Τέσσερις φορές που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος σε ντέρμπι και έχασε

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος σε εντός έδρας ντέρμπι και καταλήγει ηττημένος. Θυμηθείτε τέσσερις περιπτώσεις του παρελθόντος με Καραγκιοζόπουλο, Παπαδόπουλο και άλλους 'δήμιους'.

Τέσσερις φορές που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος σε ντέρμπι και έχασε
ACTION IMAGES

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και η ήττα των Πειραιωτών με τον τρόπο που ήρθε, βάσει εικόνας, θα αποτελέσει για αρκετές ημέρες θέμα συζήτησης. Κάτι οι χαμένες ευκαιρίες των Πειραιωτών, κάτι ο ακίνδυνος επιθετικά ΠΑΟΚ, 'χτίζουν' μία αφορμή για συζήτηση, αλλά και αναμόχλευση του παρελθόντος, στις φορές που ο Ολυμπιακός την έχει... πατήσει με παρόμοιο τρόπο.

Ναι, στο ποδόσφαιρο έχει συμβεί πολλάκις. Και σε όλες τις ομάδες. Ένα ματς που είναι δικό σου με βάση την εμφάνιση και την υπεροχή, να το χάνεις. Ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται αντίστοιχα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, αλλά και Άρη. Ας πάμε να τα θυμηθούμε...

1988-1989: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-1

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το highlight στη μνήμη κάθε ΑΕΚτζή. Η ΑΕΚ που ήταν για 10 χρόνια μακριά από πρωταθλήματα, η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς και του Καραγκιοζόπουλου που πολλοί την είχαν 'τελειωμένη' απέναντι στον Ολυμπιακό του Ντέταρι και των άλλων αστεριών, πήγε στο ΟΑΚΑ, πήρε το διπλό και πανηγύρισε την επιστροφή στους τίτλους. Οι Πειραιώτες είχαν την υπεροχή, έχαναν τα άχαστα, αλλά η ιστορική αντεπίθεση και το γκολ του Καραγκιοζόπουλου στα τρομερά δίχτυα με το μεγάλο βάθος, 'σκότωσαν' τα όνειρα των γηπεδούχων.

1997-1998: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-1

Τόπος... εγκλήματος, ΟΑΚΑ, ξανά. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει πανηγυρίσει την προηγούμενη σεζόν το πρωτάθλημα που έβαλε τέλος στα περιβόητα 'πέτρινα χρόνια', υποδέχεται την ΑΕΚ, η οποία έχει χάσει έδαφος, προσπαθεί να διαφοροποιήσει την εικόνα στη βαθμολογία και να 'φρενάρει' τον (μετέπειτα ξανά) πρωταθλητή Ολυμπιακό. Είναι η βραδιά του Ηλία Ατματσίδη. Έπιανε ό,τι πήγαινε στο τέρμα του και ό,τι δεν έπιανε τα έστελναν άουτ οι του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι 'σφυροκοπούσαν' την εστία της ΑΕΚ, ο Νικολαΐδης μπήκε στο 2ο ημίχρονο και λίγο μετά δικαίωσε τον προπονητή του, τον Ντουμιτρίου αν θυμάστε, σκοράροντας με υπέροχο πλασέ για το 0-1, που αποτέλεσε ονείρωξη για κάθε 'κιτρινόμαυρο' φίλαθλο.

2001-2002: Ολυμπιακός - Άρης 0-1

Ίδια ιστορία, ίδια κατάληξη, διαφορετικός αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά την 'πατάει' από τον Φάνη Κατεργιαννάκη. Αλλά το φοβερό εδώ και συγκεκριμένα στο video, είναι η ανταπόκριση του Μανώλη Μαυρομάτη από το Ολυμπιακό Στάδιο, με το ημίφως να θυμίζει σίριαλ του Φώσκολου στην παλιά ΕΡΤ.

2006-2007: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-1

Δεν είναι η τότε καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού ούτε ο (τότε) τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Εμπέντε, έκανε τη σούπερ ντούπερ εμφάνιση (αν και όποτε χρειάστηκε τα έβγαζε), αλλά η ιστορία έγραψε ότι οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι, με περισσότερες τελικές και μεγαλύτερη κατοχή απέναντι στον επιφυλακτικό Παναθηναϊκό, ο οποίος από αυτό το ματς δεν είχε να πάρει τίποτα παραπάνω εκτός από το γόητρο. Εκείνο το ντέρμπι, λοιπόν, κρίθηκε από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και το λάθος του Ανατολάκη που είχε 'ντυθεί' Βούκοβιτς.

Photo credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK