Ο Παναθηναϊκός έκανε το παράδοξο

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με -6, η ΑΕΚ άρχισε ως πρωταθλήτρια. Επτά αγωνιστικές μετά έχουμε μπροστά μας ένα από τα πιο παράδοξα του πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" είναι ισόβαθμοι με τους "κιτρινόμαυρους". Πώς γκένεν αυτό;

Ο Παναθηναϊκός έκανε το παράδοξο
EUROKINISSI

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, τα παιχνδια της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα και του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο θα ήταν... test events ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Άρη μετά και στη συνέχεια παίζει με τον Παναθηναϊκό, ενώ από την πλευρά τους οι 'πράσινοι' έχουν μπροστά τους... Γολγοθά, αφού αντιμετωπίζουν κατά σειρά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ό,τι μας άφησαν, λοιπόν, τα παιχνίδια του Σαββάτου είναι χρήσιμο για τη συνέχεια και ειδικά όταν οι δύο ομάδες παίξουν μεταξύ τους. Η ΑΕΚ κέρδισε στη Ριζούπολη με 2-0, αλλά για ακόμα μία φορά έδειξε πως απέναντι σε οργανωμένες και οχυρωμένες άμυνες χρειάζεται την προσωπική ενέργεια, ενώ ο Παναθηναϊκός, που νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο, δεν βρήκε το γκολ από οργανωμένη προσπάθεια, αλλά από ένα σουτ του Χατζηθεοδωρίδη, δείχνοντας ωστόσο για πρώτη φορά φέτος στην έδρα του ιδιαίτερο κίνδυνο στην άμυνά του (και δεύτερη φορά σερί, αν υπολογίσουμε το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην Τρίπολη).

Στη Ριζούπολη, η ΑΕΚ έψαχνε το τέρμα με οργανωμένες επιθέσεις, αλλά δεν είχε την τελική προσπάθεια. Ο Απόλλων του Μαντζουράκη της έκλεινε κάθε διάδρομο και φρόντιζε να έχει παίκτες πάνω σε Μάνταλο και Μπακασέτα. Βέβαια, αυτοί ήταν που στο 35ο λεπτό συνδυάστηκαν άψογα με 1-2 και με το εξαιρετικό τελείωμα του Μάνταλου, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ουσιαστικά, κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε για τον Απόλλωνα, ο οποίος λίγο πριν από το 0-1 είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ακόστα, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπάρκα.

Το αντίστοιχο 1ο ημίχρονο του Παναθηναϊκού είχε τον ίδιο βαθμό δυσκολίας, αλλά δεν είχε γκολ. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τελικές φάσεις, με τον Πανιώνιο να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα και τους γηπεδούχους να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες ακόμα και από στατικές φάσεις.

Η ΑΕΚ με το 1-0 υπέρ της είχε πιο εύκολο έργο, λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη προσήλωση στη δημιουργία για να αυξήσει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, είχε πιο πολύ άγχος, αλλά αυτό δεν φάνηκε στο παιχνίδι του. Αυτό που φάνηκε ήταν η κίνηση του Δώνη να βάλει τον Χατζηθεοδωρίδη. Λίγο αργότερα ο νεαρός παίκτης συστήθηκε και αυτός στο ελληνικό κοινό και με ωραίο σουτ -στο 72ο λεπτό- έλυσε τον 'γόρδιο δεσμό' για τους 'πράσινους'.

Η ΑΕΚ από την άλλη, βρήκε και δεύτερο γκολ. Με δημιουργό τον Κλωναρίδη από τα δεξιά και εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, σε πρώτο χρόνο, από τον Λιβάγια. Ο Παναθηναϊκός δεύτερο γκολ δεν βρήκε, αλλά βρήκε με το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη τον τρόπο να πάρει ακόμη μία νίκη και να παραμείνει -άκουσον άκουσον- αήττητος μετά από 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα (6 νίκες, μία ισοπαλία).

Αμφότεροι οι αντίπαλοι που θα παίξουν στις 3 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο με τυπικά γηπεδούχους τους 'πράσινους' πήραν τους τρεις βαθμούς, μόνο που ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από την ΑΕΚ. Κάτι η ήττα από τον ΠΑΟΚ, η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και η αφαίρεση 3 βαθμών λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, έχουν διαφοροποιήσει την κατάσταση στη βαθμολογία, ίσως στα πιο παράδοξα πράγματα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

Ο Παναθηναϊκός, που άρχισε με -6 βρίσκεται, πλέον ίσα με την ΑΕΚ έχοντας από 13 βαθμούς. Η Ένωση, αντίθετα, που άρχισε ως πρωταθλήτρια και χωρίς να κουβαλά τιμωρία (της προέκυψε στην πορεία), έχει απώλεια 8 βαθμών. Όπερ σημαίνει πως τα επόμενα παιχνίδια αποκτούν ιδιαίτερο χαρακτήρα, πόσω μάλλον το μεταξύ τους ντέρμπι σε 15 βράδια. Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός 'πώς αλλάζουν οι καιροί...'

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK