Αποκάλυψη: Οι δύο δόσεις που προσπαθεί να προεισπράξει από Μπεργκ!

Το Contra.gr αποκαλύπτει πως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει το ποσό που χρειάζεται για να γλιτώσει τις προσφυγές μέσω του… υπολοίπου της μεταγραφής του Σουηδού. Τα αληθινά νούμερα του καλοκαιρινού deal, η Αλ Αΐν και η τράπεζα "Πειραιώς".

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
berg EUROKONISSI

Οι λιγοστοί άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω και παλεύουν καθημερινά με δεκάδες αντιξοότητες για να κρατήσουν όρθιο και "ζωντανό" τον Παναθηναϊκό, μετά το… τράβηγμα της οικονομικής πρίζας απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο, αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης, προκειμένου να μπορέσουν να εξοφλήσουν τις δόσεις των συμβολαίων των παικτών έως την 30Νοέμβρη και να απομακρύνουν τον κίνδυνο των προσφυγών.

Το προσεχές διάστημα άλλωστε, είναι κάτι παραπάνω από… κρίσιμο, αφού για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φτάσει ως τον Γενάρη και να προχωρήσει σε πωλήσεις για να πάρει οικονομική "ανάσα" θα πρέπει και το ρόστερ του να παραμείνει… ανέπαφο.

Πλην των "καθαρών" εισπράξεων από τους εντός έδρας αγώνες (μένει άλλο ένα ματς ως το τέλος του ’17 με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο) και των…offseasonπωλήσεων (α-λα Βλαχοδήμου-Μπενφίκα) δεν υπάρχει κάποιο άλλο "προγραμματισμένο" έσοδο, τουλάχιστον μέχρι την "αυγή" του 2018. Και γι’ αυτό στο "τριφύλλι" επεξεργάζονται άλλους τρόπους "εσωτερικής" χρηματοδότησης, επαναφέροντας σε πρώτο πλάνο το θέμα των δόσεων που έχει λαμβάνειν ο σύλλογος απ’ την πώληση του Μάρκους Μπεργκ απ’ την Αλ Αΐν.

Εδώ, ανοίγουμε μία μικρή, αλλά πολύ σημαντική "παρένθεση", για το δια ταύτα του όλου θέματος. Από τον περασμένο Ιούλιο όταν κι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Σουηδού επιθετικού στην ομάδα των Η.Α.Ε., γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά ως προς το ακριβές ποσό που "καρπώθηκε" ο Παναθηναϊκός. Υπήρξαν πολλές εσφαλμένες πληροφορίες κι εκτιμήσεις, ως προς το ποσό των χρημάτων που έλαβαν και θα λάβουν οι "πράσινοι" κι ως προς το συνολικό "όφελος" που είχαν απ’ την παραχώρηση του Σουηδού.

ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚ

Τα πλήρη κι ακριβή οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του Μπεργκ στην Αλ Αΐν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει και σας μεταφέρει αποκλειστικά το Contra.grκαι το ΕΘΝΟΣ είναι λοιπόν τα εξής:

- Ο Παναθηναϊκός πληρώθηκε 1 εκατ. ευρώ "cash" 15 μέρες μετά τις υπογραφές στοdeal.

- Από εκεί και πέρα, συμφωνήθηκε να λάβουν οι "πράσινοι" άλλο 1.550.000 ευρώ σε δύο δόσεις: Τις 750.000 ευρώ τον Ιανουάριο του ‘18 κι άλλες 800.000 ευρώ τον Φεβρουάριο του ‘18.

- Εκτός όλων των άλλων ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από δόσεις συμβολαίων που δεν είχε πληρώσει στον Μπεργκ, άλλο ένα ποσό 450.000 ευρώ (συν 300.000 ευρώ της εφορίας που δεν χρειάστηκε να καταβάλλει), τα οποία κατέβαλλε εξ’ ολοκλήρου η αραβική ομάδα, κατόπιν συμφωνίας με τους "πράσινους".

- Ένα άλλο σημαντικό ποσό που " έβγαλε" από πάνω του ο Παναθηναϊκός ήταν οι 100.000 ευρώ που αφορούσαν οφειλόμενα προς τον ατζέντη του Μπεργκ, Στέινερ Ντίετζ, τα οποία επίσης πλήρωσε η Αλ Αΐν.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΑΛ ΑΪΝ

Με λίγα λόγια το συνολικό "όφελος" του Παναθηναϊκού απ’ τη συγκεκριμένη πώληση έφτασε συνολικά τα 3,4 εκατ. ευρώ. Αυτά για την… ιστορία και για την "αποκατάσταση" των αληθινών ποσών που "έπαιξαν" στο όλοdeal.

Αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία στην όλη κουβέντα που είναι σε εξέλιξη ετούτη τη στιγμή, είναι αυτές οι δύο δόσεις του 1.550.000 ευρώ συνολικά, τις οποίες είναι προγραμματισμένο να λάβει ο σύλλογος στο πρώτο δίμηνο του 2018.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία σειρά επαφών με την Αλ Αΐν, προσπαθώντας να προεισπράξει αυτά τα χρήματα και να φέρει πιο… κοντά χρονικά τις πληρωμές, όμως εισέπραξε την απόλυτα αρνητική στάση των Αράβων.

Η "ΠΕΙΡΑΙΩΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

Από εκεί και πέρα, τέθηκαν επί τάπητος οι "εναλλακτικές". Πριν από περίπου ένα μήνα, οι "πράσινοι" είχαν συζητήσεις με την τράπεζα "Πειραιώς", προτείνοντας να πάρουν από εκεί ως "δάνειο" το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που απομένει για τη μεταγραφή του Μπεργκ κι από εκεί και πέρα, η τράπεζα να εξοφληθεί τα χρήματά της τον Γενάρη και τον Φλεβάρη από τους Άραβες. Οι συζητήσεις που έγιναν σε πρώτη φάση δεν κατέληξαν σε συμφωνία, ωστόσο ο Παναθηναϊκός το προσπαθεί ξανά τόσο με την "Πειραιώς" (και με πιέσεις τρίτων), όσο και με άλλες τράπεζες και μέσω τρίτων. Και περιμένουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οριστικές απαντήσεις, προσδοκώντας να πάρουν το 1,2 εκατ. ευρώ που χρειάζονται μέσω προείσπραξης των δόσεων του Μπεργκ, για να μπορέσουν να γλιτώσουν τις προσφυγές απ’ τις αρχές Δεκέμβρη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει (παρά τις φημολογίες που αναπτύχθηκαν απ’ το βράδυ της Κυριακής) να βρουν ή να εξασφαλίσουν από κάπου το παραπάνω ποσό. Γίνονται όμως πολύ μεγάλες προσπάθειες κι ασκούνται πιέσεις από πολλές πλευρές, κρατώντας "ολοζώντανο" το εν λόγω σενάριο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK