Βίκτορ: Συναρπαστικό ξεκίνημα αλλά τέλος γεμάτο προβλήματα

Ο Βίκτορ ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με ανάμεικτα συναισθήματα. Μετά από μία απίστευτη σωτηρία πρόπερσι και έναν φανταστικό πρώτο γύρο πέρυσι ήρθαν τα κακά αποτελέσματα και τα προβλήματα στα αποδυτήρια. Γράφει από τη Λα Κορούνια για το Contra.gr ο ανταποκριτής της “As” στη Γαλικία Χόρχε Λέμα.

Βίκτορ: Συναρπαστικό ξεκίνημα αλλά τέλος γεμάτο προβλήματα

Hάφιξη του Βίκτορ στη Λα Κορούνια δεν μπορεί να γίνει απολύτως κατανοητή αν δεν ταξιδέψει κανείς στο παρελθόν του ως παίκτη της ομάδας, όταν φορούσε αυτή τη φανέλα.

Ο Μαδριλένος ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης την εποχή που η Λα Κορούνια έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και η πρόσληψή του στον πάγκο έφερε την ελπίδα στον κόσμο που έχει δει το φάσμα του υποβιβασμού να έρχεται πάρα πολύ κοντά.

Φανατικός της λεπτομέρειας

Μετά από την αποφυγή του υποβιβασμού που ισοδυναμούσε με θαύμα, ο Βίκτορ εστίασε στη σεζόν που μόλις τελείωσε μ' έναν τρόπο διαφορετικό. Μπορούσε να δουλέψει με την ομάδα του από το καλοκαίρι και σύντομα είδαμε τα πρώτα σημάδια που θα μπορούσε να αφήσει η δική του Ντέπορ. Η καθημερινή δουλειά που κάνει στις προπονήσεις είναι ίσως μία από τις καλύτερες αρετές του. Ασχολείται και με την παραμικρή λεπτομέρεια και στηρίζει ιδιαίτερα τη δουλειά του στις νέες τεχνολογίες ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους τρεις βοηθούς του. Οι συνεδρίες σεvideoείναι κάτι συνηθισμένο γι' αυτόν όπως και η μεγάλη επιμονή στην τακτική.

4-4-2 KAI ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ

Το αγαπημένο του σύστημα στην Ντέπορ ήταν το 4-4-2 με πίεση ψηλά έτσι ώστε να ανακτάται όσο ο δυνατόν πιο γρήγορα η κατοχή της μπάλας. Δούλεψε επίσης με μεράκι και επέμεινε στο τρανζίσιον, ήθελε μία ομάδα γρήγορη και αποτελεσματική. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε ήρθε η πλειοψηφία των γκολ που πέτυχε η Ντέπορ στον πολύ θεαματικό γι' αυτήν πρώτο γύρο της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Σπουδαίο ρόλο στα αποτελέσματα αυτά έπαιξε ο Λούκας Πέρεθ ο οποίος έμεινε πέρυσι ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και επέστρεψε σπίτι του. Ο Βίκτορ κάθε φορά που ήταν δυνατόν, του άρεσε να συσσωρεύει παίκτες στον άξονα οι οποίοι στη συνέχεια με τις κατάλληλες κινήσεις με και χωρίς την μπάλα άφηναν τους χώρους ελεύθερους για να ανεβαίνουν οι πλάγιοι.

Μέχρι τον Ιανουάριο το “Ριαθόρ” έζησε θα έλεγε κανείς μία ψευδαίσθηση και όλοι έπλεκαν το εγκώμιο της Λα Κορούνια. Είναι δύσκολο όμως να εξηγήσει κανείς τι συνέβη στην ομάδα τους τελευταίους έξι μήνες. Χωρίς αμφιβολία δεν πρόκειται για λάθος μόνο ενός ανθρώπου. Οι πρώτες αφορμές για γκρίνια ήρθαν με τα κακά αποτελέσματα, μία μεγάλη κατρακύλα στην οποία ρόλο έπαιξε και η κακή τύχη, τουλάχιστον στην αρχή.

Οι εμμονές του που στοίχισαν

Στο δεύτερο γύρο ο Βίκτορ προσπάθησε να αλλάξει λίγο το στιλ παιχνιδιού της Ντέπορ έτσι ώστε η ομάδα να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Η επίθεση όμως δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα ενώ την ίδια ώρα η άμυνα παρέμενε υπερβολικά εκτεθειμένη. Ενας από τους λόγους για το κακό φίνις στο πρωτάθλημα ήταν η εμμονή του Βίκτορ να συνεχίσει να δουλεύει κάτι το οποίο δεν μπορούσε να βγει μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα δεχόταν γκολ σχεδόν σε κάθε της παιχνίδι στο δεύτερο γύρο!

ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

Η έλλειψη αυτοκριτικής ήταν ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Βίκτορ στην Ντέπορ. Πρώτα μέσα στο γήπεδο, δεν άλλαζε μία ιδέα που δεν μπορούσε με τίποτα να λειτουργήσει. Και στη συνέχεια στα αποδυτήρια αφού σιγά-σιγά έχασε την εμπιστοσύνη κάποιων παικτών. Ο κόουτς προσπαθούσε να έχει πάντα καλές σχέσεις με την ομάδα, δεν διατύπωνε ποτέ παράπονα δημοσίως για τους παίκτες του αλλά τελικά η σχέση του είχε διαβρωθεί.

Η διαχείριση των αποδυτηρίων ήταν μία από τις παραμέτρους που έλαβε υπόψιν η διοίκηση της Ντέπορ στην απόφαση να μην επιτρέψει στον Βίκτορ να συνεχίσει στην ομάδα. Εκτός από τα προβλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας υπήρξαν πολλές διαφωνίες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο προπονητής κατέληξε να κατηγορήσει κάποιους από τους παίκτες του στα ΜΜΕ (κάτι που όπως είπαμε δεν συνήθιζε) και κάπου εκεί η εμπιστοσύνη της διοίκησης χάθηκε.

Συμπερασματικά, ο Βίκτορ άφησε μία καλή παρακαταθήκη με τον τρόπο που δούλεψε καταφέρνοντας αρχικά να δημιουργήσει μία ομάδα στιβαρή που της άρεσε το κάθετο ποδόσφαιρο αλλά προφανώς έκανε και κάποια λάθη που δεν αποκλείεται να τον έκαναν πιο σοφό. Θα φανεί στη θητεία του στον Ολυμπιακό αν έμαθε από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καίσαρης: Αφού ο Σίλβα έκανε τόσα λάθη, γιατί τον κράτησαν;
Τσάρλυ: Η σωστή απόφαση με Σίλβα και το ρίσκο με Βίκτορ

News 24/7

24MEDIA NETWORK