To ξάφνιασμα του Μπέντο με τις εφημερίδες και το "κρυφτούλι"!

Γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πάθει... πλάκα με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού; Τι είναι αυτό που έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση; Γιατί όσο πλησιάζει το ματς με την Οσμανλίσπορ δεν ανοίγει και τόσο πολύ τα χαρτιά του; Το Contra.gr θα επιχειρήσει να ξετυλίξει το κουβάρι...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Υπάρχουν ορισμένες μικρές ιστορίες πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ρέντη που έχουν ένα ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα ποια η άποψη που έχουν οι εκάστοτε προπονητές του Ολυμπιακού για τους ρεπόρτερ της ομάδας.

Να ξέρετε, ότι στα πρωταθλήματα του εξωτερικούδεν συμβαίνει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Καθημερινά δηλαδή να υπάρχουν ρεπορτάζ που να γράφουν χαρτί και καλαμάρι το τι συμβαίνει στην προπόνηση.

Στην Αγγλία για παράδειγμα οι δημοσιογράφοιμπορεί να μάθουν ότι ένας ποδοσφαιριστής είναι τραυματίας μετά από καμιά βδομάδα. Εκτός κι αν υπάρχει η σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πορτογαλία...

Αντιθέτως, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ και στις υπόλοιπες ομάδες γίνεται ο... κακός χαμός. Οι ρεπόρτερ γράφουν για την παραμικρή δοκιμή που γίνεται στις προπονήσεις, για τις προβολέςβίντεο, για τις ομιλίες, ακόμα-ακόμα και για τα τετ α τετ των προπονητών με τους ποδοσφαιριστές!

Φυσικά, θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν γίνεταινα ταγνωρίζουν όλα οι ρεπόρτερ. Και επειδή θα πρέπει να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα και να σταθούμε μόνο στα δικά μας... “χωράφια”, αυτά του Ολυμπιακού, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πολλά μπορεί να συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ρέντη και να διαρρέει μόνο το10%!

Πάντως, πάνω-κάτω τα βασικά διαρρέουν. Όπως για παράδειγμα οι δοκιμές σε μία προπόνηση, τα πλάνα του προπονητή με βάση τα όσα έχει πράξει στα διάφορα οικογενειακά διπλά ή στις ασκήσεις τακτικής και οι ομιλίες προς τους ποδοσφαιριστές.

Το έχουν παραδεχτεί και προπονητές άλλων ομάδων, οι οποίες προετοιμάζονται γιατον Ολυμπιακό, ότι διαβάζουν τα ρεπορτάζ των “ερυθρολεύκων” για να πάρουν μία γεύση σχετικά με το πώς σκοπεύουν να κατέβουν οι Πειραιώτες.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή οι ξένοι προπονητές που έρχονται στη χώρα μας, μη νομίζετε ότι είναι και τόσο συνηθισμένοι σε αυτά τα πράγματα. Ο Μπέντο, ο Σίλβα, ο Μίτσελ, ο Περέιρα, ο Βίκτορ, ο Βαλβέρδε και ο Ζαρντίμ (αναφερόμαστε στους προπονητές της εποχής Μαρινάκη) δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι την επόμενη μέρα στις εφημερίδες θα έχει παρουσιαστεί ένα σημαντικό μέρος τηςδουλειάς τους στην προπόνηση!

Επαναλαμβάνουμε, ότι δεν γράφονται όλα, γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να τα μαθαίνουν και όλα οι δημοσιογράφοι. Και ειδικά σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που – πιστέψτε μας – δεν βγαίνουν καιπολλά πράγματα προς τα έξω.

Ωστόσο, όπως σε όλους τους προπονητές που κάθισαν στον κόκκινο πάγκο, έτσι και στον Μπέντο και τους συνεργάτες του, τους έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι αρκετά πράγματα από αυτά που γίνονται στις προπονήσεις, τα βλέπουν την επόμενη μέρα γραμμένα στις εφημερίδες ή την ίδια μέρα στις ιστοσελίδες.

Π.χ. η ιστορία με τον Ρέτσο που σκόπευε να τον βάλει αμυντικό χαφ με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο και κατ' επέκταση και με την Οσμάνλισπορ, ήταν κάτι που ξάφνιασε το τεχνικό τιμ ότι η συγκεκριμένηαπόφασή του υπήρχε σε σχετικά ρεπορτάζ μία μέρα πριναπό το ματς με τους Περιστεριώτες.

Μη νομίζετε πάντως ότι ο Μπέντοθα επηρεαστείαπό ταόσα γράφονται. Θα κοιτάξεινα κάνει τη δουλειά του και τίποτα περισσότερο. Ο 48χρονος τεχνικόςγια παράδειγμα την Παρασκευή (10/2) κάθισε και μελέτησε την ΑΕΛ, ενώ οι συνεργάτες του έχουν περάσει εδώ και καιρόαπό “κόσκινο” την Οσμανλίσπορ για να την έχουν στο... πιάτο οι ποδοσφαιριστές παραμονή του αγώνα της Πέμπτης (16/2). Μάλιστα, σκοπεύουν νατην δουν και το μεσημέρι του Σαββάτου (11/2, 15.00) που παίζει με την Τραμπζονσπόρ στην Άγκυρα.

Από την άλλη όμως, κάποιες κινήσεις του Μπέντο στην τελευταία προπόνηση σαν να φανέρωσαν μία διάθεση να κρυφτεί και να μην ανοίξει τα χαρτιά του. Γιατί μπορεί η ανακοίνωση της 18άδας να οδήγησε στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι προσανατολίζεται στο4-4-2 (ίσως με ρόμβο) κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά μη νομίζετε ότι το δοκίμασε κιόλας. Ίσα-ίσα που έσπευσε να θολώσει για τα καλά τα νερά.

Το έκανε αυτό γιατί όντως δεν έχει αποφασίσει για το 4-4-2; Το έκανε γιατί ήθελε να μπερδέψει τους πάντες και κατ' επέκταση και τους... ρεπόρτερ; Η ουσία είναι ότι όσο πλησιάζει το ματς με την Οσμανλίσπορ, ο Μπέντο όλο και κάποιον άσο σκοπεύει να βγάλει από το μανίκι του. Έναν “άσο” για να αιφνιδιάσει τους Τούρκους και τους... δημοσιογράφους.Αυτό ακούγεται τις τελευταίες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μπέντο κατασκευάζει το άλλοθί του!
Τελικά, τους "έφαγε" ο Ρέτσος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK