Άγιαξ... εμπιστευτικό

Οκτώ ερωτηματικά ενόψει της μάχης του Άμστερνταμ και οι απαντήσεις. Τα ουκ ολίγα προβλήματα που καλείται να λύσει (ξανά) ο Στραματσόνι εν όψει του ματς της Πέμπτης, όπου ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να παίξει την τελευταία... ζαριά στο Europa League, αλλά και να αποφύγει ένα πολύ αρνητικό ρεκόρ.

Άγιαξ... εμπιστευτικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός έμαθε το τελευταίο δίμηνο να ζει καθημερινά με τα (αγωνιστικά) προβλήματά του και πολύ περισσότερο με τις απουσίες λόγω τραυματισμών. Η διακοπή ελέω των εθνικών ομάδων, μαζί με την αναστολή της Superleague, έδωσαν την ευκαιρία στους «πράσινους» να επουλώσουν πολλές απ’ τις «πληγές» τους, ωστόσο εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ τα «θέματα» που καλείται να διαχειριστεί ο Αντρέα Στραματσόνι ως προς τη συγκρότηση της ενδεκάδας είναι και πάλι πολλά…

Εκτός απ’ τον Ζοσέ-Πολ Εμποκού, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μετά την αποβολή του στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (συν τοις άλλοις έχει και «θέμα» με τον δικέφαλό του και θα μείνει εκτός για μία εβδομάδα ακόμα), ο Ιταλός τεχνικός περιμένει να δει μέχρι την Τρίτη (22/11) την κατάσταση άλλων οκτώ ποδοσφαιριστών του, θέλοντας να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το ποιους θα πάρει μαζί του και ποιοι θα ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα.

Σε ένα ματς, όπου ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας θέλει μόνο νίκη για να διεκδικήσει τις απειροελάχιστες (και περισσότερο μαθηματικές) ελπίδες του για πρόκριση στους «32», προσδοκώντας παράλληλα σε «Χ» στο Θέλτα-Σταντάρ Λιέγης, για να μείνει «ζωντανός». Θέλει ωστόσο, το «τρίποντο» και για έναν άλλο πολύ σημαντικό λόγο γοήτρου, αφού αν δεν τα καταφέρει ούτε τώρα, θα συμπληρώσει 12 σερί αγώνες σε φάση ομίλων του Europa, πιάνοντας τις Παρτιζάν και Σλόβαν Μπρατισλάβας που κατέχουν τη χειρότερη επίδοση στη διοργάνωση…

Με τις προπονήσεις να επαναρχίζουν το απόγευμα της Δευτέρας (21/11) έπειτα απ’ το ρεπό που έδωσε στους παίκτες του ο Ιταλός τεχνικός, πάμε να δούμε ποια είναι τα αγωνιστικά δεδομένα για το συγκεκριμένο ματς στο Αμστερνταμ, ποιοι «πράσινοι» είναι στο όριο και ποιοι λογικά δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή του «τριφυλλιού» στην Ολλανδία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Ο Ελληνας αμυντικός επέστρεψε με πρόβλημα στον προσαγωγό απ’ την εθνική ομάδα. Την Παρασκευή και το Σάββατο έκανε μόνο θεραπείες, ωστόσο η εκτίμηση που υπάρχει απ’ το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού είναι πως θα προλάβει το ματς με τον Αγιαξ. Τη Δευτέρα θα κάνει λίγο πιο συντηρητικό πρόγραμμα, ωστόσο απ’ την Τρίτη αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του «Στράμα».

ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ: Ο Σουηδός άσος έχει ξεπεράσει πλήρως τη θλάση α’ βαθμού στον αριστερό δικέφαλο που υπέστη στην προθέρμανση του αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο. Τις τελευταίες τρεις μέρες ανέβασε φουλ ρυθμούς στο ατομικό πρόγραμμά του κι από αύριο αναμένεται να μπει ξανά με την ομάδα. Θα είναι διαθέσιμος για τον Αγιαξ, όμως είναι καθαρά θέμα Στραματσόνι αν θα τον ρίξει απ’ την αρχή στη «μάχη», αφού έχει πάντα στο μυαλό του τον κίνδυνο της υποτροπής.

ΚΑΡΛΟΣ ΖΕΚΑ: Κι ο Πορτογάλος κάπτεν του «τριφυλλιού» έχει επανέλθει σε φουλ πρόγραμμα εδώ και 72 ώρες, εντούτοις υπάρχει ένα «αλλά». Προέρχεται από υποτροπή στη θλάση α’ βαθμού που είχε υποστεί στον προ 5 εβδομάδων παιχνίδι με τη Σταντάρ στη Λιέγη και τόσο το ιατρικό τιμ, όσο και ο Στραματσόνι θέλουν να είναι 101% σίγουροι, πριν τον ρίξουν και πάλι σε φουλ δράση. Για το λόγο αυτό θα γίνει ακόμη ένας «επανέλεγχος» την Τρίτη, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της νέας υποτροπής.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ: Ο Αργεντινός νιώθει πλέον πολύ καλά μετά και το δικό του τράβηγμα στο δικέφαλο. Εχει επανέλθει σε δυνατό πρόγραμμα προπόνησης και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ταξιδέψει στο Αμστερνταμ. Το πιο πιθανό ωστόσο, είναι πως θα μείνει στην Αθήνα, αφού: α) Τα πόδια του είναι γενικά καταπονημένα και θέλει πολύ προσεκτική «διαχείριση» και β) ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη, όπου ο Στραματσόνι θα προτιμούσε να έχει «φρέσκο» κι απόλυτα έτοιμο…

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΣΑΜΠΑ: Ο Κονγκολέζος χρειάστηκε (λόγω «κατασκευής») περισσότερο χρόνο για να επανέλθει μετά τη θλάση που είχε υποστεί στο ματς με τη Σταντάρ στο Βέλγιο. Εδώ κι αρκετές ημέρες είναι στο 100% από ιατρικής πλευράς, ενώ έδειξε ετοιμοπόλεμος και στο φιλικό του Σαββάτου με την Καλλιθέα. Θα είναι στο Άμστερνταμ και πιθανότατα θα πάρει και φανέλα βασικού.

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ: Ο τελευταίος παίκτης που… ανησύχησε το ιταλικό τιμ. Στο φιλικό με την Καλλιθέα, αισθάνθηκε ένα μικρό «τσίμπημα» στον προσαγωγό κι «αποσύρθηκε» αμέσως στον πάγκο για να μην πάθει κάποια πιο σοβαρή ζημιά. Δεν φαίνεται να έχει πάντως κάτι ανησυχητικό και θα ταξιδέψει κανονικά στην Ολλανδία.

ΒΙΚΤΟΡ ΙΜΠΑΡΜΠΟ: Εδώ κι αρκετές ημέρες ο Κολομβιανός παραπονέθηκε εκ νέου για ενοχλήσεις στην επιγονατίδα του δεξιού του ποδιού. Εκανε σερί θεραπείες κι ατομικά προγράμματα, ωστόσο ιατρικώς είναι πλέον έτοιμος και ο Στραματσόνι θα τον έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα με τον Αγιαξ.

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΓΟΥΑΚΑΣΟ: Ο Γκανέζος έφυγε με «θέμα» στον αστράγαλο για την εθνική Γκάνας, έπαιξε στο ματς με την Αίγυπτο με ένεση και επέστρεψε… χειρότερα και με το πόδι του «τουμπανιασμένο». Το πρήξιμο πλέον υποχώρησε, κάνει ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν είναι ακόμη στο 100%. Αν δεν προπονηθεί πάντως μέχρι την Τρίτη, δύσκολα θα ακολουθήσει την «πράσινη» αποστολή στο Αμστερνταμ, μολονότι εξέτισε (και) την ποινή των 3 αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί για την αποβολή του στον αγώνα με τον «Αίαντα» στην Αθήνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK