Αποσύρεται η αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής!

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τις δύο εταιρίες κατασκευής χλοοτάπητα για την οφειλή των 156.000 ευρώ, ο τρόπος αποπληρωμής τους με… μπαλαντέρ και την τελευταία δόση της μεταγραφής του Ζέκα στην Κοπεγχάγη και η οριστική λύση στη συνεδρίαση της ΕΕΑ την Πέμπτη (2/11).

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΝΑΡΞΗ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
panathinaikos leoforos grasidi EUROKINISSI SPORTS

Ένα… βάσανο λιγότερο, απ’ τα χίλια, μύρια οικονομικά «θέματα» που τον ταλανίζουν, μετράει απ’ το μεσημέρι της Τετάρτης (1/11) ο Παναθηναϊκός!

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» ήρθαν σε συνεννόηση με τις εταιρίες κατασκευής και φροντίδας χλοοτάπητα “GREENPARK ΕΠΕ" και "GREENSCAPE ΑΕ", οι οποίες είχαν καταθέσει εδώ κι ένα μήνα αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής της ΠΑΕ κι έφτασαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για την αποπληρωμή των οφειλομένων ύψους 156.000 ευρώ.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους δικηγόρους των δύο εταιριών στο μεσοδιάστημα που ακολούθησε, μετά τη δεύτερη αναβολή που ζητήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (στις 19/10) και την Τετάρτη έφτασαν σε τελική συμφωνία, προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια και να μην οδηγηθεί η υπόθεση σε εκδίκαση.

Η πρόταση που κατατέθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό κι οδηγεί σε άρση της αίτησης κατάπτωσης της εγγυητικής των «πράσινων» περιλαμβάνει:

-- Άμεση πληρωμή των 15.000 ευρώ απ' τις συνολικές οφειλές.

-- Πληρωμή άλλων 41.000 ευρώ σε δύο δόσεις μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

-- Από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής, δηλαδή το «υπόλοιπο» των 100.000 ευρώ, θα αποπληρωθεί τον Φεβρουάριο του '18, με «δέσμευση» από μελλοντικό έσοδο της «πράσινης» ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει εκχώρηση μέρους της τελευταίας δόσης της Κοπεγχάγης για τη μεταγραφή του Ζέκα, η οποία θα καταβληθεί από τους Δανούς προς τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκαήμερο του δεύτερου μήνα του 2018!

Οι δύο πλευρές έχουν επί της ουσίας συμφωνήσει σε όλα, τα έγγραφα του διακανονισμού έχουν ετοιμαστεί και στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη (2/11, 12 μ.) συνεδρίαση της ΕΕΑ, που θα επιληφθεί του θέματος, οι δικηγόροι των δύο εταιριών θα παραστούν και θα ενημερώσουν την Επιτροπή πως αποσύρουν την αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής του Παναθηναϊκού…

Με τους «πράσινους» να ξεπερνούν και αυτόν τον σκόπελο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK