Βλέπει κι άλλον "κόκκινο" η Μπάγερν!

Σε τρεις πόλεις του εξωτερικού συζητιέται περισσότερο από κάθε άλλη το όνομα του Παναγιώτη Ρέτσου. Ο χορός “κατασκόπων” για τον 18χρονο αμυντικό, τα νεότερα από το εξωτερικό για το scouting report και οι Άγγλοι “μνηστήρες” που επιμένουν. Ποιον άλλον παίκτη-έκπληξη τσεκάρουν οι Βαυαροί από τον Ολυμπιακό;

Βλέπει κι άλλον "κόκκινο" η Μπάγερν!

Τελειωμό δεν έχουν τα ρεπορτάζ για παίκτες του Ολυμπιακού που απασχολούν ξένους μνηστήρες. Έχουμε ακούσει και διαβάσει για πολλούς συλλόγους που κάθε λίγο και λιγάκι κλείνουν θέση στο "Καραϊσκάκη" για να παρακολουθήσουν από κοντά παίκτες του Ολυμπιακού. Πέρσι τέτοιο καιρό γινόταν ο "κακός χαμός" για τον Φορτούνη. Φέτος πέρα από τον Κώστα, στα "ραντάρ" ευρωπαϊκών ομάδων έχουν μπει και οι Μιλιβόγεβιτς, Ρέτσος.

Είναι γεγονός, όπως διαβάσατε το προηγούμενο διάστημα στο "Contra.gr", ότι σύλλογοι επιπέδου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου θα έχουν απεσταλμένους το βράδυ της Πέμπτης (24/11, 22.05) στο Φάληρο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γιουνγκ Μπόις. Και δεν θα είναι οι μόνοι. Θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι...

Σήμερα προσθέτουμε και κάποια νέα στοιχεία σχετικά με τις προθέσεις των κλαμπς που παρακολουθούν από κοντά τον Ρέτσο. Πρώτα απ' όλα, είναι προφανές ότι ο Ρέτσος δεν είναι ο μοναδικός αμυντικός στην Ευρώπη σε νεαρή ηλικία, τον οποίο έχουν βάλει στο σημάδι σκάουτ σημαντικών ομάδων, αλλά είναι από εκείνους που προκαλούν το πιο έντονο ενδιαφέρον.

ΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΝΘΑΤΗ

Η Μπάγερν είχε βρεθεί, όντως, πριν από μερικές μέρες στην Ουαλία και είδε το παιχνίδι της Εθνικής νέων της Ελλάδας, εκεί όπου αγωνιζόταν ο Ρέτσος. Αλλά δεν είδαν μόνο τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού. Είδαν κι άλλους ποδοσφαιριστές από το συγκεκριμένο παιχνίδι στο πλαίσιο του γενικότερου σκάουτινγκ που κάνουν. Χαρακτηριστικά, μάς μεταφέρθηκε ότι οι Βαυαροί την περασμένη εβδομάδα είδαν και άλλα πέντε παιχνίδια Εθνικών ομάδων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Βλέπει κι άλλον "κόκκινο" η Μπάγερν!
Manthatis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φυσικά και ο Ρέτσος είναι από τους παίκτες που έχει τεθεί στα υπόψη της Μπάγερν κι έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Γι' αυτό και τον τσεκάρουν ξανά και ξανά. Παράλληλα έχουν ρίξει ματιές και στον Γιώργο Μανθάτη! Είχαν την ευκαιρία να τον ξαναδούν αρκετές φορές από τη περσινή "μονομαχία" των δύο ομάδων στο Youth League. Να θυμίσουμε ότι ο Μανθάτης είχε σκοράρει στο διπλό της Κ20 των Πειραιωτών επί της Μπάγερν στο Μόναχο.

ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΒΕΝΓΚΕΡ

Για να επιστρέψουμε στον Ρέτσο, επιβεβαιώθηκε από καλά ενημερωμένες πηγές και στο εξωτερικό η πληροφορία ότι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχεται στην Ελλάδα για να τον τσεκάρει ξανά. Από την Αγγλία, πάντως, υπάρχει κι άλλη πόλη που συζητιέται αρκετά το όνομα του 18χρονου αμυντικού. Βρίσκεται στη Βόρεια περιοχή του Λονδίνου.

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει γνώση της ιστορίας με τον Ρέτσο. Παρεμπιπτόντως και την Πέμπτη (24/11) θα υπάρχει άνθρωπος των "κανονιέρηδων" στον Πειραιά. Στην Άρσεναλ, λοιπόν, υπάρχει ολόκληρος φάκελος για τον μικρό. Και, μάλιστα, ο συγκεκριμένος φάκελος έχει ανοίξει εδώ και μία διετία! Αυτό επιβεβαιώνεται από... Αγγλία μεριά. Εκεί όντως φαίνεται πως έχει γίνει σοβαρή δουλειά ως προς το "φακέλωμα" του Ρέτσου, χωρίς να σημαίνει, φυσικά, ότι είναι ο μόνος υποψήφιος...

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΚΑΙ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ, ΑΛΛΑ...

Πέρα από την Άρσεναλ, όταν ρωτήσαμε σε Ολλανδία και Ιταλία για τον Ρέτσο, πήραμε τις εξής απαντήσεις: Ότι το όνομά του "παίζει" και σε Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα. Για την ομάδα της Φλωρεντίας είναι λίγο – πολύ γνωστό ότι τον παρακολουθεί στενά τα τελευταία δύο χρόνια. Η δε Αϊντχόφεν ασχολήθηκε με τον Ρέτσο και τον παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό. Οι συγκεκριμένες ομάδες, φυσικά, βλέπουν και άλλους παίκτες τέτοιας ηλικίας. Ειδικά η "PSV" έχει οργώσει όλη την Ολλανδία και το Βέλγιο (σ.σ. βλέπει και τον Λαΐφη για παράδειγμα).

Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ρέτσος αποτελεί έναν "θησαυρό" για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας ποδοσφαιριστής από τον οποίο μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να βάλουν αρκετά λεφτά στα ταμεία τους τα επόμενα χρόνια από μία ενδεχόμενη πώλησή του, αλλά από τώρα μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν... Το πιο σημαντικό είναι ο μικρός με το πλούσιο ταλέντο να συνεχίσει τη δουλειά με το κεφάλι κάτω, χωρίς... εκπτώσεις κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιβεβαίωση: Η Μπάγερν ξαναέρχεται για Ρέτσο

News 24/7

24MEDIA NETWORK