Σάμαρης και Μάντζιος "αποκρυπτογραφούν" τον Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται ν' αναλάβει το έργο της ανοικοδόμησης του Ολυμπιακού και επαναφοράς του στην κορυφή του πρωταθλήματος, όπως και στις καλές ευρωπαϊκές πορείες. Σάμαρης και Μάντζιος που γνωρίζουν τον Πορτογάλο, συμφωνούν ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στους "ερυθρόλευκους".

Σάμαρης και Μάντζιος "αποκρυπτογραφούν" τον Μαρτίνς
mantzios martins samaris

Η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο του Ολυμπιακού στη μετά Γκαρθία εποχή ακούει στ' όνομα Πέδρο Μαρτίνς.

Οι "ερυθρόλευκοι" επιστρατεύουν εκ νέου την πορτογαλική σχολή για να επιστρέψει το κλαμπ στην κορυφή της Ελλάδας και τις υψηλές ευρωπαϊκές πτήσεις.

Το βιογραφικό του Μαρτίνς μπορεί να μην είναι το σούπερ εντυπωσιακό, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν θεωρούν την επιλογή του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του πρώην τεχνικού της Γκιμαράες... λαχείο, λίρα εκατό!

Στο " ΦΩΣ" της Μεγάλης Παρασκευής, μίλησαν Ανδρέας Σάμαρης και Βαγγέλης Μάντζιος σχετικά με τον νέο (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) προπονητή του Ολυμπιακού. Ο πρώην "ερυθρόλευκος", τέσσερα χρόνια στην Ιβηρική Χερσόνησο γνωρίζει τι εστί Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο Μάντζιος έχει συνεργαστεί μαζί του στην Μαρίτιμο και καταθέτει τις ευχάριστες εμπειρίες του.

"ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ"

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και επί μία τετραετία ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα, Ανδρέας Σάμαρης, δεν έχει συνεργαστεί με τον Μαρτίνς, ωστόσο θεωρεί την επιλογή του σωστή, στο κατάλληλο τάιμινγκ, καθώς πρόκειται για έναν προπονητή που έχει επιδείξει έργο στο γήπεδο: "Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχει μάλιστα κι ένα πλεονέκτημα, αν πρόκειται να συμφωνήσει, όπως διαβάζω, στις επόμενες μέρες. Θα κάνει την προετοιμασία της ομάδας, κάτι πολύ σημαντικό, αφού εκεί μπαίνουν οι βάσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς. Θα έχει μπροστά του, μαζί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ένα αρκετά μεγάλο διάστημα να κάνει τον σχεδιασμό, να αξιολογήσει και να επιλέξει παίκτες. Ναι, πιστεύω έχει τα φόντα να κάνει επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα."

"Ταυτότητα" του Μαρτίνς σύμφωνα με τον Σάμαρη είναι η πορεία της Γκιμαράες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη: "Εχω ακούσει καλά λόγια. Και είδα και την ομάδα του την περσινή περίοδο να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Η Γκιμαράες έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα πήρε την 4η θέση, τερματίζοντας πάνω από την Μπράγκα. Θεωρείται ένας προπονητής που κάνει καλή δουλειά και οι ομάδες του παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο."

"ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ"

Συνεργασία με τον 47χρονο τεχνικό στη Μαρίτιμο είχε ο Βαγγέλης Μάντζιος. Τα καλύτερα είπε για τον Πορτογάλο ο πρώην στράικερ του Παναθηναϊκού, έστω κι δεν δούλεψαν μαζί όσο θα ήθελε λόγω του τραυματισμού του όταν βρισκόταν στη συγκεκριμένη ομάδα: "Πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση και ο Ολυμπιακός θα κάνει καλά εάν τελικά τον φέρει στην τεχνική ηγεσία. Έχει τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα που συνήθως ξέρουμε ότι υπάρχει στους Πορτογάλους. Παρ' όλα αυτά εγώ τον συμπάθησα περισσότερο από κάθε άλλον προπονητή. Ερχόταν όταν έκανα αποθεραπεία και μου μιλούσε, έδειχνε ενδιαφέρον. Πρόκειται για άνθρωπο από τον οποίο έχω ξεχωριστές αναμνήσεις."

Για τον Μάντζιο είναι σωστή επιλογή ο πρώην προπονητής του μια και τόσο ο ίδιος όσο και ο Ολυμπιακός θα δουλέψουν με μέγα κίνητρο το χτίσιμο μίας νέας ομάδας: "Ταιριάζει γάντι ο Μαρτίνς σε αυτά που ακούω ότι θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. Να δημιουργήσει δηλαδή μία νέα ομάδα, με Έλληνες παίκτες και καλούς ξένους. Είναι ιδανική περίπτωση σε αυτό το πλάνο ο Πορτογάλος προπονητής, είμαι βέβαιος γι' αυτό. Μπορεί να μην είναι το σούπερ όνομα, αλλά θα έρθει σε μία που θα επιχειρεί νέο ξεκίνημα και επειδή είναι άνθρωπος που δουλεύει με μεθοδικότητα πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.

Είναι πλεονέκτημα που βγαίνει πρώτη φορά εκτός Πορτογαλίας. Θα έχει έξτρα κίνητρο για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα εντυπωσιαστεί από τις συνθήκες που θα συναντήσει στον Ολυμπιακό. Πιστεύω για τον Μαρτίνς ότι όλο αυτό θα τον κάνει καλύτερο και θα βγει σε κέρδος για τον Ολυμπιακό. Έχω προσωπική άποψη για τον συγκεκριμένο και ξέρω ότι θα δουλεύει 24 ώρες το 24ώρο."

News 24/7

24MEDIA NETWORK