Σίλβα: "Θέλαμε περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη"

Ο Μάρκο Σίλβα μίλησε μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Αντερλεχτ και επιχείρησε να γυρίσει σελίδα μιλώντας για την επόμενη μέρα χωρίς όμως να κρύψει και την πικρία του.

Σίλβα: "Θέλαμε περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ολα όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού στη NOVA: "Και εμείς, και οι παίκτες και ο κόσμος θέλαμε κάτι παραπάνω στο Champions League. Όμως, δεν τα καταφέραμε. Είμαστε, όμως ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας σε αυτή τη διοργάνωση. Όσο για το Europa League, τελείωσε πιο γρήγορα για εμάς. Δεν τα καταφέραμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία δεν ήταν καλύτερη από εμάς. Συνολικά, πιστεύω πως σαν ομάδα είμαστε ανώτεροι και καλύτεροι. Ήμασταν καλύτεροι σε πολλά από τα σημεία του παιχνιδιού.

Δεν ήμασταν, όμως, σε κάποια άλλα τα οποία μπορεί να είναι πιο λίγα, αλλά είναι αυτά που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Τα σημεία αυτά είναι τα γκολ και τα λάθη, Δεν πετύχαμε γκολ και επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να το κάνει. Και επίσης με τα λάθη που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο γιατί τα πληρώνεις ακριβά, δώσαμε την πρόκριση στον αντίπαλό μας, παρόλο που εμείς είμαστε αρκετά καλύτεροι. Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε από αυτό το ταξίδι στο Europa League είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Να τα διορθώσουμε στο μέλλον για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Όταν θέλεις να συνεχίσεις στο Champions League, πρέπει να σκέφτεσαι πάντα το καλύτερο δυνατό για την ομάδα σου. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως η ομάδα πέτυχε όλα αυτά με το υλικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Οφείλεται στους παίκτες που διαθέτει. Και οι παίκτες αυτοί είναι κατά πλειοψηφία νέα παιδιά που σίγουρα αποτελούν τη βάση και της επόμενης ομάδας του Ολυμπιακού. Με εξαίρεση δύο - τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι υπόλοιποι είναι πολύ νέοι.

Είναι 25 ή 26 ετών οι οποίοι θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την επόμενη ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό βέβαια είναι κάτι που το αποφασίζει η διοίκηση, το αποφασίζει ο πρόεδρος, το αποφασίζουν όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν για τον σύλλογο αυτό, οι οποίοι πάντα ονειρεύονται ότι καλύτερο για την ομάδα τους. Ονειρεύονται η ομάδα τους να μεγαλώσει και να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Να γίνεται όλο και καλύτερη. Όμως, όταν μιλάμε για το Champions League τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί είναι μία πολύ μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα η βάση αυτή είναι καλή. Και όπως είπατε με κάποιες μικρές αλλαγές θα είναι η βάση της ομάδας στη νέα χρονιά.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως ο αγώνας με τη Βέροια έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αρνητική εμπειρία στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν παίζονται μόνο οι τρεις βαθμοί. Παίζεται ολόκληρος τίτλος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που ο τίτλος αυτός μπορεί να έρθει Φεβρουάριο μήνα. Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο.

Είναι, λοιπόν, πολύ ευχάριστο για εμάς που έχουμε την ευκαιρία να το διεκδικήσουμε και να τα καταφέρουμε. Είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για εμάς. Ότι έγινε - έγινε. Πρέπει να το αναλύσουμε, να το σκεφτούμε αλλά και να το αφήσουμε στο παρελθόν. Να σκεφθούμε την επόμενη πρόκληση που έχουμε. Είναι πολύ υψηλό το κίνητρο γιατί είναι η κατάκτηση του τίτλου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK