Σίλβα: Όποιος μιλάει για διαιτησία, το κάνει για να καλύψει κενά

Οι δηλώσεις του Μάρκο Σίλβα στη media day του Ολυμπιακού.

Σίλβα: Όποιος μιλάει για διαιτησία, το κάνει για να καλύψει κενά
Σίλβα-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα, μαζί με τους Κώστα Φορτούνη, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, Νταβίδ Φουστέρ, Ρομπέρτο, Ανδρέα Μπουχαλάκη, Πραξιτέλη Βούρο και Ομάρ Ελαμπντελαουί, μίλησαν στη Media Day Vodafone του Ολυμπιακού.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Ντόρτμουντ που ουσιαστικά αφήνει τους πρωταθλητές Ελλάδας εκτός ομίλων του επόμενου Champions League, ενώ επανέλαβε ότι ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος και σχολίασε τη διαιτησία.

Οι δηλώσεις Σίλβα στη "Media Day Vodafone"

Για το αποτέλεσμα της Λίβερπουλ με την Ντόρτμουντ και το αν επηρεάζει την ομάδα

"Φυσικά και δεν είμαι ευχαριστημένος. Είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε εμείς. Ήμασταν εξαρτημένοι από το αποτέλεσμα γιατί θα επηρέαζε πάρα πολύ τον τρόπο της προετοιμασίας μας για την επόμενη χρονιά. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο".

Για το αν περίμενε να έχει αυτή την πορεία όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό

"Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, είχα ένα στόχο όπως και κάθε προπονητής που έρχεται εδώ. Όποιος είναι προπονητής στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένος να κερδίζει. Κατ’ αρχάς να κερδίζει το πρωτάθλημα, γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα το κάνει κάθε σεζόν, επομένως είναι ο κύριος και πρωταρχικός στόχος. Είναι μία υποχρέωση".

"Κατά δεύτερον, πρέπει να το κάνεις με ωραίο τρόπο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που το καταφέραμε. Κάναμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, σημειώσαμε νούμερα που δεν είχαν συμβεί για πολλά χρόνια και είναι κάτι που μας κάνει πολύ υπερήφανους".

"Έχω θέσει στόχους για τα ρεκόρ της νέας χρονιάς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό, όμως στο μυαλό μας υπάρχει μόνο το πώς θα ολοκληρωθεί επιτυχημένα η σεζόν και το πώς θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Κύπελλο".

Για το πώς αισθάνεται όταν αμφισβητούν την ομάδα του και όσα έχει πετύχει ο ίδιος

"Όταν έχεις καταφέρει να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα και με τον τρόπο που το έχουμε κάνει εμείς, όταν έχεις κάνει 27 νίκες σε 29 παιχνίδια, όταν όλοι οι αντίπαλοι προπονητές έχουν παραδεχθεί πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, όταν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές έχουν αποδείξει εντός και εκτός έδρας πως ήταν οι καλύτεροι, όταν έχεις κάνει τόσο καλά παιχνίδια, όταν έχεις την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος, όταν όλοι έχουν παραδεχθεί πως είμαστε η καλύτερη ομάδα με διαφορά από τον δεύτερο, όλα αυτά τα πράγματα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία σε κανέναν".

"Όποιος θέλει να μιλήσει για τη διαιτησία, το κάνει για να καλύψει κάποια κενά και να μην προσπαθήσει να διορθώσει κάποια πράγματα που πρέπει να διορθώσει και να αποδώσει αλλού τις αιτίες, όμως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σε αυτά τα σπουδαία πράγματα που έχει καταφέρει η δική μας ομάδα φέτος. Και μιλάω μόνο για φέτος γιατί αποτελώ κομμάτι της ομάδας τη φετινή σεζόν".

Για το αν γίνονται τέτοιες κουβέντες στην Πορτογαλία

"Η αλήθεια είναι πως και στην Πορτογαλία συζητάνε για την διαιτησία. Συζητάνε για όσα συμβαίνουν, όταν μία ομάδα κερδίζει, προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί κέρδισε και γιατί έχασε κάποια άλλη, όταν όμως η διαφορά είναι 3-4 βαθμοί τότε αυτές οι συζητήσεις είναι περισσότερο δικαιολογημένες. Σε ένα πρωτάθλημα που έχει ξεφύγει τόσο πολύ η διαφορά όμως δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο γίνονται τέτοιες συζητήσεις.

Για το αν είναι προετοιμασμένος σε περίπτωση που ξεκινήσουν νωρίτερα τα προκριματικά για τον Ολυμπιακό

"Το είχαμε πάντα στο μυαλό μας γιατί ήταν ένα πιθανό σενάριο και είχαμε προετοιμάσει κάποιες ιδέες, κάποιες σκέψεις. Αυτό που σημαίνει τώρα είναι πως πρέπει να ξεκινήσουμε πολύ νωρίτερα την προετοιμασία, να ξεκουραστούν πιο γρήγορα οι παίκτες, να κινηθούμε πιο επιθετικά και πιο γρήγορα όσον αφορά τις μεταγραφές και όσον αφορά την αγορά και την προετοιμασία της ομάδας μας για την επόμενη χρονιά".

"Οι επίσημες διοργανώσεις θα ξεκινήσουν πολύ πιο γρήγορα, αφού θα δώσουμε δύο προκριματικούς γύρους. Πρέπει όμως να τιμήσουμε την ομάδα μας και να την παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να είμαστε πανέτοιμοι και να διεκδικήσουμε τα καλύτερα αποτελέσματα ώστε να βρεθούμε στην φάση των ομίλων.

Για το αν η φετινή πορεία και το πρωτάθλημα είναι ένα καλό βήμα για την καριέρα του

"Φυσικά. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό τίτλο. Είναι ένας τίτλος ακόμα που θα προσθέσουμε στον τοίχο. Είναι σημαντικό να κερδίζεις τίτλους. Όλοι μας θα το γιορτάσουμε την Κυριακή με όλη μας την ψυχή. Όχι μόνο οι προπονητές, αλλά και οι παίκτες και όσοι δουλεύουν για αυτή την ομάδα και φυσικά ο κόσμος. Ήρθε η στιγμή για να γιορτάσουν αυτόν τον τίτλο και όχι τόσο γιατί προστέθηκε ακόμη ένας τίτλος αλλά γιατί ο τρόπος που επετεύχθη, ήταν σημαντικός".

Από εκεί και πέρα, από τις τοποθετήσεις ποδοσφαιριστών ξεχωρίζει η δήλωση του Φουστέρ ότι θέλει να συνεχίσει στην ομάδα "αλλά θα δείξει" και η ατάκα του Βούρου πως "και τερματοφύλακας παίζω, αρκεί να είμαι βασικός".

News 24/7

24MEDIA NETWORK