Τζίμι Ντουρμάζ: Ένα "εργαλείο" στα χέρια του Μίτσελ (VIDEO)

Ο Τζίμι Ντουρμάζ, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή του. Διαβάστε για το "εργαλείο" που προσθέτει στην επιθετική του γραμμή ο Ολυμπιακός και θα λύσει τα χέρια του Μίτσελ.

Τζίμι Ντουρμάζ: Ένα "εργαλείο" στα χέρια του Μίτσελ (VIDEO)

Ο Τζίμι Ντουρμάζ φέρεται να είναι ο παίκτης που ζήτησε σαν "χάρη" ο Μίτσελ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν του χάλασε το χατίρι. Ο Ισπανός τεχνικός που έχει παρακολουθήσει αρκετά τον παίκτη γνωρίζει πως με την απόκτησή του, βάζει ένα "εργαλείο" στην επιθετική του γραμμή.

Ο 25χρονος εξτρέμ βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (21/8) στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από ιατρικά τεστ και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους".

Ποιός είναι όμως ο παίκτης που ήθελε "διακαώς" στην ομάδα ο Μίτσελ;

Το ξεκίνημα

Ο Τζίμι Ντουρμάζ, ή Τζίμι Τούμα όπως είναι το κανονικό όνομά του (το έχει αλλάξει), γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1989 στο Έρεμπρο της Σουηδίας, ωστόσο έχει τουρκικές ρίζες. Οι συγγενείς του Σαρμπέλ Τούμα και Νταβίντ Ντουρμάζ είναι επίσης ποδοσφαιριστές (ο πρώτος αγωνίζεται στη Ασιρίσκα και ο δεύτερος στη Σιριάνσκα).

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της BK Φόργουορντ, το 2001 σε ηλικία 12 χρονών και αγωνιζόταν στα πλάγια, πότε στα δεξιά και πότε στα αριστερά. Εκεί έμεινε για μια τετραετία, ώσπου το 2005, στα 16 του άρχισε να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Ωστόσο το επίσημο ντεμπούτο του άργησε δύο χρόνια (2007). Στη Φόργουορντ έμεινε μέχρι το 2008, μέχρι δηλαδή να τον ανακαλύψουν τα "λαγωνικά" της Μάλμε και να τον κάνουν δικό τους.

Related content

Η καθιέρωση

Ο Ντουρμάζ τον Ιούλιο του 2008 έγινε παίκτης της Μάλμε και το ντεμπούτο του το έκανε σχεδόν με το "καλημέρα". Στις 14 Ιουλίου εντός έδρας κόντρα στη Χάμαρμπι, με την ομάδα του όμως να γνωρίζει ήττα με 2-4. Τελείωσε τη σεζόν με 9 συμμετοχές και δύο γκολ στο πρωτάθλημα.

Τζίμι Ντουρμάζ: Ένα "εργαλείο" στα χέρια του Μίτσελ (VIDEO)

Χρόνο με το χρόνο ο Ντουρμάζ, έδειχνε να γίνεται βασικό κομμάτι της ομάδας. Αναμφίβολα, η καλύτερή του σεζόν στη Μάλμε ήταν το 2010. Αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια (15 ως βασικός), είχε δύο γκολ και δύο ασίστ, βοηθώντας παράλληλα τη Μάλμε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Σουηδίας.

Το 2011, έκανε τους ανθρώπους της Μίλαν να τον "παρακολουθήσουν", όταν σε φιλική αναμέτρηση της ομάδας του με τους Ιταλούς το καλοκαίρι του 2011, σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ.

Στην Μάλμε αγωνίστηκε μέχρι το 2012 όταν και αποφάσισε να μετακομίσει στην "δεύτερη πατρίδα" του, την Τουρκία, για λογαριασμό της Γκεντσλερμπιρλίγκι.

Το κεφάλαιο Τουρκία

Οι εμφανίσεις του Ντουρμάζ στο πρωτάθλημα Σουηδίας, αλλά και στο Europa League με τη φανέλα της Μάλμε, του "χάρισαν" ένα τριετές συμβόλαιο με την Γκεντσλερμπιρλίγκι, αλλά και τις πρώτες του κλήσεις στην εθνική ομάδα.

Στην Τουρκία έφτασε το καλοκαίρι του 2012 και στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να σκοράρει 5 φορές και να δώσει 2 ασίστ σε 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας τις μετοχές του.

Τζίμι Ντουρμάζ: Ένα "εργαλείο" στα χέρια του Μίτσελ (VIDEO)

Την περσινή χρονιά (2013-14), ο Ντουρμάζ φόρεσε 31 φορές τη φανέλα του συλλόγου στο εγχώριο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 6 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ.

Συμπαίκτης με Ιμπραχίμοβιτς

Ο Σουηδός εξτρέμ με την απόδοσή του στο γήπεδο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ερίκ Χαμρέν να τον καλεί ανελλιπώς στην εθνική. Εκεί φυσικά αγωνίζεται δίπλα σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Τζίμι Ντουρμάζ: Ένα "εργαλείο" στα χέρια του Μίτσελ (VIDEO)

Το ντεμπούτο του με το εθνόσημο, το έκανε σε φιλικό κόντρα στην Κύπρο, στις 8 Φεβρουαρίου του 2011, σε ηλικία 21 ετών.

Στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ήταν μέλος της ομάδας στα περισσότερα παιχνίδια, ενώ αγωνίστηκε και στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Πορτογαλία για τα μπαράζ (ήττα της Σουηδίας με 3-2). Συνολικά με την εθνική ομάδα έχει 17 συμμετοχές και 1 γκολ.

Τζίμι Ντουρμάζ: Ένα "εργαλείο" στα χέρια του Μίτσελ (VIDEO)

Το προφίλ του Ντουρμάζ

Ο Τζίμι Ντουρμάζ είναι 25 χρονών και μπορεί να παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης. Τόσο στα άκρα, όσο και σε πιο κεντρική θέση, αν και προτιμά να αγωνίζεται στα αριστερά. Το "καλό" του πόδι είναι το αριστερό, με το οποίο συνηθίζει να βγάζει "γλυκές σέντρες" μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Έχει ύψος 1.80, ενώ διακρίνεται για την ταχύτητά του, αλλά και την ντρίμπλα του. Λογικά με τον Αφελάι και το Ντουρμάζ στα δύο άκρα της επίθεσης, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μπορέσουν να χτυπήσουν οποιαδήποτε άμυνα.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Ελλάδα ο Ντουρμάζ

Παίρνει Ντουρμάζ, δίνει Σάμαρη

News 24/7

24MEDIA NETWORK