Χουτεσιώτης: "Πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη"

Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στον Ραδιομαραθώνιο της UNICEF, με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη να μιλάει στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Χουτεσιώτης: "Πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βρισκόμαστε εν έτει 2016 ωστόσο, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα και σήμερα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο Ολυμπιακός δε μένει ασυγκίνητος όπως, άλλωστε, δεν αδιαφορεί για καμία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

Πήρε την Τρίτη (19/4) μέρος στον Ραδιομαραθώνιο της UNICEF που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ραδιοφωνία και τη συνεργασία δεκάδων ραδιοσταθμών σε όλη τη χώρα. Ο τερματοφύλακας της ομάδας, Λευτέρης Χουτεσιώτης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό «αέρα» καλώντας τον κόσμο ν' ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού βοηθώντας όσο και όπως μπορεί τα παιδιά όλου του κόσμου.

Αναφέρθηκε στο σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του Ολυμπιακού, ο οποίος από το 2013 αποτελεί τον μεγαλύτερο δωρητή στην εκστρατεία «100% CAMPAIGN» της UNICEF χάρη στην οποία έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά. Μίλησε και για την τεράστια φιλανθρωπική προσφορά του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκεται όλο το χρόνο δίπλα σε όλους όσοι τον έχουν ανάγκη.

Αρχικά ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, είπε:

«Συνεχώς συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά ο Ολυμπιακός συμμετέχει στον Ραδιομαραθώνιο της UNICEF με σκοπό να συγκεντρώσουμε χρήματα για να βοηθήσουμε όσα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Είναι, επίσης, σημαντικό να αναφέρουμε ότι θα είναι καλό όλος ο κόσμος, με ό,τι μπορεί, το ελάχιστο, να βοηθήσει και να συμμετάσχει σ' αυτόν τον Ραδιομαραθώνιο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εμπράκτως βοηθάει συμμετέχοντας σε τέτοιες δράσεις. Το έχει κάνει και τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει να το κάνει και τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στην εκστρατεία «100% CAMPAIGN» της UNICEF και χάρη στην προσφορά του έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από ένα (1) εκατομμύριο παιδιά. Παράλληλα, όπως ξέρουν όλοι, ο Ολυμπιακός δεν έμεινε αμέτοχος στην προσφυγική κρίση που αγγίζει και τη χώρα μας. Εδώ και καιρό άρχισε ο Ολυμπιακός να παρέχει φαγητό, ρούχα και διάφορα άλλα αναγκαία αγαθά στους πρόσφυγες και τα μικρά προσφυγόπουλα που είναι πιο ευάλωτα. Αγαθά που βοηθούν ώστε αυτοί οι άνθρωποι που δοκιμάζονται να πάρουν δύναμη και να αισθανθούν κάπως καλύτερα.

Συμμετέχουμε καθημερινά σε διάφορες άλλες δράσεις. Έχουμε επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές ιδρύματα και κέντρα φιλοξενίας, όπως συνέβη προ ολίγων ημερών με συμπαίκτες μου που πήγαν στο κέντρο του Ελαιώνα. Εκεί, έδωσαν μεγάλη χαρά σε μεγάλους, αλλά και κυρίως τα παιδιά. Επίσης, ο Ολυμπιακός προτίθεται να συνεχίσει ανάλογες δράσεις. Τους επόμενους μήνες θα υπάρξει πρόγραμμα εμβολιασμών για τους Έλληνες πολίτες. Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα μαστίζεται αυτή τη στιγμή από μια μεγάλη κρίση που βαραίνει χιλιάδες Έλληνες καθημερινά.

Είναι τεράστιο το έργο που γίνεται καθημερινά από τον Πρόεδρό μας, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος αυτής της μεγάλης ανθρωπιστικής προσπάθειας. Θέλουμε να δίνουμε το παράδειγμα και σε άλλους νέους ανθρώπους. Στόχος όλων μας είναι να προστατέψουμε όσο μπορούμε τα παιδιά. Να μην υπάρχει κίνδυνος στις ζωές τους. Όλα τα παιδιά το αξίζουν αυτό. Επιβάλλεται να έχουν, αν μη τι άλλο, τα απαραίτητα. Είναι πολύ άσχημο και άδικο να ταλαιπωρούνται αυτές οι αγνές παιδικές ψυχές. Λίγο να το σκεφτούμε όλοι μας θα συγκινηθούμε και θα θέλουμε να συμμετέχουμε στον τεράστιο ανθρωπιστικό αγώνα που γίνεται. Προσωπικά είμαι από τα μέλη της ομάδας που επιθυμώ να δίνω το «παρών» σε τέτοιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Μου δίνει μεγάλη χαρά να προσφέρω όσο μπορώ».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ποδοσφαιρικές ερωτήσεις για τον Λευτέρη Χουτεσιώτη ο οποίος μίλησε και για...

-Την 1η επίσημη συμμετοχή του στη Super League στο ματς με τον Πανθρακικό:

«Όπως και να το κάνουμε ήταν το επίσημο ντεμπούτο μου. Ήμουν πολύ χαρούμενος και φάνηκε. Ήταν μια τεράστια επιβράβευση των προσπαθειών μου. Δεν με ενδιέφερε αν ήταν 10, 20 ή 30 τα λεπτά που έπαιξα. Θέλω βέβαια ανάλογη συνέχεια στην ομάδα και αν γίνεται τα επόμενα χρόνια να έχω και πρωταγωνιστικό ρόλο».

-Την υπομονή που απαιτεί η θέση του:

«Σίγουρα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της θέσης του τερματοφύλακα η υπομονή. Είναι κάτι που πρέπει να έχουμε σε καθημερινή βάση. Είναι διαφορετική η θέση μας».

-Τη συνεργασία του στις προπονήσεις με τους Ρομπέρτο και Καπίνο.

«Φυσικά και κερδίζω πράγματα. Είναι άψογη η συνεργασία μας. Ο Ρομπέρτο σαν μεγαλύτερος και με την εμπειρία του βοηθάει περισσότερο. Έχουμε καλές σχέσεις. Ο ανταγωνισμός υπάρχει και είναι καλός για όλους. Οι σχέσεις μας είναι άψογες. Γενικά οι τερματοφύλακες είμαστε ένα κομμάτι λίγο ξεχωριστό. Δουλεύουμε πιο πολύ μόνοι μας. Έχουμε δέσει σαν χαρακτήρες, μεταξύ μας. Τόσο με τον Στέφανο Καπίνο όσο και με τον Ρομπέρτο τα πάμε εξαιρετικά. Νομίζω δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες οι σχέσεις μας».

-Τη συμβολή του προπονητή τερματοφυλάκων, Αλέκου Ράντου:

«Όλα αρχίζουν από τον Αλέκο Ράντο. Μετά μόνοι μας φτιάχνουμε τις δικές μας σχέσεις. Δίνει το έναυσμα ο κ. Ράντος. Βοηθάει και δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει να είμαστε μεταξύ μας».

-Τις δηλώσεις όλων των παικτών στις οποίες φαίνεται η δίψα για κατάκτηση και του Κυπέλλου:

«Δεν το συζητάμε. Φυσικά το θέλουμε. Είμαστε ευτυχισμένοι για το πρώτο τρόπαιο, αυτό του πρωταθλητή. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Μπορεί να υπήρξε μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον 2ο, όμως δε σημαίνει ότι ήταν εύκολο. Αυτό που μας κρατάει αυτή τη στιγμή τον ενθουσιασμό είναι η διοργάνωση του Κυπέλλου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είμαστε υποχρωμένοι να κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Όλους τους τίτλους είναι υποχρεωμένος να κατακτά ο Ολυμπιακός. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλό μας όποιος κι αν είναι αυτός στον Τελικό. Μένουν περίπου τρεις (3) εβδομάδες για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλό μας. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί μια μεγάλη επιβράβευση των κόπων μας, αλλά η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK