Τι θα ψάξει ο Ολυμπιακός στο παζάρι του Γενάρη...

Οι πρώτες σκέψεις στο μεγάλο λιμάνι για το χειμερινό παζάρι. Σε ποια θέση θα χρειαστεί ενίσχυση και ποια... ξεφόρτωμα. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι να έρθουν και ποιοι να φύγουν. Ποια δύο ονόματα που μπορεί να αλλάξουν φανέλα στα μισά της διαδρομής θα προκαλέσουν αίσθηση. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Τι θα ψάξει ο Ολυμπιακός στο παζάρι του Γενάρη...

Δύο κινήσεις αναμένεται να γίνουν από πλευράς Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη. Η μία θα αφορά προσθήκη και μία αποχώρηση. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα –ανεπίσημες- συζητήσεις η προσθήκη θα αφορά την απόκτηση ενός ακόμη μπακ (αριστερού ή να παίζει και στις δύο θέσεις) και η αποχώρηση στόπερ.

Όπως σας έχει ενημερώσει το Contra.gr με κάθε λεπτομέρεια, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μετά τη σοβαρή ζημιά που υπέστη στα τελειώματα της περσινής περιόδου στον αστράγαλο κι όλη την περιπέτεια που πέρασε με την αποθεραπεία, θα χρειαστεί ακόμη το χρόνο του... Άρα για τη δεξιά πτέρυγα έχει μείνει να τραβήξει το κουπί ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, ενώ αριστερά ο Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια το παλεύει, αλλά χρειάζεται και τις ανάλογες ανάσες.

Ο Πάουλο Μπέντο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν δείχνει να εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον 20χρονο Τσιμίκα που έπαιξε μόνο στον αγώνα με τη Λάρισα για 63 λεπτά και μετά αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Κι επειδή από τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου είχε γίνει κουβέντα για την ενίσχυση του αριστερού πλευρού, όλα δείχνουν πως θα υπάρξει τελικά προσθήκη...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις ημέρες που μεσολάβησαν πριν αναλάβει ο Πορτογάλος κόουτς, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «σταντ μπάι» τον Βραζιλιάνο Σαλίνο, του οποίου το συμβόλαιο είχε ολοκληρωθεί λίγο καιρό νωρίτερα, για να το ανανεώσει. Ο 31χρονος άσος την πλήρωσε αρχικά επειδή δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και δεν υπήρχε κενή θέση στη σχετική λίστα και στη συνέχεια επειδή ο Μπέντο ήθελε να στηρίξει τον Φιγκέιρας όπως κι έγινε...

Η περίπτωση Σαλίνο

Ο Σαλίνο, ο οποίος παίζει με την ίδια ευχέρεια και στις δύο πλευρές της άμυνας εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος κι αν το αποφασίσει ο Ολυμπιακός θα γυρίσει τρέχοντας, αλλά δεν είναι μια επιλογή που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Από τη στιγμή που μέχρι το τέλος του χρόνου, ο Ομάρ αναμένεται να είναι έτοιμος, η αναζήτηση πιθανότατα θα περιοριστεί μόνο αριστερά.

Στη διάρκεια του Αυγούστου εξετάστηκε η περίπτωση του 28χρονου Σουηδού μπακ Μάρτιν Όλσον της Νόριτς, ο οποίος μετράει 38 φορές διεθνείς συμμετοχές. Δεν αποκλείεται να βρεθεί ξανά στο τραπέζι, χωρίς να είναι βεβαίως η μοναδική επιλογή.

Σχετικά με το ποιος θα φύγει, καθώς κι εκεί θα υπάρξει εξέλιξη, όλα δείχνουν πως αδύναμος κρίκος θα αποδειχθεί ένας από τους στόπερ της ομάδας. Υπάρχουν έξι στη σχετική λίστα (Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ρέτσος, Σιόβας, Βούρος), ενώ στο κέντρο της άμυνας μπορεί να αγωνιστεί και ο Αλεξί Ρομαό, ο οποίος μετά από τη διακοπή θα αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στο ροτέισον.

Ένας από τους προαναφερθέντες αναμένεται να αποχωρήσει τον Γενάρη (σ.σ. πιθανότερος με τα ισχύοντα δεδομένα είναι ο Σιόβας που έως τώρα είναι ανενεργός και το συμβόλαιο του ξεπερνά τις 600.000 ετησίως), χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη αποχώρηση, η οποία θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες.

Ο... ακριβός Πάρντο

Ο πρώτος αφορά την επιθυμία κάποιου παίκτη να αλλάξει φανέλα και να πάει κάπου ώστε να παίζει περισσότερο. Εδώ μπορεί να τοποθετηθεί ο Φελίπε Πάρντο, ο οποίος από εκεί που πέρυσι ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή του Ολυμπιακού (σ.σ. το κόστος για να αποκτηθεί από τη Μπράγκα ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια) φέτος βρίσκεται μεταξύ πάγκου κι εξέδρας, αλλά κι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Ο δεύτερος είναι να έρθει κάποια σούπερ πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι προς τα τέλη του Γενάρη υπήρξε τρελή πρόταση από την Κίνα για τον Μπράουν Ιντέγε με το αντάλλαγμα να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια. Ο Νιγηριανός επιθετικός έμεινε λόγω και των υποχρεώσεων με την Άντερλεχτ στο Europa League, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί φέτος αν υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και τόσο υψηλό αντίτιμο.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από μια πρώτη προσέγγιση, καθώς από τώρα μέχρι τον Γενάρη ακολουθεί αρκετά μεγάλο διάστημα και πολλά από τα σημερινά δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν. Η τάση που έχει διαμορφωθεί, πάντως, δύσκολα θα αλλάξει...

Παράλληλα το τμήμα σκάουτινγκ παρακολουθεί και τον πιτσιρικά (18χρονος) του Ατρομήτου, Αλέξανδρο Κατράνη που αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και ενδέχεται να εξεταστεί και αυτή η περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Τρώει" και τον Οκτώβριο ο Ελαμπντελαουί!

News 24/7

24MEDIA NETWORK