Στη σκιά της Μπερ Σέβα: Δεν "παραμυθιάζονται" στον Ολυμπιακό

Ακόμα και η ισλανδική Χαφνάρφιορντουρ να ήταν και όχι η Παρτιζάν ο Μπέσνικ Χάσι και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα διαχειρίζονταν την προετοιμασία του γ' προκριματικού του Champions League σαν να ξαναέπαιζαν ρεβάνς με τη Χάποελ! Διπλή "κατασκοπία" την Τρίτη (18/7).

Στη σκιά της Μπερ Σέβα: Δεν "παραμυθιάζονται" στον Ολυμπιακό

Η κλήρωση έφερε την Παρτιζάν στο δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Champions League. Το πρώτο εμπόδιο που θα κληθεί να υπερβεί ο πρωταθλητής Ελλάδας περνάει από το Βελιγράδι. Άρχισαν από την Παρασκευή (14/7) ν' ακούγονται τα περί εχθρικής ατμόσφαιρας στο γήπεδο της Παρτιζάν, για τις αδερφικές σχέσεις που έχει με τον ΠΑΟΚ, για τη δίψα των Σέρβων να πετάξουν εκτός Champions League τον Ολυμπιακό, για θέματα που δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι.

Η ουσία είναι μία: οι "ερυθρόλευκοι" όταν γινόταν η κλήρωση, είχαν προπόνηση και αυτό σημαίνει πολλά. Πως οποιοσδήποτε και αν ήταν αντίπαλος, θα τον μελετούσαν και θα τον αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο.

Ο Χάσι έμαθε για την Παρτιζάν κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος. Εξ αρχής είχε πει ότι όποιος αντίπαλος και να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού, θα έπρεπε οι παίκτες του να είναι προσηλωμένοι 100% στο στόχο τους και να μην "παραμυθιαστούν" από τη βαρύτητα του ονόματός του.

Το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό μέσω της προετοιμασίας που έχει κάνει να τους έχει συγκεντρωμένους στον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς. Μια προετοιμασία που δεν ήταν "βαριά", καθώς είχε βασικό άξονα τα προκριματικά και την... Χάποελ Μπερ Σέβα.

Δεν είναι υπερβολή, αλλά οι παίκτες είχαν ήδη μπει σε μία διαδικασία να βλέπουν όλες τις υποψήφιες αντιπάλους όπως την Χάποελ! Μετά το περσινό κάζο και ειδικά όσοι έζησαν τα περσινά, έχουν έναν επιπλέον λόγο να είναι και πιο υποψιασμένοι και να βγάζουν και μία διάθεση για... ρεβάνς. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι είτε με την ισλανδική Χαφνάρφιορντουρ να έπεφτε ο Ολυμπιακός είτε με την Παρτιζάν, στο Ρέντη θα είχαν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους το περσινό πάθημα του αποκλεισμού από τη Χάποελ. Και την Παρτιζάν τη βλέπουν λες και έχουν απέναντί τους τη... Χάποελ, παρά τις όποιες ιδιαιτερότητες έχει το ματς κόντρα στους Σέρβους.

Το ότι η Παρτιζάν έπεσε με τον Ολυμπιακό έγινε μεγαλύτερο θέμα στη Σερβία παρά στην Ελλάδα. Στο Βελιγράδι το βλέπουν διαφορετικά το παιχνίδι, το πάνε στο πιο... ΠΑΟΚτζίδικο, στο πιο αντι-Ολυμπιακό. Όχι, οι "ερυθρόλευκοι" δεν πέφτουν σε αυτή την παγίδα.

Στο ξενοδοχείο στο Γκενκ δεν μπήκαν οι παίκτες και ο Χάσι στη διαδικασία να χάσουν τον αποπροσανατολισμό τους. Το να άρχιζαν να μιλούν για εχθρικές ατμόσφαιρες, για αδερφικές σχέσεις με ΠΑΟΚ και όλα τα συναφή, δεν εξυπηρετούσαν τους εαυτούς τους.

Ήδη από την Παρασκευή (14/7) οι συνεργάτες του Χάσι έψαχναν το βίντεο του αγώνα που έδωσε η Παρτιζάν με την Μπούντουτσνοστ στο Βελιγράδι. Το νικηφόρο δηλαδή 2-0 των Σέρβων. Έπιασαν με λίγα λόγια κατευθείαν δουλειά. Η αντικατασκοπία άρχισε...

Το πρόγραμμα έχει την Τρίτη (18/7) διπλή αποστολή στην Ποντγκόριτσα για να γίνει το σκάουτινγκ στη ρεβάνς της Μπούντουτσνοστ με το συγκρότημα του Μίροσλαβ Τζούκιτς.

Ο ένας που θα πάει θα είναι ο αναλυτής της ομάδας, Γιώργος Μαρτάκος και μαζί του θα είναι ένας εκ των στενών συνεργατών του Χάσι, ο Μπαρτ Μέερτ. Και οι δύο θα βρεθούν την Τρίτη στις εξέδρες του "σπιτιού" της Μπούντουτσνοστ για να κάνουν το τελευταίο τσεκάρισμα της Παρτιζάν.

Με τα εξωαγωνιστικά ας ασχοληθούν οι Σέρβοι. Με το καθαρά αγωνιστικό θ' ασχοληθούν ο Χάσι και οι ποδοσφαιριστές του. Άλλωστε, οι περισσότεροι παίκτες είναι και μπαρουτοκαπνισμένοι σε συνθήκες εχθρικών γηπέδων από την εμπειρία τους στα ελληνικά εκτός έδρας ντέρμπι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK