Οι διάλογοι Μαρινάκη - ανακριτή

Περισσότερες από επτά ώρες διήρκησε η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ανακριτή Ανδρεάδη. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την εκλογή Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ και την κατάθεση του Αλέξη Κούγια.

Η μαραθώνια απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη και προτού του επιβληθούν περιοριστικοί όροι διήρκησε περισσότερες από επτά ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Huffingtonpost.gr, στη διάρκεια της απολογίας του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος εναντίον του και κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο με συγκεκριμένους ενορχηστρωτές.

Οι συνήγοροι του Βαγγέλη Μαρινάκη, Θανάσης Βαρλάμης και Βασίλης Δημακόπουλος κατέθεσαν στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, προσπαθώντας ν' αντικρούσαν το κατηγορητήριο.

Στο υπόμνημα του, αλλά και στις ερωτήσεις, που δέχτηκε από τον ανακριτή, αρνήθηκε την εμπλοκή του στα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι έχει προκληθεί περιουσιακή βλάβη τρίτου προσώπου ή φορέα. Επίσης δεν προκύπτει ότι εκβιάστηκε οποιοσδήποτε και ότι από αυτό υπήρξε οικονομικό όφελος του κατηγορούμενου και της ομάδας του ή ότι επηρέασε το αποτέλεσμα των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Την ίδια στάση κράτησε και για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη στο φούρνο στην Καλαμάτα, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που υπήρξε είναι μία ανώνυμη επιστολή.

Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τον ανακριτή, που βασίζονταν στις τηλεφωνικές συνομιλίες του, που κατεγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεάδης τον ρώτησε για το λόγο των συνομιλιών του με τους Γ. Σαρρή και Θ. Κουρίδη και απάντησε ότι, όσα είπαν δεν είχαν καμία σχέση με τις κατηγορίες.

Ανακριτής: Γιατί υποστηρίξατε τον Γ. Σαρρή ως υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ;

Μαρινάκης: Γιατί ήταν αξιόλογος, μορφωμένος και ηθικός άνθρωπος.

Ανακριτής: Στη συνάντηση σας στο Χίλτον, όπου συμμετείχαν Σαρρής, Κουρίδης, Σταθόπουλος, Παπακωνσταντίνου και Σάββας,τι συζητήσατε και τι αποφασίσατε;

Μαρινάκης: Ήταν μία τυχαία συνάντηση και δεν μπορεί οι τυχαίες συναντήσεις να μετατρέπονται σε ποινικά αδικήματα..

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο ανακριτής του διαβάζει αποσπάσματα από τις δύο καταθέσεις του Αλέξη Κούγια, τις οποίες ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορρέα και στη συνέχεια στον ανακριτή.

Μαρινάκης: Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης εκτός ποδοσφαίρου: Σοκ στον Ολυμπιακό

Μαρινάκης: "Παραμένω πρόεδρος και εγγυητής του Ολυμπιακού"

Το "μέτωπο" στέλνει τον Ολυμπιακό στην UEFA

Τι χάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Τι μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για Μαρινάκη

Τι μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ για Μαρινάκη

Οι επιπτώσεις της απόφασης για Μαρινάκη

Ο Αλαφούζος προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου

Η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη