Σίλβα: "Το καλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα"

Ο Σίλβα τόνισε πως έχει σχεδόν κατασταλάξει στους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στο Λονδίνο και έμεινε ικανοποιημένος από την διάθεση για γκολ που έδειξε ο Ολυμπιακός κόντρα στα Γιάννινα.

Σίλβα: "Το καλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα"

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, μίλησε τόσο ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης (29/9) κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο, όσο και για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

-Με την Ξάνθη είχε ένα εντυπωσιακό εικοσάλεπτο μετά το 1-1. Σήμερα ένα εντυπωσιακό τέταρτο που καθάρισε το παιχνίδι. Τι σας άρεσε περισσότερο σήμερα;

"Αν δούμε συνολικά τα 90 λεπτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε μέχρι τώρα. Σε αρκετά σημεία του αγώνα είχαμε ταχύτητα, βγάλαμε συνδυασμούς , είχαμε πολύ καλά οργανωμένη άμυνα αν εξαιρεθεί στο φινάλε το γκολ που δεχτήκαμε. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κάθε μέρα. Κάθε μέρα στις προπονήσεις προσπαθούμε να βελτιώνουμε την ομάδα και να το παρουσιάζουμε στον αγώνα. Αυτό ζητάμε από τους ποδοσφαιριστές, να μην επαναπαύονται και να συνεχίζουν μέχρι το τέλος.

Μ' άρεσε που μετά το 2-0 κυνηγούσαμε και το τρίτο κα το τέταρτο γκολ. Αν εξαιρέσουμε το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βελτιωνόμαστε, να εξελισσόμαστε. Εϊναι σημαντικό να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην δεχόκμαστε γκολ και για αυτό προσπαθόυμε. Θέλουμε να παρουισάζουμε και ωραίο ποδόσφαρο, ώστε ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να απολαμβάνει το παιχνίδι"

-Σήμερα είχατε έναν καθαρόαιμο μέσο και δίπλα του τον Κασάμι. Θα το δούμε πολλές φορές φέτος στη σεζόν;

"Γιατί όχι; Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους και τη συνεργασία τ ους.Είναι ένα πλάνο που μπορεί να επαναληφθεί και ίσως το χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Παίζαμε κόντρα σε μία κλειστή άμυνα και θέλε οι παίκτες μας να ανοίγουν την αντίπαλη περιοχή. Ο Μιλιβόγεβιτς έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό και όταν έχει τον Κασάμι δίπλα του που βοηθάει στο να ανεβάζει την ομάδα.

-Πώς αισθάνεστε που έχετε τον Καμπιάσο, ο οποίος έχει εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ;

"Δεν μας αρέσει να μιλάμε ξεχωριστά για τον Καμπιάσο, αλλά και για το τι έκανε στο παρελθόν στην Αγγλία. Θέλουμε να μιλάμε για το παρόν. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε εδώ τώρα μαζί μας. Είναι πολύ έμπειρος παίκτης, πολύ ποιοτικός και επαγγελματίας. Είναι ένας παίκτης που συμβουλεύει τους συμπαίκτες του. Μπορεί να προσφέρει πολλή ποιότητα στα παιχνίδια μας. Προσπαθεί πάντοτε να αποδεικνύει ποιος είναι, δουλεύει κάθε μέρα και μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους ποδοσφαιριστές με την εμπειρία τους"

-Ζητήσατε από τον Ντουρμάζ να εκτελέσει το πέναλτι για να τον επιβραβεύσετε για την απόδοσή του;

"Όχι. Είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί πριν από το παιχνίδι και δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ξέρουν οι ποδοσφαιριστές όταν συμβεί πέναλτι, ποιος έχει την εντολή να το εκτελέσει"

-Μετά την αποψινή εμφάνιση έχετε βγάλει κάποια συμπεράσματα για το ποιοι θα παίξουν με την Άρσεναλ;

"Δεν μπορούμε να κρυφτούμε γιατί δεν έχουμε πολύ δρόμο να δουλέψουμε για την Αρσεναλ. Αύριο θα κάνουν αποθεραπεία, την Δευτέρα μία τελευταία προπόνηση στην οποία θα αναλύσουμε τι περιμένουμε από την Αρσεναλ. Λίγο-πολύ ξέρουμε ποιους θα χρησιμοποιήσουμε. Βέβαια θα πρέπει να δούμε και την κατάστασή τους για το αν έχει κάποιος πρόβλημα ή υπάρχει κόπωση. Σίγουρα θα περιμέν μέχρι την τελευταία στιγμή για να δω την κατάστασή τους, ιδιαίτερα για τη θέση του κέντρου και της άμυνας όπου έχουμε ελλείψεις όπως την απουσία του Μιλιβόγεβιτς και άλλων τραυματιών. Όποιος παίκτης όμως επιλεχθεί, θα τα δώσει όλα και θα είναι μία σωστή λύση για το παιχνίδι".

-Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχουν σκοράρει οι επιθετικοί. Είναι λίγο οξύμωρο αυτό το στατιστικό. Θεωρείτε ότι είναι ψυχολογικό;

"Είναι αλήθεια ότι αυτό το στοιχείο δεν είναι πολύ φυσιολογικό. Είναι πραγματικά παράξενο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα μας σκοράρει. Πιστεύουμε ότι πραγματικά είναι να γίνει η αρχή. Αν ξεκινήσουν οι επιθετικοί μας να σκοράρουν, τότε θα αλλάξουν τα πράγματα. Σίγουρα θα έρθει η στιγμή που και οι επιθετικοί θα σκοράρουν".

-Υπάρχει κάποιο νέο από το μέτωπο των τραυματιών ενόψει Άρσεναλ;

"Ναι. Οι παίκτες που είναι τραυματίες δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν με την Αρσεναλ. Κάποιοι θα ξεκινήσουν να προπονούνται μαζί μας, αλλά δεν θα έχουν τη φυσική κατάσταση για να παίξουν πάνω από 20 λεπτά. Μπορεί κάποιος να έρθει μαζί μας, αλλά δεν θα είναι 100% έτοιμος να βοηθήσει".

-Το αγωνιστικό σας πλάνο περιλαμβάνει τρεις μέσους όπως με την Μπάγερν;

"Σίγουρα είναι μία πιθανότητα να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα στη μεσαία γραμμή. Οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός ο παικτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το σχήμα. Σίγουρα δεν έχουμε σκοπό να αποκαλύψουμε τα πλάνα μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK