Τι συμβαίνει με τον τραυματισμό του Ομάρ

Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και ακόμα ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που έχει γεμίσει ανησυχία τους φίλους του Ολυμπαικού. Πότε αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Ποια τα πλάνα του Μπέντο για τον Παναιτωλικό.

Τι συμβαίνει με τον τραυματισμό του Ομάρ
omar ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 27 Νοεμβρίου στο 0-0 του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα, ο Γιάννης Ζαραδούκας σε μία ανύποπτη φάση έφυγε με τις τάπες χτύπησε στον αστράγαλο τον Ελαμπντελαουί. Ποιος να το φανταζόταν ότι ο Ομάρ από εκείνη την ημέρα θα έμενε 20 μέρες έξω.

Ούτε ο ίδιος ο Νορβηγός δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί. Για αυτό το λόγο άλλωστε δεν είχε γυρίσει προς τον πάγκο για να ζητήσει αλλαγή. Το έβγαλε όλο το 90λεπτο. Πέρασαν όμως τρεις εβδομάδες και αυτό είναι το θέμα. Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Ελαμπντελαουί; Πολύς κόσμος ρωτάει και ανησυχεί μήπως έπαθε ξανά ζημιά στο παλιό του τραύμα.

Από το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαροι. Δεν έχει πειραχτεί τίποτα από το σημείο που είχε πάθει τη σοβαρή ζημιά τον περασμένο Μάιο και τον άφησε ένα εξάμηνο εκτός αγωνιστικής δράσης. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει εκείνος ο τραυματισμός του με αυτόν που «αποκόμισε» ως… σουβενίρ από το παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Για ποιο λόγο είναι έξω τόσο καιρό; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2017. Ότι το πιθανότερο να είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αν όχι στις 4 Ιανουαρίου με τον Αστέρα Τρίπολης, τουλάχιστον στις 8 Ιανουαρίου με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Αυτή είναι η αίσθηση που επικρατεί.

Οπότε, δεν υπάρχει κανένας «συναγερμός» σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το Ρέντη. Είναι λογικό μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί και τον οδήγησε στο χειρουργείο, στον Ολυμπιακό να είναι δυο και τρεις φορές πιο προσεκτικοί.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση το τωρινό πρόβλημα με αυτό που τον έθεσε νοκ άουτ για έξι μήνες. Είναι σε διαφορετικό σημείο. Όμως, αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, θα πρέπει να ζοριστεί κιόλας.

ΜΕ ΡΕΤΣΟ, ΠΑΡΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Σήμερα (18/12, 15.00) ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του για το 2016. Η νίκη είναι μονόδρομος για πολλούς και διάφορους λόγους. Το σημαντικό είναι να μην διαταραχθεί η ηρεμία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα αποδυτήρια και ειδικότερα μετά το διπλό στα Γιάννενα.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Πάουλο Μπέντο είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά το ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Στην ΠΑΕ διέψευδαν ότι υπήρχε θέμα με τον Πορτογάλο, όμως, κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η επόμενη μέρα του 47χρονου τεχνικού σε περίπτωση γκέλας στους «Ζωσιμάδες».

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πέρασε από τα Γιάννενα, πήρε και το διπλό στην Σπάρτη και θέλει να ολοκληρώσει αυτή την τριάδα αγώνων με ακόμη μία νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, μια ομάδα που την τελευταία τριετία αναγκάζει τους πρωταθλητές να φτύσουν αίμα για να την κερδίσουν!

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το 2013-14 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 2-1 χάρη σε γκολ των Ολαϊτάν (26’) και Κάμπελ (71’, πέν.) κι ενώ ο Παναιτωλικός είχε ανοίξει το σκορ με τον Καμαρά (5’). Τη σεζόν 2014-15 είχαν κερδίσει με 2-0, αλλά μέχρι το70’ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει στο μηδέν. Χρειάστηκε ένα γκολ του Ντοσεβί στο71’και άλλο ένα του Μανιάτη στο93’. Πέρσι κέρδισαν 1-0 με γκολ του Τσόρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Νίκες με το… στανιό με λίγα λόγια.

Δεν θα είναι εύκολο το σημερινό ματς και έχοντας κατά νου και τα όσα έπαθαν με την Κέρκυρα, ο Μπέντο και οι συνεργάτες του φρόντισαν με κάποιες κουβέντες στους ποδοσφαιριστές να τους τονίσουν τη σημασία που έχει να ολοκληρώσουν με νίκη το 2016.

Οι απουσίες είναι αρκετές. Εκτός από τον Ελαμπντελαουί, δεν θα παίξουν οι Ιντέγιε, Ελιουνούσι και Ρομαό λόγω τραυματισμού. Ο Μποτία είναι τιμωρημένος και ο Καπίνο κρίθηκε ξανά ανέτοιμος. Για τον Μάριν δεν χρειάζεται να γραφτεί κάτι. Έχει καταντήσει κουραστικό να γράφονται συνεχώς τα ίδια και τα ίδια μετά από κάθε αποκλεισμό του.

Κατά συνέπεια, ο Μπέντο με βάση τα όσα άφησε να εννοηθεί στην τελευταία προπόνηση, προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με τους Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ρέτσο, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνη, Σεμπά, Πάρντο και Καρντόσο.

Να σημειώσουμε ότι ο Πάρντο αν τελικά πάρει φανέλα βασικού, θα επιστρέψει σε ενδεκάδα αγώνα πρωταθλήματος ακριβώς τρεις μήνες μετά. Η τελευταία φορά που έπαιξε από την αρχή ήταν στο ματς με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη στις 18 Σεπτεμβρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK