Παναθηναϊκός - Άρης: Στέρησαν από τον κόσμο την γκολάρα του Ινσούα

Ο Ινσούα έβαλε το γκολ της βραδιάς στο 2-0 του Παναθηναϊκού επί του Άρη, σε ένα ματς που υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα ήταν ντέρμπι για την Ευρώπη.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό έληγε φυσιολογικά, χωρίς την είσοδο των οπαδών και τα όσα ακολούθησαν που έφεραν την διακοπή, ακόμα και αν οι 'πράσινοι' έχαναν, το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Άρη θα ήταν τελείως διαφορετικό. Τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στο βαθμολογικό κομμάτι.

Η τιμωρία του τριφυλλιού και οι συνεχόμενες νίκες των ανεβασμένων 'κίτρινων', διαφοροποίησαν την κατάσταση. Η ομάδα του Δώνη έμεινε εκτός του μοναδικού στόχου που της είχε απομείνει (έξοδος στην Ευρώπη για να 'σβηστεί' ο ένας χρόνος), ενώ ο Άρης αγκάλιασε το ευρωπαϊκό 'εισιτήριο'.

Διαφοροποίησαν και την κατάσταση στις εξέδρες. Το άδειο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου ήταν το επακόλουθο του επεισοδιακού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι υγιείς φίλαθλοι των 'πράσινων' νικήθηκαν από τους... γνωστούς αγνώστους.

Δεν είναι μόνο η σημασία του αγώνα, αν όλα ήταν φυσιολογικά, αλλά και το φοβερό... λάτιν γκολ του Ινσούα στο 74ο λεπτό. Με σκαφτό αλά Μέσι, έκανε δύο τα τέρματα του Παναθηναϊκού (στο 62' ο Δώνης είχε ανοίξει το σκορ) και 'κλείδωσε' το τρίποντο που δεν έδωσε τίποτα παραπάνω από ηθική νίκη για την εφετινή προσπάθεια και γόητρο.

Το πληγωμένο γόητρο ενός συλλόγου που δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα δικά του προβλήματα, αλλά και αυτά που του δημιουργούν εκ των έσω στην... οργανωμένη ηλιθιότητα που διέπει κάθε ομάδα που εξαρτάται από τον... πύρινο λαό της.

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο σκορ ασφαλείας, χρειάστηκε ένα ανούσιο πρώτο μέρος, με μέτριο θέαμα, αλλά τον Άρη να αγγίζει το γκολ στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε (δοκάρι Μαρτίνες στο 23ο λεπτό).

Οι Θεσσαλονικείς είχαν μεγαλύτερη ορμή, που τους έδωσε η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ και ο τρόπος που αυτή ήρθε, ενώ οι γηπεδούχοι μπορεί να πέρασαν εύκολα από τη Ριζούπολη, αλλά τα πόδια ήταν βαριά και το μυαλό πιεσμένο στο τελευταίο, για εφέτος, ντέρμπι.

Ο Δώνης δεν πήγε για δεύτερη σερί αγωνιστική με νέα πρόσωπα και πήγε στα... σίγουρα. Έξι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα, με τους περισσότερους βασικούς να επιστρέφουν, ενώ, στην αντίπερα όχθη, ο Παντελίδης έριξε τα βαριά του 'όπλα' μήπως και καταφέρει να πάρει νίκη στην Αθήνα, τη δεύτερη μετά τη Ριζούπολη.

Το 2-0 ολοκλήρωσε την παρουσία των 'κίτρινων' στα εκτός έδρας ντέρμπι χωρίς να πάρει ούτε βαθμό. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός σε πολύ καλύτερο απολογισμό, μετρώντας μόνο τις δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ (εκκρεμεί η απόφαση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό).

Το άχαρο, άδειο, ΟΑΚΑ, το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά η τύχη ενός αγώνα θα κριθεί στα δικαστήρια, είναι αυτά που μένουν στο τέλος της βραδιάς. Για τον Άρη τα είπε καλύτερα ο Παντελίδης στο flash interview: "Ήμασταν άνευροι, σαν το γήπεδο...".

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK