Τους πήρε με... ψίχουλα, τους πούλησε πανάκριβα!

Ο Ολυμπιακός επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη έχει τινάξει ουκ ολίγες φορές την μπάνκα στον αέρα. Το Contra.gr παρουσιάζει μία-μία τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ήρθαν με ψίχουλα και έφεραν πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της πειραϊκής ΠΑΕ. Αναλυτικοί πίνακες με το "πάρε-δώσε".

Τους πήρε με... ψίχουλα, τους πούλησε πανάκριβα!
samaris fetfatzidis vlaxodimos riera

Τα... διέλυσε όλα ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς με την πώλησή του στην Κρίσταλ Πάλας. Γύρω στα 16 εκατομμύρια ευρώ έφτασε η μεταγραφή του και ήταν άλλο ένα κομμάτι στο... παζλ των φοβερών “deals”που έχει κάνει ο Ολυμπιακός από το 2010 και μετά. Από την εποχή δηλαδή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαδέχτηκε τον Σωκράτη Κόκκαλη στην ηγεσία της πειραϊκής ΠΑΕ.

Το Contra.grθα σας παρουσιάσει ξεχωριστά τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ήρθαν με ψίχουλα ή τέλος πάντων όχι με πολλά λεφτά και έφεραν τελικά ένα σκασμό εκατομμύρια στα ταμεία του Ολυμπιακού.

Από τον Φετφατζίδη εώς τον Μιλιβόγεβιτς. Από τον Βάις έως τον Σάμαρη, τον Μανωλά και τον Μήτρογλου. Βέβαια έχουν γίνει και λάθη. Έβγαλε κάποια λεφτά από τα ταμεία του χωρίς να καταφέρει να πουλήσει τους παίκτες.

Π.χ. είχαν δοθεί πολλά λεφτά για την απόκτηση του Σέποβιτς από την Παρτιζάν (σ.σ. φημολογείται για ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια), του Βλαχοδήμου από την Ξάνθη (600χιλ), του Μπονγκ από την Βαλενσιέν (1εκ.), του Πελέ από τον Εργοτέλη (600χιλ.), Κώστα Γιαννούλη από τον Ατρόμητο (400χιλ.) που δεν τα πήρε πίσω. Μένει να φανεί αν θα πάρει πίσω τα 600χιλ. που είχε δώσει στον Παναιτωλικό για τον Μαρτίνες ή στην Ξάνθη για τον Γούτα. Αυτά τα δύο παιδιά αγωνίζονται δανεικοί, όπως και οι Κολοβός, Γιαννιώτας, οι οποίοι επίσης κόστισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ θα διαβάσετε μόνο τους παίκτες που πουλήθηκαν τα τελευταία επτά χρόνια και θα διαπιστώσετε ότι τα dealsπου έχει κάνει ο Ολυμπιακός είναι αξιοσημείωτα. Ακόμα και αν βγήκε σε ορισμένες περιπτώσεις χαμένος, όπως π.χ. με τους Ριέρα ή Μασάδο, στη γενική σούμα αποδείχθηκε ότι τους πούλησε την κατάλληλη στιγμή. Και επίσης μην ξεχνάμε ότι έχει μοιράσει και μερικά εκατομμύρια σε ενοίκια, όπως για παράδειγμα για τους Μακούν, Μαρκάνο, Ερνάνι ή Κάμπελ.

Προτού βγάλετε τα συμπεράσματά σας, να έχετε κατά νου τα λεφτά που έδωσε ο Ολυμπιακός π.χ. για τον Ιντέγιε (6εκ.) ή για τα συμβόλαια των Καρντόσο, Αφελάι, Σαβιόλα, για τους Ντα ΚόσταΜποτία (από 2εκ. έκαστος) και πολλά ακόμα παραδείγματα. Απ' όλους αυτούς μόνο ο Ιντέγιε μπορεί να φέρει λεφτά στα ταμεία των Πειραιωτών. Βεβαίως, μπορεί να φέρει χρήματα ο Πάρντο που κόστισε 4,5εκ., αλλά έχει οψιόν αγοράς 5εκ. στη Ναντ και ο Ελαμπντελαουί που αποκτήθηκε με μόλις 300 χιλιάρικα από την Μπραουνσβάιγκ και έχει οψιόν πάνω από 5εκ. στην Χαλ.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΠΟΣΑ ΕΦΕΡΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ

Λούκα Μιλιβόγεβιτς 2,9εκ. (ενοίκιο+αγορά) 16εκ. Κρίσταλ Πάλας

Αρτούρ Μασουακού300χιλ. 7,5εκ. Γουέστ Χαμ

Αλαν Πουλίδο ελεύθερος 6,5εκ. Τσίβας

Χόρχε Μπενίτες 3εκ. 3,8εκ. Κρουζ Αζούλ

Ρομπέρτο 2,3εκ. 3εκ. Εσπανιόλ

Τζίμι Ντουρμάζ 2εκ. 2εκ. Τουλούζ

Δημήτρης Διαμαντάκος Ακαδημίες 1,5εκ. Καρλσρούη

Σαμπού Γιαταμπαρέ 2,2εκ. 2,5εκ. Βέρντερ Βρέμης

Ματιέ Ντοσεβί ελεύθερος 1,5εκ. Σταντάρ Λιέγης

Κώστας Μανωλάς ελεύθερος 15εκ. Ρόμα

Ανδρέας Σάμαρης350χιλ. 10εκ. Μπενφίκα

Πάουλο Μασάδο 2,7εκ. 1,8εκ. Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Χοσέ Χολέμπας 800χιλ. 1εκ. Ρόμα

Τόμας Ντε Βινσέντι ελεύθερος 500χιλ. ΑΠΟΕΛ

Κώστας Μήτρογλου200χιλ. 15εκ. Φούλαμ

Βλάντιμιρ Βάις ελεύθερος 4,5εκ. Λεκβίγια

Λιούμπομιρ Φέισα 2,5εκ. 4,5εκ Μπενφίκα

Γιάννης Φετφατζίδης Ακαδημίες 4εκ. Τζένοα

Τζαμέλ Αμπντούν ελεύθερος 2,2εκ. Νότιγχαμ

Ραφίκ Τζιμπούρ ελεύθερος 1,6εκ. Νότιγχαμ

Λεάντρο Γκρέκο 700χιλ. 800χιλ. Λιβόρνο

Κέβιν Μιραλάς 2,5εκ. 7εκ. Εβερτον

Βασίλης Τοροσίδης1,2εκ. 400χιλ Ρόμα

Αλμπερτ Ριέρα 5εκ. 3εκ. Γαλατασαράι

Μία πρόσθεση στα νούμερα αν κάνετε, θα διαπιστώσετε ότι οι παίκτες που έφυγαν και έφεραν στα ταμεία του Ολυμπιακού περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ, δεν είχαν κοστίσει στους "ερυθρόλευκους" ούτε 30 εκατομμύρια. Για την ακρίβεια γύρω στα 28,5!

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι δόθηκαν και λεφτά σε ποδοσφαιριστές που αποδείχθηκαν "πατάτες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Ολυμπιακός ξέρει ν' αγοράζει, αλλά κυρίως να πουλάει
Η Γουότφορντ πρόλαβε για 14 λεπτά τον... Ολυμπιακό!
Ο Νιγηριανός που "χάλασε" το deal για Καραμάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK