Πέρασαν 36 χρόνια αλλά ζουν ακόμα στις μνήμες όλων

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στο γήπεδο "Καραϊσκάκης" το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7, τριανταέξι χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο (PHOTOS).

Σε τέσσερις ημέρες από σήμερα θα συμπληρωθούν ακριβώς 36 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου 1981, όταν 21 ανθρώπινες ψυχές χάθηκαν τόσο άδικα και πρόωρα κατά την προσπάθειά τους να βγουν από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (6-0) σε αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων.

Ο επίσημος Ολυμπιακός όπως φυσικά και οι εκατομμύρια οπαδοί του αλλά και όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι δεν έχουν ξεχάσει εκείνη την τρομερή τραγωδία που σημάδεψε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μεσημέρι του Σαββάτου τελέστηκε το μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 παρουσίας πλήθους κόσμου.

Βροντερό "παρών", πέρα από τον απλό κόσμο, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής ήταν φυσικά σύσσωμος ο Ολυμπιακός, με εκπροσώπους από το τμήμα ποδοσφαίρου, μπάσκετ αλλα και των ερασιτεχνικών αθλημάτων του πειραϊκού συλλόγου να στέλνουν το μήνυμα πως μπορεί να έφυγαν από κοντά μας ως φυσική παρουσία αυτοί οι 21 άνθρωποι αλλά δεν έχουν φύγει ποτέ από το μυαλό και την καρδιά μας.

"Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας", "Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου", "Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε", έγραφαν τα πανό που κρεμάστηκαν έξω από το "Καραϊσκάκης", ενώ ξεχώριζε φυσικά και το μεγάλο πανό με ζωγραφισμένα τα πρόσωπα των 21 αδικοχαμένων παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...