Ποιους τελειώνει και τι... φέρνει ο Μαρινάκης

Ποιους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού "έδιωξε" ήδη με τα λόγια του ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού; Ποιοι έχουν ακόμη ελπίδες; Τι εννοούσε για την Κ20 και ποιοι γυαλίζουν τα παπούτσια τους; Τι παίζει με Γεωργάτο, Φουστέρ, Καμπιάσο και τι θα συμβεί με Γκαρθία; Ρεπορτάζ: Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Ποιους τελειώνει και τι... φέρνει ο Μαρινάκης

Είπε πολλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη διάρκεια της παρουσίας του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, το πρωί της Δευτέρας, και προανήγγειλε ακόμη περισσότερα. Ο ισχυρός άνδρας της Ολυμπιακού έβγαλε στη σέντρα αρκετούς από τους ακριβοπληρωμένους άσους της ομάδας του και το Contra.gr ξεκαθαρίζει μία-μία τις περιπτώσεις.

Από 'κει και πέρα, έχει ενδιαφέρον και το τι γίνεται με τον Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος μένει μέχρι να... φύγει. Τι είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ για τον Καταλανό τεχνικό και γιατί δεν τον "τελείωσε" άμεσα;

Πάμε αρχικά να δούμε για ποιους χτύπησε η καμπάνα και γιατί. Πέρα από τους Οφόε, Σεμπά (που τελείωσαν ήδη, όπως διαβάσατε ήδη) και Πάρντο, για τους οποίους είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα συνεχίσουν μετά από το καλοκαίρι, πολύ βαρύ είναι το κλίμα και για τον Κώστα Φορτούνη. Στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης θεωρούν ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος αποτελεί και προσωπική αδυναμία του προέδρου (σ.σ. το είχε δηλώσει από τότε που έπαιζε στον Αστέρα Τρίπολης), θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, αν θέλει να συνεχίσει στον Πειραιά.

Στον Ολυμπιακό χρεώνουν αδιαφορία στον 25χρονο άσο. Θεωρούν ότι παίζει μόνο με το ταλέντο του, δεν δουλεύει όσο πρέπει, δεν έχει διάθεση για το "κάτι παραπάνω", παρά τις συνεχείς παραινέσεις όλων των προπονητών που πέρασαν από την ομάδα μετά τον Μάρκο Σίλβα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έμεινε εκτός ενδεκάδας στη Λιβαδειά, ενώ σχολιάστηκε ακόμη και το ότι "ούτε ζέσταμα είχε διάθεση να κάνει για να περάσει ως αλλαγή στο β' ημίχρονο".

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως αμείβεται με 900 χιλιάρικα "νετ" ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται τα προβλεπόμενα μπόνους, κάνουν δύσκολη τη θέση του. Ακόμη βέβαια υπάρχει ανοικτή χαραμάδα για να γυρίσει το χαρτί. Ο Μποτία, που μένει ούτως ή άλλως ελεύθερος το καλοκαίρι και παρότι είναι καλός επαγγελματίας, δεν έχει πείσει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, οπότε η αποχώρησή του είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Μεταξύ Σισέ και Ένγκελς, ο πρώτος -παρότι άτεχνος- έχει δείξει τεράστια θέληση από την αρχή της σεζόν, γεγονός που τον καθιστά αρεστό σε όλους, σε αντίθεση με τον ακριβοπληρωμένο Βέλγο για τον οποίο έχει παράπονα ο Όσκαρ Γκαρθία. Θεώρησε ότι ο πρώην παίκτης της Μπριζ δεν ήθελε να παίξει στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ο κόουτς δεν έκρινε σημαντικές και γι' αυτό στη συνέχεια τον έβαλε στην καραντίνα. Επίσης, είχε παράπονα και από την απόδοσή του στο ματς με τον Παναθηναϊκό κι όχι μόνο λόγω του πέναλτι στον Ινσούα που προκάλεσε την ισοφάριση.

Για τον Ζιλέ και τον Μαρτίνς η άποψη που επικρατεί σε Ρέντη και Πλατεία Αλεξάνδρας είναι ότι πρόκειται για καλούς επαγγελματίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Την ίδια ώρα για τον Μιραλάς παρότι δεν έχει δείξει πολλά ως τώρα, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι αγαπάει την ομάδα, κάνει ό,τι μπορεί για να τη βοηθήσει, αλλά κι αυτός βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, μιας και βλέπει πως ελάχιστα πράγματα λειτουργούν σωστά.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος μπορεί να διανύει εφέτος μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, αλλά πέρα από τον μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού του (σ.σ. μόνο όταν έχει τη μπάλα στα πόδια), είναι γενικά... ανακατωσούρας και γκρινιάρης. Μονίμως τα έχει με προπονητές και συμπαίκτες, κοιτάζοντας το "εγώ" του πολύ περισσότερο από το "εμείς". Συνυπολογίζοντας και τις αποδοχές του (στο 1,2 εκατ. ευρώ), δύσκολα θα έχει μέλλον στο μεγάλο λιμάνι. Παράπονα και από πλευράς συμπεριφοράς, αλλά και από νοοτροπία υπάρχουν και για τον Ούρος Τζούρτζεβιτς.

Αντίθετα, δεν φαίνεται ν' αγγίζονται, από πλευράς ξένων τουλάχιστον, οι Ομάρ, Προτό, Ανσαριφάρντ και Ρομαό, οι οποίοι τηρουμένων των αναλογιών έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Για τον Καταλανό προπονητή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε μιλώντας προς τους παίκτες ότι "είναι επαγγελματίας, αλλά δεν τον έχετε βοηθήσει καθόλου με τη συμπεριφορά σας...". Μετάφραση; Ο Γκαρθία έχει χάσει το παιχνίδι, το ξέρει και το ξέρουν, μετράει αντίστροφα μέχρι να φύγει, αλλά δεν είναι και οι παίκτες άμοιροι ευθυνών.

Σε ό,τι αφορά την ατάκα για την Κ20, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν είπε ότι από 'δώ και πέρα θα παίζουν αποκλειστικά οι Νέοι του συλλόγου, αλλά ότι θα πάρουν ευκαιρίες παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού όπως οι Νικολάου, Ανδρούτσος, Βέργος και Βρουσάι!

ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, ΦΟΥΣΤΕΡ ΚΑΙ... ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι γίνονται κουβέντες για ενίσχυση των αποδυτηρίων με κάποιο από τους παλιούς και αγαπημένους γνώριμους. Κάποιον πρώην ποδοσφαιριστή δηλαδή που ξέρει το "τι" με το "πως" και μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στα αποδυτήρια. Μια τέτοια περίπτωση -ακούγεται ότι- μπορεί να είναι ο Γρηγόρης Γεωργάτος, που είχε καθήκοντα μάνατζερ στην πρώτη ομάδα τη σεζόν του Μάρκο Σίλβα, ενώ από την Ισπανία ακούστηκε και το όνομα του -πρώην αρχηγού- Νταβίντ Φουστέρ.

Αναφορικά με τον πάγκο, ο Γκαρθία έχει... φύγει, έστω κι αν είναι ακόμη εδώ, με τα σενάρια για την επόμενη μέρα να δίνουν και να παίρνουν. Πέρα από τους Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Πέδρο Μαρτίνς, έχει ακουστεί μέχρι και ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος έχει πάρει ήδη δίπλωμα και είναι έτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα, αλλά από την άκρη του πάγκου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK