Τι θα βρει μπροστά του ο Πέδρο Μαρτίνς...

Το δύσκολο φορτίο να ξεφορτώσει και να φορτώσει ξανά το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει μπροστά του ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος έχει ήδη πιάσει δουλειά για να γεμίσει σωστά τα "κουτάκια" που θα αδειάσουν. Το Contra.gr αποκαλύπτει τι θα ακολουθήσει με διευθύνσεις και ονόματα...

Τι θα βρει μπροστά του ο Πέδρο Μαρτίνς...
EUROKINISSI SPORTS

Είναι γνωστοί πλέον οι λόγοι για τους οποίους η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να τρέξει το θέμα του πάγκου και να αναθέσει στον -γνώριμο από πέρυσι- Πορτογάλο κόουτς Πέδρο Μαρτίνς τα ηνία. Ιδίως από τη στιγμή που προφορική συμφωνία με τον Πορτογάλο τεχνικό, που είχε "κλειδώσει" εδώ και μέρες, επικυρώθηκε με τις υπογραφές το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Το βασικό ζητούμενο, ωστόσο, από εδώ και πέρα, είναι τι θα βρει μπροστά του ο νέος κόουτς. Πόσα "κουτάκια" θα χρειαστεί να γεμίσουν με δικές του επιλογές, ή έστω με προτάσεις που θα αποδεχθεί σε συνεργασία με τη διοίκηση. Με ξεκάθαρο στόχο να βάλει τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση των τίτλων μετά από το φετινό διάλειμμα.

Πάμε, όμως, να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο τι θα συναντήσει ο Πέδρο Μαρτίνς στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και πού πραγματικά θα χρειαστεί να βάλει το χεράκι του, ανά θέση:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:

Η παραμονή του Σίλβιο Προτό θεωρείται δεδομένη, η επιστροφή του Ανδρέα Γιαννιώτη επίσης. Ως τρίτος θα παραμείνει πιθανότατα ο Χουτεσιώτης, ενώ ο Ίβουσιτς μία που ήρθε και μία που θα φύγει, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κατ' επέκταση οι πιθανές παρεμβάσεις του κόουτς θ' αφορούν κυρίως ποιον εξ αυτών θα εμπιστευθεί ως βασικό. Μέχρι εκεί.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ:

Ο Ελαμπντελαουί κάνει πάντα σκέψεις για το υψηλότερο επίπεδο, ιδιαίτερα μετά από το περσινό του πέρασμα από την Αγγλία, όπου συνεργάστηκε με τον Μάρκο Σίλβα. Θα ήθελε και τώρα να συμβεί κάτι ανάλογο, αλλά η φετινή παρουσία του δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μια πρόταση που θα οδηγήσει σε άμεση πώληση. Άρα το πιο πιθανό είναι να παραμείνει με στόχο μια πιο γεμάτη σεζόν. Από 'κει και πέρα, ο Ιγκόρ δεν έχει πείσει, ο Φιγκέιρας πουλήθηκε, άρα ο νέος κόουτς θα κληθεί να αποφασίσει για το ποιος θα πλαισιώσει τον Νορβηγό μπακ. Εδώ θα υπάρξει η πρώτη προσθήκη με υπογραφή Μαρτίνς.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ:

Ο Κούτρης ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Ήρθε από το... πουθενά (σ.σ. λίγοι τον είχαν ξεχωρίσει ως παίκτη του ΠΑΣ) και πήρε με το σπαθί του φανέλα βασικού. Το να έρθει μεγάλη πρόταση τους επόμενους μήνες δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι δύσκολο. Άρα συνεχίζει πιθανότατα, ενώ υπάρχει και ο Χατζισαφί που είναι "έτοιμος" παίκτης, έστω κι αν περιορίστηκε ως "ρεζέρβα" από τον Γενάρη και μετά. Αν φύγει ένας από τους δύο, αναμένεται να επιστρέψει στο ρόστερ ο Κώστας Τσιμίκας, μετά από την πολύ καλή σεζόν του με τη φανέλα της Βίλεμ.

ΣΤΟΠΕΡ:

Ο Μποτία παρότι θέλει να μείνει και είναι διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του (αρχικά ζήτησε 800.000 το χρόνο για να ανανεώσει), δύσκολα θα συνεχίσει, επειδή -πολύ απλά- δεν έχει πείσει. Ο Σισέ είναι δρομολογημένος για πώληση από τον Γενάρη, επειδή έχει ήδη δημιουργήσει υπεραξία, εκτός κι αν τον προλάβει ο Ένγκελς. Δύο από τους τρεις αποχωρούν, λοιπόν, ενώ ο Ρισβάνης επιστρέφει μετά από το "αγροτικό" στον Ατρόμητο. Το μέλλον του Βούκοβιτς θα εξαρτηθεί (και) από την πορεία του στο Μουντιάλ μετά από ένα καλό εξάμηνο στην Ελλάς Βερόνα, ενώ ο Λαΐφης πιθανότατα θα μείνει στο Βέλγιο ως παίκτης της Σταντάρ που σκοπεύει να πληρώσει το 1,8 εκατ. ευρώ και να τον αποκτήσει. Βάζοντας στην εξίσωση και τον πιτσιρικά Νικολάου, είναι δεδομένο ότι θα γίνει κίνηση σίγουρα για έναν στόπερ πρώτης γραμμής, ίσως και για έναν δεύτερο.

ΚΟΦΤΗΣ:

Ο Ρομαό ανανέωσε και συνεχίζει, ο Σιώπης επιστρέφει από τον Πανιώνιο, ο Ταχτσίδης παραμένει. Ο Ζιλέ παρότι δεν τα πήγε άσχημα μάλλον θα "κοπεί" λόγω ηλικίας (34) και υψηλού συμβολαίου και θα αναζητηθεί ένας βασικός "κόφτης" επιπέδου Μιλιβόγεβιτς από την Ιβηρική ή το Σαμπιονά.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΦ:

Ο Οφόε που αποκτήθηκε κυρίως γι' αυτό το ρόλο, θα αποχαιρετήσει, εύκολα ή δύσκολα, ο συνονόματος Μαρτίνς θα κριθεί από τον νέο κόουτς και τις άλλες λύσεις που θα προκύψουν, ο Ανδρούτσος θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί βασική επιλογή. Άρα κι εδώ ο κόουτς θα κληθεί να αποφασίσει για το στιλ παίκτη που θέλει κι ενδεχομένως να προτείνει τον "εκλεκτό" του.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ:

Για τον Κώστα Φορτούνη έχει γίνει πολλή φασαρία και δικαιολογημένα, αφού έχει δώσει κι ο ίδιος δικαιώματα. Για να φύγει, ωστόσο, θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα. Πρώτον να έρθει πρόταση που να καλύπτει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, κάτι που είναι δύσκολο να συμβεί. Δεύτερον να το αποφασίσει και ο ίδιος. Η τρίτη λύση είναι να βρει τα κουμπιά του ο νέος κόουτς και να τον αξιοποιήσει όπως έκανε πρόπερσι ο Μάρκο Σίλβα. Ο έτερος που μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση, ο Μάρκο Μάριν, μάλλον θα αποχωρήσει έναν χρόνο πριν από το τέλος του συμβολαίου του. Όχι επειδή δεν τα πήγε καλά, αλλά επειδή δημιούργησε ουκ ολίγα θέματα εντός αποδυτηρίων με τη συμπεριφορά του. Συμπέρασμα; Κι εδώ μπορεί να υπάρξει ενίσχυση, αλλά αυτό θα το κρίνει ο νέος κόουτς.

ΔΕΞΙΟΣ ΕΞΤΡΕΜ:

Ο Πάρντο δύσκολα θα συνεχίσει, αφού για ακόμη μια σεζόν δεν είχε διάρκεια και ξεφούσκωσε όσο περνούσε η σεζόν, για τον Μάριν τα είπαμε, ενώ και ο Σεμπά που παίζει κυρίως αριστερά μετράει αντίστροφα. Ανοικτή είναι η επιστροφή του Γιάννη Γιαννιώτα, αλλά θα αποκτηθεί 100% κι ένας παίκτης πρώτης γραμμής για να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΞΤΡΕΜ:

Παρότι λέγονται πολλά δεξιά κι αριστερά για τον Μιραλάς, η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει και η ΠΑΕ να τον κρατήσει, άρα θα εξαντληθούν τα περιθώρια. Ένας ακόμη αριστεροπόδαρος ακραίος, πάντως, θα αποκτηθεί σίγουρα, με τον Ερνάνι και τον Έλτον να γνωρίζονται καλά με τον Μαρτίνς και να έχουν μπει ήδη στη σχετική λίστα. Παράλληλα, είναι πιθανή η επιστροφή του νεαρού Μανθάτη ως εναλλακτικής επιλογής.

ΦΟΡ:

Ο Εμενίκε θα επιστρέψει για να ξαναφύγει, ο Ανσαριφάρντ δύσκολα θα κουνηθεί, ο Τζούρτζεβιτς είναι στον αέρα. Όπως και να έχει η αναζήτηση φορ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και ο νέος κόουτς ψάχνει ήδη τα κιτάπια του. Αναμένεται να έρθει βασικός στράικερ, ενδεκαδάτος, για να κάνει ό,τι δεν κατάφερε να κάνει φέτος ο Νιγηριανός που από τον Γενάρη απασχολεί τη Λας Πάλμας. Ο Νίκος Βέργος μπορεί να μείνει για να συμπληρώσει το (νέο) καρέ. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να δοθεί ευκαιρία στον 23χρονο Μάνο του ΟΦΗ που φέτος διανύει εξαιρετική σεζόν...

Αθροίζοντας όλα τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς θα κινηθεί για 8-9 μεταγραφές μίνιμουμ, οι οποίες μπορεί να ξεπεράσουν και την... ενδεκάδα, συνυπολογίζοντας και το τι μπορεί να αλλάξει στον σχεδιασμό που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK