Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Ο Άλτμαν μέτρησε 350 μέρες πόνου σε μια αγκαλιά

Ο Όμρι Άλτμαν περίμενε 11 μήνες για να δει το όνομά του στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Μέσα σε 16 λεπτά έσβησε εκατοντάδες ημέρες αποκατάστασης με το νικητήριο γκολ κόντρα στον Αστέρα.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Ο Άλτμαν μέτρησε 350 μέρες πόνου σε μια αγκαλιά
EUROKINISSI

Το τρέξιμό του είχε σαφή προορισμό και γι' αυτό απέφυγε και έναν συμπαίκτη που βιάστηκε να πανηγυρίσει το τέρμα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Όμρι Άλτμαν είχε προαποφασίσει που θα αφιέρωνε το πρώτο γκολ που θα πετύχαινε, αλλά ίσως να μην το υπολόγιζε τόσο σύντομα. Και πάλι, η σκέψη του ήταν άμεση και ξεκάθαρη.

Όταν πλησίαζε προς την αγκαλιά του, κάλεσε και τους συμπαίκτες, ώστε η γιορτή να στηθεί μπροστά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αφού έκανε μία γρήγορη χειραψία με τον Γιώργο Δώνη, ήρθε η ώρα να αποδώσει τα εύσημα στον άνθρωπο που τον βοήθησε όσο κανείς όλους αυτούς τους μήνες, στον επικεφαλής των φυσιοθεραπευτών του 'τριφυλλιού', Μάνο Κασαπάκη.

Ανθρώπινη αντίδραση, αφού την τελευταία φορά που ο Άλτμαν άρχισε βασικός σε αγώνα του Παναθηναϊκού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε χάσει πρωτάθλημα, η Γαλλία δεν είχε στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου και το Mega Channel εξέπεμπε για 30ό διαδοχικό έτος. Ακόμα και στον Παναθηναϊκό οι διαφορές ήταν τεράστιες. Έδρα ήταν η Λεωφόρος και όχι το ΟΑΚΑ, προπονητής ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της ομάδας ήταν απλήρωτοι και δεν έβλεπαν φως στο τούνελ και ο υποβιβασμός των 'πρασίνων' δεν ήταν απίθανο σενάριο.

Ήταν 4 Μαρτίου 2018 και στις καθυστερήσεις ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός πάσχιζε να κρατήσει το 1-1 που είχε διαμορφώσει λίγο νωρίτερα με πέναλτι ο Αντονί Μουνιέ, στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Οι 'πράσινοι' έπαιζαν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Βαγγέλη Οικονόμου από το 61', και οι 'ερυθρόλευκοι' εκτελούσαν κόρνερ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, παρότι ο διαιτητής είχε δείξει 4 λεπτά.

Μισό λεπτό αργότερα, ο Άλτμαν βρισκόταν στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους. Ο πρόσθιος χιαστός στο δεξί γόνατο είχε υποστεί ρήξη και ο παίκτης του Παναθηναϊκού, καθώς έβγαινε με αμαξίδιο από το χορτάρι, αναλογιζόταν την πολύμηνη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους που θα ακολουθούσε.

Η μάχη για την αποκατάσταση αναπόφευκτα θα ήταν μεγάλη. Ειδικά όταν τον Αύγουστο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πρόοδος. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο 25χρονος παίκτης φανέρωσε υπερτροφικό ουλώδη ιστό στην περιοχή όπου είχε τοποθετηθεί το μόσχευμα. Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λεβάκος, επικοινώνησε με τον Ισραηλινό γιατρό Γκάι Μοράγκ που έκανε την επέμβαση στο Ισραήλ. Νέα αρθροσκόπηση, νέα καθυστέρηση, νέα πρόκληση για τον Άλτμαν.

Ο αγώνας για την επιστροφή δεν ήταν εύκολος. Τον Νοέμβριο τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για νέα επιπλοκή στην πορεία αποκατάστασης. Οι φίλαθλοι του 'τριφυλλιού', μαγεμένοι από την απόδοση των 'πιτσιρικάδων' της ομάδας και μέσα στη 'λαίλαπα' των οικονομικών προβλημάτων που επέφερε αποψίλωση του ρόστερ, είχαν λησμονήσει την ύπαρξη του Άλτμαν.

Ο ίδιος, πάλι, δεν μπορούσε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του. Άρχισε να ακολουθεί ένα πιο αργό πρόγραμμα προπόνησης, που τον πήγαινε πίσω, αλλά για το καλό του. Ένα βήμα πίσω, δύο βήματα μπροστά. Τον Δεκέμβριο έγιναν οι πρώτες προπονήσεις και βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τον Δώνη τον Ιανουάριο.

Όπερ και εγένετο. Από το ντεμπούτο του στη σεζόν κόντρα στη Λαμία στις 21 Ιανουαρίου 2019, ο τεχνικός των 'πρασίνων' δεν σταμάτησε να εμπιστεύεται τον Άλτμαν, έστω και για μερικά λεπτά στη ροή του αγώνα. Μισή ώρα με τους Λαμιώτες, ένα ημίχρονο με την ΑΕΛ, 23 λεπτά με τον Λεβαδειακό, ένα τέταρτο στα Γιάννινα.

Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο τεχνικός του 'τριφυλλιού' έκρινε πως είχε έρθει η ώρα του Ισραηλινού. Όχι χαριστικά, αφού δεν υπήρχαν απουσίες στην θέση του. Μετά από 350 ημέρες από την τελευταία φορά που είδε το όνομά του στη βασική ενδεκάδα, ο Άλτμαν ήταν ξανά στο αρχικό σχήμα.

Η Μοίρα, πλέον, ήταν με το μέρος του. Όπως και το μομέντουμ του αγώνα. Ένα σουτ του Έργκις Κάτσε και μία κεφαλιά του Δημήτρη Κουρμπέλη ήταν η προειδοποίηση. Στο 16' είχε έρθει η στιγμή του Άλτμαν. Μία πανέμορφη μπαλιά του Κουρμπέλη βρήκε τον Ισραηλινό στην 'καρδιά' της άμυνας των Αρκάδων. Το κοντρόλ του ήταν υπέροχο και το σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νίκου Παπαδόπουλου.

Πρώτο γκολ μετά από 13 μήνες και τον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα στο 'Απόστολος Νικολαΐδης'. Τελευταίο κουτάκι που έπρεπε να τσεκάρει προτού 'βροντοφωνάξει' ότι είναι κι αυτός εδώ, σαν έτοιμος από καιρό.

Το γκολ αυτό έμελλε να σημαίνει πολλά και για τον Παναθηναϊκό. Οι Αρκάδες αντεπιτέθηκαν και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά. Το παιχνίδι απέκτησε αγωνία και το δεύτερο γκολ θα μπορούσε να μπει από οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες.

Η έξοδος του Άλτμαν από τον αγώνα στο 61ο λεπτό δεν χρειάστηκε ούτε φορείο ούτε γιατρούς. Ο Ισραηλινός έγινε αλλαγή και σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', πανηγύρισε και τους 3 βαθμούς της νίκης, της πρώτης του Παναθηναϊκού μετά από δύο γκέλες. Μία νίκη που ήρθε χάρη σε έναν ξεχασμένο πρωταγωνιστή.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK