Τζέφερσον: Ο καλύτερος του Σίλβα παίζει δυνατά για τον Ολυμπιακό...

Μετά τον Μάρκο Σίλβα και ο Πάουλο Μπέντο θέλει σαν τρελός τον Τζέφερσον της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (VIDEO).

Τζέφερσον: Ο καλύτερος του Σίλβα παίζει δυνατά για τον Ολυμπιακό...
Jefferson Nascimento

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν αναφέρει ο γνωστός στίχος του τραγουδιού που ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό και τον Βραζιλιάνο Τζέφερσον. Ο 28χρονος αριστερός μπακ-χαφ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ήταν μακράν η πρώτη επιλογή του Μάρκο Σίλβα πέρυσι το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό.

Ο πρώην προπονητής των «ερυθρολεύκων» είχε εισηγηθεί με θέρμη την απόκτησή του, ενώ ήταν τόσο σίγουρος για την επιλογή του που είχε παρουσιάσει στο βίντεο τα κατορθώματά του στους ανθρώπους της ομάδας. Από τότε έλεγε ότι « για μένα είναι ο κορυφαίος στη θέση του και μακάρι να μπορέσουμε να τον φέρουμε».

Από τότε, βέβαια, ο Σίλβα ήξερε ότι ο βαθμός δυσκολίας της συγκεκριμένης μεταγραφής ήταν μεγάλος. Ο Τζέφερσον παίζοντας βασικός επί των ημερών του και καλύπτοντας όλη την αριστερή πλευρά των «λιονταριών» είχε χρηματιστηριακή αξία πάνω από τα 6 εκατομμύρια. Πόνταρε, ωστόσο, στο γεγονός ότι πέρυσι από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας ο Ζόρζε Ζεσούς, ο Τζέφερσον έπαψε να είναι ακλόνητος στο αρχικό σχήμα.

Τζέφερσον: Ο καλύτερος του Σίλβα παίζει δυνατά για τον Ολυμπιακό...
jefferson

Ο νέος, αλλά πολύ έμπειρος κόουτς της Σπόρτινγκ, προτίμησε για την αριστερή πτέρυγα τον διεθνή Ολλανδό Ζέγκελαρ και ο Τζέφερσον άρχισε να βλέπει όλο και πιο πολύ τον εαυτό του στον πάγκο κι όχι στο αρχικό σχήμα. Η διοίκηση της ομάδας του, ωστόσο, κινήθηκε πέρυσι τον Οκτώβρη να του ανανεώσει το συμβόλαιο έως το 2020, καθώς έληγε στο τέλος της φετινής σεζόν. Κι εδώ είναι το σημείο-κλειδί της υπόθεσης. Άλλοι λένε ότι η συνεργασία επεκτάθηκε κι άλλοι ότι οι συζητήσεις έχουν «παγώσει» ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Κι εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο δαιμόνιος Κάρλος Γκονσάλβες. Ο κοινός μάνατζερ και των τριών! Του Σίλβα, του Μπέντο και του Τζέφερσον. Είναι δεδομένο ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει τον Βραζιλιάνο από τη στιγμή που βλέπει ότι η επιλογή του Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και είναι αναγκασμένος να παίζει με αριστερό μπακ τον ταλαντούχο αλλά δεξιοπόδαρο Παναγιώτη Ρέτσο.

Εξάλλου, Σίλβα και Μπέντο έχουν περίπου την ίδια άποψη για παίκτες από την πορτογαλική αγορά όχι μόνο επειδή και οι δύο εργάστηκαν στη Σπόρτινγκ, αλλά επειδή έχουν πάνω-κάτω την ίδια γνώση για το πρωτάθλημα της πατρίδας τους. Φάνηκε αυτό και στις περιπτώσεις των Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Σεμπά που ο ένας διάλεξε και ο άλλος διατήρησε στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Φέτος ο Τζέφερσον έχει παίξει μόλις σε 2 ματς πρωταθλήματος (σ.σ. στο ένα αντικαταστάθηκε μόλις στο45’) και πέντε συνολικά, άρα βλέπει με καλό μάτι την πιθανότητα να αλλάξει φανέλα και να συναντήσει γνώριμα πρόσωπα, όπως αυτό του Μπέντο. Η Σπόρτινγκ δεν καίγεται να τον κρατήσει, ενώ σε αντίθεση με τον Σίλβα που έφυγε τσακωμένος, ο νυν κόουτς του Ολυμπιακού δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τη διοίκηση των «λιονταριών». Ούτε, φυσικά, ο Γκονσάλβες που εξακολουθεί να κάνει δουλειές εκεί, όπως και με τον Ολυμπιακό.

Τζέφερσον: Ο καλύτερος του Σίλβα παίζει δυνατά για τον Ολυμπιακό...
Jefferson Nascimento

Δεν είναι πλέον δύσκολο να ζητήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τον Τζέφερσον ως δανεικό και με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι (σ.σ. αν έχει επεκταθεί το συμβόλαιό του, αν όχι το έργο γίνεται ακόμη πιο εύκολο, καθώς με ένα μικρό ποσό θα μπορεί να αποχωρήσει). Το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορούν να καλυφθούν τα ποσά που απαιτούνται από έναν Ολυμπιακό που έχασε τα χρήματα του ChampionsLeague(σ.σ. 20-25 εκατ. ευρώ) κι έχει στο ρόστερ του 31 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων θα πρέπει να φύγουν τουλάχιστον έξι, σύμφωνα με όσα μόλις χθες δήλωσε ο Μπέντο, ώστε να μπορεί να δουλέψει καλύτερα...

Για την ιστορία, πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τζέφερσον δεν είναι κοινοτικός, αλλά ο Ολυμπιακός διαθέτει μία κενή θέση για ξένο, ενώ έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στη συνέχεια τουEuropaLeagueσε περίπτωση που αποκτηθεί, καθώς η Σπόρτινγκ φέτος παίρνει μέρος στοChampionsLeague. Αν αθροίσει, λοιπόν, κανείς τα υπέρ και τα κατά, καταλήγει στο συμπέρασμα πως υπάρχει «θέμα» με τον Τζέφερσον, ο οποίος αποτελεί «πραγματικό» στόχο κι όχι ένα από τα δεκάδες ονόματα που κυκλοφορούν πριν από μια μεταγραφική περίοδο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK