Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23 εκ. και κάποιοι με λένε Αφραγκούζο!"

Στο πλαίσιο της Γ.Σ. της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου. Ο Πατέρας, ο Μαρινάκης, τα χρέη, το γήπεδο, ο Βγενόπουλος, ο Κοντονής και ο... Αφραγκούζος. Διαβάστε όλες τις ατάκες του προέδρου του τριφυλλιού.

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23 εκ. και κάποιοι με λένε Αφραγκούζο!"

Αναλυτικά η αρχική του τοποθέτηση:

"Τον Μάιο του 2012 όπως θυμάστε ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να σωθεί ο Παναθηναϊκός που πήγαινε κατευθείαν για την Γ' Εθνική. Δεν είχαμε χρήματα, είχαμε πάρα πολλά χρέη και πάρα πολλά προβλήματα σε κάθε επίπεδο. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να διορθώσουμε τα οικονομικά μας. Αυτό έγινε με δυο τρόπους, κάνοντας οικονομίες, μειώσαμε πάρα πολύ το κόστος λειτουργίας του Παναθηναϊκού και να βρούμε και επιπλέον χρήματα. Δυστυχώς η συμμετοχή εκτός από εσάς και τα μέλη που δεν είναι φέτος αλλά ήταν παρόντα πέρσι και πρόπερσι, ήταν περιορισμένη. Ελπίζαμε να είχαμε τουλάχιστον 40-50.000 μέλη και ποτέ δεν φτάσαμε ούτε τα 10.000 μέλη. Ελπίζαμε να έχουμε από εισφορές μεγάλες, μέχρι μικρές, δυστυχώς και λόγω της κρίσης αλλά και διότι ίσως δεν αγκαλιάστηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία απ' όλο τον κόσμο όπως θα ελπίζαμε ότι θα γινόταν ήταν περιορισμένες. Για αυτό τον λόγο και αν θέλετε να λύσω και μια απορία που υπάρχει αναγκάστηκα να επενδύσω εγώ σημαντικά ποσά τα οποία τα έδωσα και με κόπο γιατί ποτέ δεν είχα ούτε την δυνατότητα, αν θέλετε, ούτε την θέληση να επενδύσω αυτά τα ποσά στον Παναθηναϊκό.

Εγώ έχω επενδύσει 23 εκατ. ευρώ συγκριτικά τα οποία είναι περισσότερα από όσα είχε βάλει ο κ. Βγενόπουλος, ο πιο ισχυρός επί εποχής πολυμετοχικότητας. Αυτή τη στιγμή εκτός από έναν άνθρωπο που συστηματικά βοηθάει δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος που έχει βάλει λεφτά. Αν θέλετε παραιτούμαι κιόλας!

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23 εκ. και κάποιοι με λένε Αφραγκούζο!"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Κύπελλο, ήρθε δεύτερος στο πρωτάθλημα, πέρσι του έκλεψαν το πρωτάθλημα. Με τα στημένα επεισόδια που έγιναν εδώ, δεν νομίζω να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο με τα μέσα που είχαμε. Διαλύσαμε τον Ολυμπιακό πριν τρία χρόνια, τον κερδίσαμε και πέρσι με όσα έγιναν βέβαια μετά ήταν σαν να μην έγινε. Φέτος θα τον κερδίζαμε, αλλά δεν παίξαμε. Στο οικονομικό παρόλες τις δυσκολίες έχουμε πετύχει σε ένα βαθμό τον στόχο μας που ήταν να μην καταρρεύσει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός του έκλεψαν πέρσι το πρωτάθλημα. Με τις διατησίες που είχε ο Ολυμπιακός και το στήσιμο που έγινε εδώ με τον Μαρινάκη, Διαλύσαμε τον Ολυμπιακό πριν τρία χρόνια, τον κερδίσαμε στο γήπεδο. Φέτος φαντάζομαι θα τον είχαμε κερδίσει αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία. Δεν μας δόθηκε επειδή βρέθηκαν 3-4 άνθρωποι των οποίων η βλακεία είναι ανίκητη. Τα επεισόδια μετά ήταν λογικό να υπάρξουν. Η καταστροφή του γηπέδου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία αυτή τη φορά, γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος πάνω από δύο χρόνια... Φέτος χάσαμε 7 εκατομμύρια ευρώ έσοδα τα οποία κληθήκαμε να καλύψουμε. Το παρασκήνιο το πολεμάμε με νόμιμα μέσα. Το παράπονό μου από τον κόσμο είναι ότι στρέφονται κατά των παικτών και του προπονητή, του προηγούμενου και όχι των διαιτητών. Έβλεπα να μας "σφάζουν" και ο κόσμος να βρίζει τους παίκτες. Εγώ έχω κάνει πολλά λάθη, τα οποία σε κάποιους τομείς είχαν χειρότερα αποτελέσματα. Το παρασκήνιο, όμως, το αντιμετωπίζουμε με νόμιμα μέσα.

Φέτος η απόδοση της ομάδας ήταν μέτρια στην αρχή και ελπίζω αυτό να αλλάξει δραματικά στο μέλλον. Είχαμε καταστροφική πόρεία στην Ευρώπη. Δυο άτυχους αγώνες με την Μπριζ και μετά την περίφημη Γκαμπάλα από την οποία χάσαμε 7 εκ. ευρώ. Έχουμε κάνει γνωστό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της απάτης που γίνεται στο ποδόσφαιρο. Όταν προσφύγαμε στο CAS το CAS παρότι που δέχθηκε το τυπικό κομμάτι δεν επιδίκασαν έξοδα δικαστικά εις βάρος μας παρά το γεγονός ότι εμείς χάσαμε στο δικαστήριο. Φέτος και ενόψει των Ευρωπαϊκών αγώνων τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ακόμα πιο σοβαρά. Λογικά φέτος αυτοί που κάνουν συστηματικά απάτες δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν του χρόνου στην Ευρώπη. Θέλαμε να είμαστε πρώτοι, αλλά τουλάχιστον να είμαστε δεύτεροι για να επωφεληθούμε από την δίκαιη τιμωρία του πρώτου.

Μετά ακολούθησαν ερωτήσεις των μελών της Παναθηναϊκής Συμμαχίας προς τον Γιάννη Αλαφούζο.

- Το 2010 ο Παναθηναϊκός είχε 30.000 διαρκείας, άρα δεν φταίει ο κόσμος. Πρωτοδικείο η ομάδα θα έσκαγε στα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τα παραπολιτικά κάνουν φουλ επίθεση ενώ η "Καθημερινή" είναι σε άλλο κόσμο. Στελέχη διοίκησης, αποκλεισμός από την Γκαμπάλα και δεν κουνιέται φύλο. Για να μην ξεχάσουμε συγχαρητήρια του κ. Κωνσταντίνου στον Μποροβήλο, αυτά δεν γίνονται ποτέ. Γηπεδικό καμία εξέλιξη 7 εκατ. αιωρούνται και να καταλήξω στο ότι είδα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη στον όμιλο του SKAI και να μην τίθεται καμία ερώτηση.

"Είναι μια εφημερίδα που δεν διαβάζω για να σπιλώνει υπολήψεις. Η Καθημερινή έχει άλλη προσέγγιση στην επικαιρότητα. Ο ΣΚΑΙ δεν είναι μέσο στο οποίο ξυπνάω και λέω θα κάνετε το ένα θα κάνετε το άλλο. Οι δημοσιογράφοι έχουν την ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν. Για το γήπεδο δυστυχώς και η οικονομική κρίση δεν δίνει τη δυνατότητα στο κράτος. Με της ζημιές που πάθαμε και με τον αποκλεισμό μας πέρυσι και με τα επεισόδια. Φέτος η ζημιά από το ντέρμπι είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ και ενώ είχαμε ξεκινήσει κάποια πράγματα έχουμε σταματήσει τα πάντα. Εκτός από μισθούς, συμβόλαια και εφορία. Δεν αναφέρετε όμως το προπονητικό κέντρο, το οποίο εγώ το πληρώνω και όταν αποπληρωθεί θα έχει ο Παναθηναϊκός ένα δικό του προπονητικό κέντρο".

Για την κάρτα φιλάθλου: "Και εγώ είμαι στεναχωρημένος απ' όσα συμβαίνουν γύρω μας και εγώ θα ήθελα να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Η πολιτεία έχει τη συνήθεια να νομοθετεί χωρίς εμείς να μπορέσουμε να επηρεάσουμε. Αν το ψηφίσει η βουλή δεν έχουμε νομοθετική δυνατότητα. Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό".

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23 εκ. και κάποιοι με λένε Αφραγκούζο!"
INTIME SPORTS

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό και για την ανακοίνωση για την Super League; "Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, είχε κάποια συζήτηση με κάποια παιδιά και τους είπα ότι αν γίνουν επεισόδια θα παραιτηθώ γιατί δεν μπορώ να αντιμετωπίσω όσα θα έρθουν. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με μια πράξη που βάζει σε κίνδυνο την έφεση. Και εγώ είμαι θυμωμένος με όσα συμβαίνουν. Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εμείς και τα κάναμε και τα υπογράψαμε και φέραμε σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό. Για αυτό ήταν και η αντίδραση. Υπήρχε το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα εκείνη την ημέρα και υπογραφή. Αν ήταν προβοκάτσια, έπρεπε να βγείτε και εσείς να το πείτε. Με ανακοίνωση να το κάνατε".

Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν άφησαν τίποτα, ούτε τουαλέτα, εσείς θα αφήσετε κάτι, πως πιστεύετε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτά που πρέπει; "Υπήρξαν ειδήσεις ότι δυο δικαστές ενώ δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην διαδικασία απάλλαξαν τον Μαρινάκη ενώ έβαλαν άλλους κατηγορούμενους. Έχουμε μια μεγάλη υπόθεση η οποία έχει φύγει από τον ανακριτή. Έχει δυο άμεσες συνομιλίες του Μαρινάκη όπου φέρετε να χειραγωγεί αγώνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξι μηνών, να έχουμε άμεσες εξελίξεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Γιατί είναι πολλές οι παρανομίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάπου θα σκάσει".

Το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας διεκόπη βιαίως για λόγους που δεν είναι της παρούσης, δεν είναι δόκιμη η σύγκριση με τον Βγενόπουλο. Μας λέτε ότι μετέχουμε σε ένα στημένο παιχνίδι, περιμένετε από την δικαιοσύνη που δεν δικαιώνονται άλλες περιπτώσεις. Και μας λέτε τώρα ότι σε έξι μήνες θα έχουμε εξελίξεις. Γιατί δεν καλούσατε μια Γενική Συνέλευση για να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα;

"Καταρχήν και εσείς καταλήξατε ότι αν φεύγαμε από το πρωτάθλημα θα έπρεπε να κάνουμε ποινικές ενέργειες. Η την πιστεύουμε ή όχι. Έχουμε κάνει πολλές νομικές ενέργειες. Αυτό που είπα για τον κ. Βγενόπουλο είπα ότι έχω βάλει περισσότερα λεφτά. Δεν ήθελα να πω τι έχω βάλει αλλά κάποιοι με λένε αφραγκούζο και υποχρεώθηκα να το πω και πρέπει να βάλω και άλλα και να σας πω και κάτι άλλο ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει πλάτη. Μπορούμε 300 άνθρωποι να πάρουμε τον Παναθηναϊκό και να φύγουμε από το πρωτάθλημα. Έχουμε 2 εκατ. οπαδούς. Όταν κάναμε αυτή την προσπάθεια η οποία σε ένα μεγάλο μέρος έχουμε διασώσει τον Παναθηναϊκό θεώρησα ότι δεν έπρεπε να πάει στην Γ' Εθνική, το θεώρησα απαράδεκτο για την ιστορία του Παναθηναϊκού".

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν δουλεύει. Παρατηρήσαμε μετά το ντέρμπι τον κ. Κοντονή σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο να μιλάει με έναν υπόδικο. Η απάντηση του ότι εγώ πρέπει να μιλάω με όλους δεν με καλύπτει και με δεδομένο ότι είναι κοινό ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα πόλεμο την άρση του απορρήτου, να μάθουμε τι είπαν. Και κάτι ακόμα να βγάζουν σέλφι στην Θύρα 13;

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η αντιμετώπιση μας στην Λεωφόρο σαν διοίκηση και σαν στελέχη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε ευθύνη και ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που επιτρέψαμε να γίνει κάτι τέτοιο. Να σας πω για τον κ. Κοντονή εμείς σαν Παναθηναϊκός και πολύ περισσότερος σαν Γιάννης Αλαφούζος δεν έχω τη δυνατότητα να βάλω κάποιον φυλακή, ούτε να κάνω υποκλοπές. Εμείς το ζητήσαμε και τότε βγήκε ο κ. Κοντονής και είπα μίλησα με τον κ. Μαρινάκη. Το θεωρώ απαράδεκτο αλλά ξέρετε δεν τον έβγαλα εγώ Υπουργό".

Θα ήθελα να σας ρωτήσω η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μη διαχειρίσιμη λόγω των όσων γίνονται. Εμείς θεωρώ ότι δεν έχουμε και τα κατάλληλα άτομα για να τα βάλουν με τέτοιους Τύπους. Με τον κ. Πατέρα μπορείτε να μας πείτε κάτι;

"Δεν μου έχει αφήσει μια τέτοια σκέψη ότι θέλει να γίνει πρόεδρος. Θα ήταν ευχάριστο από μένα αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος και θέλει να το πάει μπροστά. Αν βρεθεί μια σοβαρή πρόταση εγώ θα το συζητούσα. Θα ήταν ευπρόσδεκτη μια βοήθεια. Θα ήθελα να γίνω και πάλι οπαδός. Ο κ. Πατέρας βοηθάει, πάντα μου λέει τη γνώμη του, μιλάμε 2-3 φορές τον μήνα θα έλεγα".

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23 εκ. και κάποιοι με λένε Αφραγκούζο!"
INTIME SPORTS

Εκτιμώ και τα θετικά, ο αγώνας για την κάθαρση του ποδοσφαίρου και τα χρήματα που έχετε βάλει. Όποια κριτική είναι για τα λάθη που έχετε κάνει και όχι για τα λεφτά που έχετε δώσει. Θα ήθελα να ρωτήσω τρία πράγματα. Πρώτον μια πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση για το τι χρωστάει ο Παναθηναϊκός. Το σύνολο του χρέους ποιο είναι; Δεύτερον είδα το σλόγκαν της συμμαχίας παίρνουμε την ομάδα στα χέρια μας. Ποια είναι η μετοχική σύνθεση. Τρίτον λέγαμε ότι θα στηριχθούμε στα νέα παιδιά και στις ακαδημίες και η εικόνα μόνο καλή δεν είναι, θέμα εσωτερικής λειτουργίας. Μια κατάσταση που δεν φαίνεται να είναι σωστή;

"Να ξεκινήσω από τις ακαδημίες. Είμαστε ανήσυχοι με τα αποτελέσματα, ειδικά τα φετινά της U20. Ο σκοπός όμως δεν είναι να κερδίζει αγώνες αλλά να βγάζει ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλά νέα αξιόλογα παιδιά. Όσον αφορά τα οικονομικά τα πάντα είναι διαθέσιμα και στους ισολογισμούς και στο γραφείο μας. Τα μόνα μακροχρόνια χρέη που έχουμε είναι τα χρέη στην εφορία τα οποία είναι 5 εκατ. ευρώ και υπάρχει υπόλοιπο 3 εκατ. ευρώ σε ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχει δάνειο που να έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός. Τη χρονιά 11-12 είχαμε 26 εκατ. ζημιές τις οποίες απορροφήσαμε και αυτές".

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που δεν πέσαμε στην Γ' Εθνική, δεν άκουσα τίποτα για το συλλαλητήριο;

"Το τι θα γίνει εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν θέλω να πω περισσότερα απ' αυτό το μικρόφωνο. Εξαρτάται από τον κόσμο. Ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και νομίζω έχουμε να κάνουμε πολλά. Πριν το ματς είχαμε συζητήσει μετά το παιχνίδι να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για την εγκληματική οργάνωση. Έπρεπε να αναθεωρήσουμε την στρατηγική μας όμως. Εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού".

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK