπαδούς της Μαρσέιγ.

Πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 2 εκατ. ευρώ στη Λυών, η Φενέρμπαχτσε (71 συμ., 12 γκολ και 24 ασίστ) έκανε δικό της τον Βαλμπουενά τον Ιούλιο του 2017. Δύο καλοκαίρια μετά, με προίκα 518 επίσημες συμμετοχές, 68 γκολ και 114 ασίστ, ο 35χρονος Γάλλος εμφανίζεται προ των πυλών του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη.

Μύκονος, δάκρυα και... κρεμάλες

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 η Γαλλία αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμους Γερμανία και ο Ματιέ Βαλμπουενά επέλεξε την χώρα μας για τις διακοπές του. Δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει τη Μύκονο ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός, με τις κάμερες αλλά και αυτόπτες μάρτυρες να συλλαμβάνουν τον Γάλλο όχι απλά να παίρνει ποιοτικές ανάσες και στιγμές χαλάρωσης, αλλά και να ξεσαλώνει με τις αιθέριες υπάρξεις που τον συνόδευαν. Λογικό.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Βαλμπουενά πήγαινε στο "Robert Louis-Dreyfus" για να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα, πριν "πακετάρει" για την Μόσχα. Έξω από τις εγκαταστάσεις τον περίμεναν κάμποσοι φίλαθλοι της Μαρσέιγ, αναζητώντας μια τελευταία ανάμνηση. Ο Γάλλος δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τους οπαδούς ή να υπογράψει σε φανέλες της ομάδας, ενώ βουρκωμένος μίλησε για τελευταία φορά ως ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ.

Όλα αυτές οι εκδηλώσεις λατρείας έμοιαζαν ως ψευδαίσθηση, όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Βαλμπουενά επέστρεψε στο "Velodrome" ως παίκτης πλέον της μισητής Λυών και με την στάμπα του προδότη.

Οι φίλοι της Μαρσέιγ δεν μπορούσαν να του το συγχωρήσουν. Οι... τρομακτικά έντονες αποδοκιμασίες, οι φανέλες που καίγονταν και τα μπουκάλια θύμιζαν την περίπτωση του Λουίς Φίγκο, στην επιστροφή του στο "Camp Nou" με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μόνο που στο "Velodrome" είχε και... κρεμάλες! Μάλιστα τρεις οπαδοί της Μαρσέιγ, ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών, κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4-6 μηνών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ματς, το οποίο ο διαιτητής είχε διακόψει στο 62' για 20 λεπτά εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στις εξέδρες.

Τα βάσανα του Βαλμπουενά δεν τελείωσαν με την λήξη της αναμέτρησης στο "Velodrome". Είχαν και συνέχεια.

Η sex tape του... μακαρίτη Γάλλου

Λίγες μέρες μετά ξέσπασε ένα σκάνδαλο που απασχόλησε ακόμη και την κυβέρνηση της Γαλλίας. Πρωταγωνιστές οι Ματιέ Βαλμπουενά, Καρίμ Μπενζεμά και Τζιμπρίλ Σισέ, ο καθένας με τον δικό του ρόλο στην υπόθεση. Η οποία στοίχισε στους δύο πρώτους την μετέπειτα "διαγραφή" τους από την εθνική ομάδα.

Ο Βαλμπουενά κατηγόρησε τον Μπενζεμά πως ήταν ο μεσολαβητής ενός εκβιασμού, που αφορούσε ένα sex tape του πρώτου, με χρηματικά ανταλλάγματα! Η "Equipe" μάλιστα είχε βγάλει στην δημοσιότητα διαλόγους ανάμεσα στον φορ της Ρεάλ Μαδρίτης και έναν φίλο του ονόματι Ζενατί, όπου οι δυο τους μιλούν για την υπόθεση... Ο Μπενζεμά ενημερώνει τον κάτοχο της sex tape ότι εξήγησε στον Βαλμπουενά την κατάσταση, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θέλει να εμπλακεί περισσότερο.

Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ομολόγησε κάποιους μήνες μετά ότι μίλησε με έναν εκ των τριών ατόμων που κινούσαν τα νήματα της υπόθεσης, με τον οποίο ήταν παιδικοί φίλοι. Ο Μπενζεμά λειτούργησε ως μεσάζοντας στην επικοινωνία με τον συμπαίκτη του στους "τρικολόρ" και πέτυχε μία συμφωνία για να αποτρέψει τη διαρροή του video αντί 150.000 ευρώ.

Το 2017, με την υπόθεση να έχει φτάσει ήδη στα δικαστήρια, ξαφνικά ο Τζιμπρίλ Σισέ βρέθηκε από μάρτυρας... κατηγορούμενος! Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του "Europe 1" εκείνο το διάστημα, είχε ανακαλυφθεί οπτικοακουστικό υλικό από το επίμαχοροζ βίντεοστο κινητό του Σισέ, με το οποίο φέρεται να εκβίαζε τον Βαλμπουενά! Ο Γάλλος επιθετικός, με θητεία στον Παναθηναϊκό, είχε προσαχθεί από τις γαλλικές αρχές και δύο χρόνια νωρίτερα, για την ίδια υπόθεση.

FILE - In this June 10, 2014 file photo, France's Mathieu Valbuena, left, and Karim Benzema, right, chat during a training session of the french national soccer team, at the Santa Cruz Stadium in Ribeirao Preto, Brazil. Speaking publicly for the first time since becoming embroiled in a blackmail scandal, Karim Benzema said Wednesday Dec.2, 2015 he wants to play again for France and win the 2016 European Championship with teammate Mathieu Valbuena. (AP Photo/David Vincent, File)
FILE - In this June 10, 2014 file photo, France's Mathieu Valbuena, left, and Karim Benzema, right, chat during a training session of the french national soccer team, at the Santa Cruz Stadium in Ribeirao Preto, Brazil. Speaking publicly for the first time since becoming embroiled in a blackmail scandal, Karim Benzema said Wednesday Dec.2, 2015 he wants to play again for France and win the 2016 European Championship with teammate Mathieu Valbuena. (AP Photo/David Vincent, File) AP PHOTO/DAVID VINCENT

AP Photo/David Vincent

Στο ενδιάμεσο, trolls του διαδικτύου πρώτα είχαν διαρρεύσει ένα βίντεο με τον υποτιθέμενο Βαλμπουενά να σκαρφαλώνει με... σκοινί στο κρεβάτι μιας ξανθιάς σεξοβόμβας (πικάροντας τον Γάλλο για το ύψος του), ενώ το 2016 τον... πέθαναν.

"Ο Βαλμπουενά ευτυχώς είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του σε αντίθετα με αυτά που κάποια άτομα, που δεν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε κάπως, διαδίδουν στο Twitter. Η Λυών είναι τρομοκρατημένη από τέτοιες ασεβείς και απάνθρωπες πράξεις", ήταν η αντίδραση της Λυών στο κακόγουστο αστείο που είχε στηθεί μέσω social media.

Τελικά ο Καρίμ Μπενζεμά αθωώθηκε για την υπόθεση εκβιασμού, αφού το δικαστήριο δέχτηκε πως δεν ήταν μέλος του κυκλώματος αλλά προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Ματιέ Βαλμπουενά για τις εξελίξεις.

"Έκανε ένα λάθος ο Μπενζεμά, απλά ήθελε να προειδοποιήσει τον Βαλμπουενά για την ύπαρξη του sex tape. Ο Μπενζεμά ένιωσε άσχημα όταν έμαθε για το sex tape. Μου είπε πως ο Βαλμπουενά είναι εύθραυστος και αυτό θα μπορούσε να τον σκοτώσει. Δεν ήθελε ούτε να το δει το sex tape.

Εκεί έκανε το λάθος ο Μπενζεμά. Η αστυνομία το θεώρησε έγκλημα το ότι θέλησε να βοηθήσει τον Βαλμπουενά ο Καρίμ. Ο Μπενζεμά είναι πολύ θυμωμένος με μένα, αλλά δεν τον έβαλα σε όλο αυτό με πρόθεση. Δεν ήξερα πως η αστυνομία μας μαγνητοφωνούσε", παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ο Μουσταφά Ζουαουί, εκ των ενόχων της υπόθεσης που συγκλόνισε το γαλλικό ποδόσφαιρο.

France's Antoine Griezmann (11) and Mathieu Valbuena (8) celebrate after their second goal during the World Cup round of 16 soccer match between France and Nigeria at the Estadio Nacional in Brasilia, Brazil, Monday, June 30, 2014. (AP Photo/David Vincent)
France's Antoine Griezmann (11) and Mathieu Valbuena (8) celebrate after their second goal during the World Cup round of 16 soccer match between France and Nigeria at the Estadio Nacional in Brasilia, Brazil, Monday, June 30, 2014. (AP Photo/David Vincent) AP PHOTO/DAVID VINCENT

AP Photo/David Vincent

Σε συνέντευξη του στην "Parisien" τον Μάρτιο του 2018, ο Ματιέ Βαλμπουενά φάνηκε διατεθειμένος να αφήσει πίσω του όλη αυτή την περιπέτεια αλλά και την κόντρα του με τον Καρίμ Μπενζεμά. "Αν τον έβλεπα θα του έσφιγγα το χέρι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Αλλά ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε αντίθετη άποψη, απαντώντας μέσω social media "κράτα την χειραψία για τον εαυτό σου"...

Το δράμα της Βεστφαλίας δημιούργησε... χρέος

Ως παίκτης της Μαρσέιγ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League την σεζόν 2011-2012. Και ήταν ο πρωταγωνιστής ενός παιχνιδιού που σκόρπισε μεγάλη απογοήτευση στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", έστω κι αν διεξαγόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει μια επική νίκη στο "Velodrome" επί της Μαρσέιγ του Βαλμπουενά την πρότελευταία αγωνιστική των ομίλων. Και φτάνοντας στην τελευταία στροφή ήθελε νίκη επί της Άρσεναλ στο Φάληρο και μη νίκη των Μασσαλών στην Γερμανία κόντρα στην Ντόρτμουντ, για να πάρει μια τεράστια πρόκριση.

Οι "ερυθρόλευκοι" προηγούνταν με σκορ 2-0 των Λονδρέζων στο ημίχρονο, την ίδια στιγμή που η Μαρσέιγ έχανε με 2-1 στη Βεστφαλία! Το γκολ του Μοδεστό για το 3-1 λίγο πριν το τέλος σκόρπιζε φρενίτιδα ενθουσιασμού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αλλά παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη ένα δράμα που έμελλε να υπογράψει ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε 2-2 για την Μαρσέιγ στο 85' και ο Βαλμπουενά στο 87' έφερνε την ολική ανατροπή των Γάλλων στην Γερμανία, σκοράροντας για το 2-3 στην έδρα της Ντόρτμουντ! Εξέλιξη που άφηνε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση του Europa League και εκτός συνέχειας του Champions League...

Διεθνής με την Γαλλία σε 52 περιπτώσεις (8 γκολ), ο Βαλμπουενά παραμένει ένας παίκτης υψηλής κλάσης ακόμη και στα 35 του χρόνια. Απαλλαγμένος από τα εξωαγωνιστικά λάθη του παρελθόντος και καθ' όλα ενεργός, όπως φανερώνουν οι 31 συμμετοχές του (1772') με απολογισμό 4 γκολ και 8 ασίστ στην -προβληματική- φέτος Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός επιχειρεί την απόκτηση του, ποντάροντας στην ποιότητα, την εμπειρία και την ικανότητα του να "ξεκλειδώνει" τις αντίπαλες άμυνες, κυρίως μέσα από τις εμπνεύσεις του δημιουργικά. Ένας ποδοσφαιριστής της δικής του κλάσης δύσκολα θα έχει προβλήματα σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, όπου οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν για την εκ νέου κατάκτηση της κορυφής μετά την απώλεια του τίτλου τα δύο τελευταία χρόνια.

Η ποδοσφαιρική αξία του Ματιέ Βαλμπουενά είναι αδιαμφισβήτητη, το μόνο ερώτημα είναι αν θα την επιβεβαιώσει στο χορτάρι όσων γηπέδων αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό. Για να κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το δράμα της Βεστφαλίας και να προσφέρει στους φίλους των "ερυθρολεύκων" έστω και λίγη από την χαρά που τους στέρησε εκείνο το βράδυ.

Photo credits: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK