ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Μένει ή φεύγει ο Μπέντο;

Η θέση του Πάουλο Μπέντο στον ερυθρόλευκο πάγκο θα παραμείνει επισφαλής ακόμα και να κερδίσει στα Γιάννινα. Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ολυμπιακού «δεν υπάρχει κανένα θέμα Μπέντο» και στην Πορτογαλία άρχισαν να υποψιάζονται ότι δύσκολα θα μακροημερεύσει ο συγκεκριμένος «γάμος»

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Μένει ή φεύγει ο Μπέντο;

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Πάουλο Μπέντο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να γυρίσει το… χαρτί. Ότι μόνο με θαύμα θα καταφέρει να μπει στην καρδιά του κόσμου του Ολυμπιακού, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει αποδείξει ότι αν το θελήσει μπορεί να «ρίξει» οποιονδήποτε προπονητή

Δεν είναι η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ που έχει φέρει τον Πορτογάλο τεχνικό σε αυτή τη δύσκολη θέση. Δεν θα είναι ούτε μία ενδεχόμενη «γκέλα» με τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα τον «σπρώξει» ακόμα πιο πολύ στην πόρτα της εξόδου. Γιατί είναι ολοφάνερο ότι ακόμα κι αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν νικηφόρα από την Ήπειρο, η αμφισβήτηση γύρω από τον 47χρονο κόουτς θα παραμείνει και δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό να ανατραπεί το σκηνικό στο άμεσο μέλλον.

Στις 28 Νοεμβρίου είχε ανέβει στοContra.grένα ρεπορτάζ ( http://www.contra.gr/Columns/Comment/alexis-virvilis/duskola-tha-to-gyrisei-o-mpento.4394208.html) ότι ο Μπέντο ουσιαστικά έχει μπει στο «σημάδι»! Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν βρέθηκε στη «δίνη του κυκλώνα» εξαιτίας του 0-0 με την Κέρκυρα. Είναι και κάποια άλλα θέματα που γίνονται πίσω από το… παραβάν.

Η ιστορία θυμίζει σε πολύ έντονο βαθμό την περίπτωση του Λεονάρντο Ζαρντίμ που έφυγε από τον Ολυμπιακό αήττητος και έχοντας οδηγήσει την ομάδα στους «32» τουEuropaLeague. Ο Ζαρντίμ δεν έφυγε μόνο για το θέαμα που παρουσίαζαν οι «ερυθρόλευκοι». Έφυγε και για το γεγονός ότι είχε χάσει τον μπούσουλα στα αποδυτήρια.

Δυστυχώς για τον Μπέντο η «κόντρα» με την εξέδρα ξεκίνησε με αφορμή τον παραγκωνισμό του Τσόρι και κατ’ επέκταση με την εξαφάνιση του Μάριν. Επίσης, συμπληρώνει σχεδόν τέσσερις μήνες στο λιμάνι και δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει παρουσιάσει η ομάδα του μία εικόνα που δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς να γυρίζουν «χορτασμένοι» στα σπίτια τους από το θέαμα.

Το οξύμωρο είναι ότι έριξε «τριάρες» σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Μάλιστα κόντρα στο «τριφύλλι» είχε ένα διαστημικό 45λεπτο. Ωστόσο, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι δύο μεγάλες σε έκταση νίκες ήταν «προϊόν» της ανικανότητας να «διαβάσουν» το παιχνίδι οι Κετσπάγια και Στραματσόνι.

Αυτό που έχει μπει πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων είναι αν ο Μπέντο συγκαταλέγεται στην κατηγορία των προπονητών που έχει τις δυνατότητες να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο κάτι παραπάνω. Κι όταν λέμε «κάτι παραπάνω», δεν εννοούμε να αυξήσει τη διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ο κόσμος διψάει και για την Ευρώπη και δυστυχώς με τα όσα παρουσίασε στην Κύπρο και κυρίως με τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών του, έβγαζε μία εικόνα ότι πήγε για τουρισμό στο νησί και όχι για να διευκολύνει - στον βαθμό που γίνεται - τη ζωή του στη φάση των «32» τουEuropaLeague.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όταν φτάσει η στιγμή που ο Μπέντο αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, δεν θα του «χρεωθούν» μόνο οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού στα 90λεπτα των αγώνων. Θα έχει πολύ ζουμί και τα όσα έκανε (ή δεν έκανε) στην καθημερινότητά του στο Ρέντη.

Από τοContra.grπάντως έχετε διαβάσει ( http://www.contra.gr/Columns/Comment/alexis-virvilis/olympiacos/me-th-thhlia-sto-laimo-ta-provlhmata-poy-pnigoyn-ton-mpento.4400034.html) ορισμένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον οργανισμό «Ολυμπιακός» σχετικά με τον Πορτογάλο τεχνικό. Και πιστέψτε μας, δεν είναι μόνο αυτά. Είναι κάποιες ενέργειες του Μπέντο που βγάζουν… μάτι! Ο αποκλεισμός του Μιλιβόγεβιτς είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και δεν έχει να κάνει καθαρά μόνο με την κόπωση του Σέρβου, αλλά με τον γενικότερο χειρισμό που έγινε για να μην μπει τελικά στο αεροπλάνο για Κύπρο.

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΑΛΛΑ…

Το απόγευμα του Σαββάτου (10/12) πάντως από την ΠΑΕ έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα Μπέντο» και πως το μυαλό όλων στο λιμάνι είναι στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Απολύτως φυσιολογική αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού να προχωρήσει σε αυτή την διαρροή. Πράγματι, το παιχνίδι στα Γιάννενα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό όχι μόνο για τον Μπέντο, αλλά γενικότερα για τον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή προέχει να πάει η ομάδα με ηρεμία στη διακοπή των Χριστουγέννων.

Από την άλλη, όμως, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα μείνει στο αρχείο ο «φάκελος Μπέντο». Το ξέρουν και οι… πέτρες στον Πειραιά ότι αν ξεκινούσε π.χ. σήμερα ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, για το πώς θα κινηθεί δηλαδή μεταγραφικά και για το πώς πρέπει να εμφανιστεί στα προκριματικά του καλοκαιριού για τοChampionsLeague, ο Μπέντο δεν θα είχε λόγο. Και δεν θα είχε κανέναν λόγο, γιατί εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου δεν θα ήταν μέλος της οικογένειας των «ερυθρολεύκων» το καλοκαίρι.

ΧΑΛΑΡΟΣ Ο ΜΠΕΝΤΟ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε πάντως και το πρόσωπο που θα παρουσίαζε ο Μπέντο στην σαββατιάτικη προπόνηση, δύο μέρες μετά το πατατράκ της Κύπρου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εξέπεμψε μία εικόνα στους ποδοσφαιριστές λες και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μία έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Λες και δεν συμβαίνει τίποτα!Μάλιστα, με κάποιες κουβέντες του στο περιθώριο της προπόνησης, έδειξε κιόλας τη σιγουριά του ότι θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ ευρωπαϊκά ματς του Φεβρουαρίου!Στην Πορτογαλία πάντως ήδη έχουν αρχίσει και σιγοψιθυρίζουν, παρά τις διαψεύσεις του Ολυμπιακού, ότι ο Μπέντο πολύ δύσκολα θα βγάλει τη χρονιά.

Απλώς, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε το εξής: Πάντοτε σε αλλαγές προπονητών μεσούσης της σεζόν και ειδικά τέτοια εποχή (Δεκέμβρη – Γενάρη) ελλοχεύουν οι κλασικοί κίνδυνοι.Όποτε ο Ολυμπιακός αντικατέστησε προπονητή λίγες μέρες πριν από τη φάση των «32» τουEuropaleague, αποκλειόταν με κάτω τα χέρια. Την πρώτη φορά συνέβη με τον Μίτσελ που αντικατέστησε τον Ζαρντίμ τον Ιανουάριο του 2013 και αποκλείστηκε από την Λεβάντε. Την δεύτερη ήταν με τον Περέιρα που αντικατέστησε τον Μίτσελ τον Ιανουάριο του 2015 και έμεινε έξω από την Ντνίπρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK