Άλτμαν: "Μπορούμε στο Μπιλμπάο"!

Ο Όμρι Άλτμαν μίλησε για την διπρόσωπη εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, τονίζοντας πως αν οι πράσινοι κάνουν ό,τι στα 65 πρώτα λεπτά, τότε μπορούν να προκριθούν μέσα στην Ισπανία.

Ο Ισραηλινός επιθετικός μίλησε στην NOVA για το παιχνίδι με την Μπιλμπάο και φυσικά για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, κόντρα στην Πλατανιά στην Κρήτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Τι συνέβη με την Μπιλμπάο και η ομάδα δέχτηκε τρία γκολ σε επτά λεπτά;

"Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το εξηγήσω και είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβαίνει σε μια ομάδα όπως η δική μας, ιδίως όταν παίζουμε μέσα στην έδρα μας. Για 65 λεπτά όμως σταθήκαμε πάρα πολύ καλά. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και θα έλεγα ότι υπερτερήσαμε του αντιπάλου μας. Είναι κρίμα για το αποτέλεσμα και θα έλεγα ότι αυτό δεν μπορώ να το δικαιολογήσω".

Στο ποδόσφαιρο έχουμε δει ότι όλα είναι πιθανά. Μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός ένα μικρό θαύμα στο Σαν Μαμές;

"Βεβαίως και όλα είναι πιθανά. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε το μάξιμουμ και ο στόχος μας στην Ισπανία είναι να μπορέσουμε να σημειώσουμε γκολ ώστε να τους θέσουμε υπό πίεση. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι αν παίξουμε και κάνουμε το παιχνίδι μας ακριβώς όπως το είχαμε κάνει για 65 λεπτά στη Λεωφόρο έχουμε δυνατότητες και ευκαιρίες. Είδαμε βέβαια και κάτι άλλο ότι δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δυο ομάδες, οπότε ναι είναι εφικτό".

Το πρωτάθλημα αρχίζει, επτά σεζόν χωρίς πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκός, ποιος είναι αρχικά ο στόχος της ομάδας;

"Πρέπει να ξεκινήσουμε με τον τρόπο που επιθυμούμε. Πρέπει να ξεκινήσουμε αυτό το πρωτάθλημα με νίκες. Από εκεί και πέρα, το πρωτάθλημα αποτελεί τη βάση μας και ο στόχος μας είναι να κυνηγάμε πάντοτε τη νίκη σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τον Πλατανιά, όμως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα, ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους πολλούς στόχους που έχουμε για την εφετινή σεζόν".

Πολλές απουσίες στο αμυντικό κομμάτι, υπάρχει και η ήττα από την Μπιλμπάο, όλα αυτά πως επηρεάζουν την ομάδα ενόψει της πρεμιέρας;

"Δεν νομίζω ότι έχουμε προβλήματα στην άμυνα. Αυτό που συνέβη με την Μπιλμπάο ήταν ότι υπήρξε ένας εφησυχασμός για έξι λεπτά στα οποία δεχτήκαμε τα γκολ. Από εκεί και πέρα η άμυνα μας είναι και καλή και σταθερή, υπάρχει αυτοπεποίθηση. Ο στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε με το καλό με νίκες. Οι νίκες πρέπει να είναι πάντα το βασικό μας μέλημα και να μπορέσουμε να επιτελέσουμε τους στόχους μας".

Πως περιμένεις αυτό το πρωτάθλημα, υπάρχει φαβορί;

"Δεν μπορώ να μιλήσω για φαβορί στο πρωτάθλημα. Βεβαίως ξέρουμε ότι υπάρχουν τέσσερις μεγάλες ομάδες στο πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε ως στόχο να κοιτάξουμε τη δουλειά μας, να κάνουμε τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί οι στόχοι μας είναι πολλοί. Όσον αφορά τους τραυματισμούς στην άμυνα όντως αυτό έτσι είναι και με τον Κουλιμπαλί αλλά πιστεύω θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε".