"Πως θα συνυπάρξουν Νάτχο-Χατζισαφί;"

Πολλές φορές το ποδόσφαιρο εμπλέκεται με την πολιτική. Στο επίκεντρο αυτή τη φορά είναι η Ελλάδα, ο Ολυμπιακός και δύο παίκτες του! Η γερμανική «Deutsche Welle» εκφράζει απορίες σε άρθρο της για πώς θα συνυπάρξουν στην ομάδα του Πειραιά ο αρχηγός της εθνικής Ιράν, Εσάν Χατζισαφί και ο κάπτεν της εθνικής Ισραήλ, Μπίμπαρς Νάτχο, λόγω της... αβύσσου που χωρίζει τις πατρίδες τους.

"Πως θα συνυπάρξουν Νάτχο-Χατζισαφί;"

Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η " Deutsche Welle" (σ.σ. το κρατικό κανάλι της Γερμανίας) με επίκεντρο τον Ολυμπιακό και αφορμή την απόκτηση του Μπίμπαρς Νάτχο!

Το γερμανικό Μέσο, λοιπόν, αναρωτιέται αν οι "ερυθρόλευκοι" βρεθούν μπροστά σ' ένα δίλημμα που μόνο το ποδόσφαιρο δεν αφορά, αλλά τις πολιτικές διαφορές του Ιράν με το Ισραήλ.

Αφορμή αποτελεί ασφαλώς το γεγονός ότι εδώ και μερικές ημέρες έχουν γίνει συμπαίκτες στην "ερυθρόλευκη" ομάδα ο αρχηγός του Ιράν, Εσάν Χατζισαφί και ο αρχηγός του Ισραήλ, Μπίμπαρς Νάτχο! Για όσους δεν γνωρίζουν μεταξύ των δύο χωρών επικρατεί μίσος (όσο σκληρό κι αν ακούγεται) σε τέτοιο βαθμό που οι Ιρανοί δεν αναγνωρίζουν καν το Ισραήλ ως κράτος!

Γι' αυτό άλλωστε από το 1979, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν απαγορέψει δια νόμου (όπως και άλλα αραβικά κράτη) οι Ιρανοί αθλητές να αγωνίζονται εναντίον Ισραηλινών, να είναι συμπαίκτες, ακόμη και να δίνουν τα χέρια ή να αγκαλιάζονται μετά το τέλος αγώνων. Όποιος παρεμβαίνει όλα τα παραπάνω θεωρείται ότι προσβάλει το Ιράν!

Έχει φανεί, άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της συγκεκριμένης χώρας είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στο θέμα αυτό. Αφού η "DW" δεν αποκλείει μέχρι και την πιθανή απαίτησή του Ιράν να λυθεί το συμβόλαιο του Χατζισαφί!

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο κέντρο τέτοιων θεμάτων υπενθυμίζουν οι Γερμανοί. Όταν αποφάσισε να παίξει με τη φανέλα του Πανιώνιου κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, η κυβέρνηση είχε ζητήσει να αποβληθεί τόσο αυτός όσο και ο Μασούντ από την εθνική, κάτι που δεν συνέβη τελικά, μιας και αμφότεροι έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Εκείνο που οι Γερμανοί προφανώς δεν γνωρίζουν είναι ότι Μασούντ και Χατζισαφί ως σωστοί επαγγελματίας, όχι μόνο δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αλλά αφήνουν στην άκρη τα πολιτικά παιχνίδια. Συμπεριφέρονται μεταξύ τους, όπως και ο έτερος Ιρανός της ομάδας, Ανσαριφάρντ, σα να μην τρέχει τίποτα.

Από την άλλη πλευρά, για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Νάτχο παρότι Ισραηλινός, είναι Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, κάτι που ισχύει και για τους δύο Ιρανούς συμπαίκτες του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK