Το πέμπτο γρηγορότερο γκολ στην Α' Εθνική ο Ανδρούτσος

Ο Θανάσης Ανδρούτσος έγραψε ιστορία κόντρα στην ΑΕΛ καθώς με το γκολ του στα 14'' από το ξεκίνημα του αγώνα σημείωσε το πέμπτο γρηγορότερο στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Νίκου Καρέλη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε απέναντι στην ΑΕΛ ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Πάουλο Μπέντο να "πιάνει από το λαιμό" την αντίπαλό του και να σκοράρει μετά από μόλις 14 δευτερόλεπτα με σκόρερ τον Θανάση Ανδρούτσο ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Σεμπτά.

Το πρώτο γκολ του Ανδρούτσου με την ερυθρόλευκη φανέλα σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν μάλιστα το πέμπτο πιο γρήγορα στην ιστορία της Α' Εθνικής, ισοφαρίζοντας τον Νίκο Καρέλη που είχε χρειαστεί και εκείνος 14 δευτερόλεπτα για να βρει δίχτυα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανθρακικό στην Λεωφόρο (4-0, 14/12/2014).

Το εντυπωσιακό είναι πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν σκοράρει πιο γρήγορα από τους Ανδρούτσο και Καρέλη. Πάμε να τους δούμε:

1) Ροτζέριο Νασιμέντο Ντε Χέσους (Άρης)

29/04/07 Αρης - Απόλλων Καλαμαριάς 3-2: Ο Βραζιλιάνος μέσος άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το τυπικό στο παιχνίδι είχε και μία ασίστ, βοηθώντας τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης να πάρουν το τρίποντο.

-) Σέρχιο Κόκε (Άρης)

14/01/07 Κέρκυρα - Αρης 1-1: Ο Σέρχιο Κόκε πέτυχε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 9ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και μπήκε κι αυτός στη "χρυσή" λίστα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την ιστορία η Κέρκυρα τσίμπησε βαθμό με το γκολ του Άνταμ Φότι (Αυστραλός) στο 55'.

3) Νίκος Νικολόπουλος (Αιγάλεω)

18/11/01 ΠΑΟΚ - Αιγάλεω 3-1: Ο Έλληνας επιθετικός πάγωσε την Τούμπα με το γκολ του στο 10ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά το προβάδισμα με δυο γκολ μέσα σε ένα λεπτό (Οκκάς 45' και Γιασουμής 46'). Το τελικό 3-1 έγραψε ο Γιώργος Γεωργιάδης με πέναλτι στο 89ο λεπτό.

-) Χαβιέρ Ουμπίδες (Ατρόμητος)

26/01/15 Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1: Ο Αργεντινός άσος μόλις την περσινή σεζόν έγραψε το όνομα του στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν και σκόραρε στο 10ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. ο Παναιτωλικός ισοφάρισε στο τέλος του αγώνα με τον Μπεχαράνο.

5) Ανδρέας Λαμπρόπουλος (ΟΦΗ)

27/10/13 Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1: Ο έμπειρος μέσος άνοιξε το σκορ στο 11ο δευτερόλεπτο παγώνοντας επίσης το "Καραϊσκάκης". Βέβαια η χαρά των Κρητικών κΠαναιράτησε ελάχιστα, αφού ο Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε στο 4ο λεπτό και στο 52' έδωσε το προβάδισμα για τους ερυθρολεύκους. Χολέμπας, Μανιάτης και Γιαταμπαρέ τα άλλα γκολ για τον Ολυμπιακό.

-) Τάσος Μητρόπουλος (Ολυμπιακός)

26/03/89 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 3-4: Ο Ολυμπιακός καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι. Ο Μητρόπουλος άνοικε το σκορ στο 11ο δευτερόλεπτο, με τον Ντέταρι να κάνει το 2-0 στο 7ο λεπτό. Για την ιστορία ο Χαντζίδης έγραψε το 3-0 και ο Σοφιανόπουλος πέτυχε το τέταρτο τέρμα των ερυθρολεύκων. Τα τρία γκολ του Λεβαδειακού πετύχαν οι Κάβουρας, Καβαλιέρης και Ματίεσεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK