Σίλβα: "Εξαιρετική χρονιά, θέλω και άλλους τίτλους"

Ο Μάρκο Σίλβα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής στο εφετινό πρωτάθλημα και δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός αυτό.

Σίλβα: "Εξαιρετική χρονιά, θέλω και άλλους τίτλους"
Σίλβα-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ολα όσα είπε στην Nova

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος που κερδίζω αυτό το βραβείο, όχι μόνο από την ψήφο των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά γενικότερα από την ψήφο των φιλάθλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα περισσότερα συγχαρητήρια τα αξίζει η ομάδα. Αν δεν υπήρχε αυτή η ομάδα να δουλεύει τόσο καλά, δε νομίζω ότι θα έπαιρνα αυτό το βραβείο. Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ τους παίκτες μου και να τους ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάναμε. Επίσης, θα ήθελα να πω μία καλή κουβέντα για τους συνεργάτες μου και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού για την πολύ καλή χρονιά που πραγματοποιήσαμε».

-Ήταν μία χρόνια με ρεκόρ για τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ξεχωρίζουν και συνθέτουν αυτή τη μεγάλη εικόνα;

«Πραγματικά κάναμε μία πολύ καλή χρονιά. Φέτος, ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον Ολυμπιακό. Δεν έχω να ξεχωρίσω κάτι γιατί ήταν μία χρονιά γεμάτη από πολύ σημαντικά γεγονότα και πολύ σημαντικές στιγμές για εμάς. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά ρεκόρ. Καταφέραμε να πετύχουμε πολύ σημαντικές νίκες και να πάρουμε ένα πρωτάθλημα με τον τρόπο που το κατακτήσαμε, ο οποίος δεν είναι εύκολος και συνηθισμένος. Όμως, πραγματικά αυτό που περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία είναι η 7η Μαΐου (σ.σ. τον τελικό κυπέλλου). Έχουμε κάνει μία πολύ καλή χρονιά. Το πιστεύω αυτό και συμφωνώ πως ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον Ολυμπιακό. Όμως, θέλω να κλείσουμε τη χρονιά με έναν ακόμη τίτλο ώστε να είναι τέλεια».

-Η ομάδα σας στοχεύει στο νταμπλ. Όμως, πιο είναι το μεγάλο σας όνειρο, ίσως μία ευρωπαϊκή υπέρβαση;

«Δε θέλω να σκέφτομαι τόσο μακριά. Δε θέλω να μιλήσω για τόσο μακρινά όνειρα. Προσπαθώ να ζω την κάθε ημέρα ξεχωριστά και να πηγαίνω βήμα - βήμα. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως είμαι ικανοποιημένος με ότι έχει συμβεί. Και θέλουμε να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Δε θέλω να σκέφτομαι τόσο μακριά. Δε θέλω να μιλήσω για την επόμενη χρονιά. Φυσικά έχω πολλά όνειρα και πολλές φιλοδοξίες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλω να πραγματοποιήσω με τον Ολυμπιακό και πολλά πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Όμως, προτιμώ να σκέφτομαι το άμεσο μέλλον και όχι το μακρινό».

-Τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό στην επόμενη χρονιά;

«Αναμφίβολα αυτή ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Όμως, αν πρόκειται να μιλήσουμε για την επόμενη χρονιά, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούν να πάνε καλύτερα. Δεν μιλάω τόσο για το πρωτάθλημα, το οποίο κατακτήσαμε με ένα τέτοιο τρόπο, που δεν είναι εύκολο να γίνει πολύ καλύτερα στο μέλλον. Ούτε καν λίγο καλύτερα από ότι καταφέραμε φέτος. Όμως, σίγουρα στον Ολυμπιακό υπάρχει πάντα ένας στόχος. Όταν βρίσκεσαι σε αυτό το σύλλογο, θέλεις πάντα να βελτιώνεσαι. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Και αυτό περνάει μέσα από τη δημιουργία μίας ακόμα πιο ανταγωνιστικής ομάδας. Το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντα θέλουμε να το κατακτάμε. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Σίγουρα γνωρίζουμε ότι στον Ολυμπιακό υπάρχουν ευρωπαϊκά όνειρα. Και για να πάμε πιο κοντά στα όνειρα αυτά, θα πρέπει να προετοιμάσουμε μία ομάδα όσο πιο καλή και ανταγωνιστική γίνεται. Ο στόχος μας είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα, ώστε να διορθώνουμε κάθε λεπτομέρεια και κάθε πράγμα που μπορούμε προκειμένου να οδηγηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε σίγουρα να επαναλάβουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλουμε να κερδίζουμε τους τίτλους που διεκδικούμε. Και αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι η καθημερινή βελτίωση».

-Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε πολύ.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ για το βραβείο αυτό. Και ακόμη μία φορά θέλω να πω πως το βραβείο αυτό ανήκει σε όλη την ομάδα»

News 24/7

24MEDIA NETWORK