Δεν έχουν τελειωμό τα "κανόνια": Από τον Τοτσέ, στον... Σαμπά!

Πέρα απ’ τον αγωνιστικό "κατήφορο" ο ΠΑΟ έχει να (δια)χειριστεί εντός της εβδομάδας πάρα πολλές υποθέσεις που "καίνε" και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή του. Απ’ τον Εσιέν και τον Τοτσέ ως την Κιέβο και το Αμβούργο…

Δεν έχουν τελειωμό τα "κανόνια": Από τον Τοτσέ, στον... Σαμπά!

Εκτός απ’ τον αγωνιστικό "Γολγοθά" που ανεβαίνει εδώ και εβδομάδες και θα συνεχίσει να… ανεβαίνει και στο υπόλοιπο της σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα ακόμη μεγαλύτερο "βουνό": Αυτό των δεκάδων, πολύ σοβαρών οικονομικών "μετώπων" που "καίνε" στην παρούσα φάση όλο τον "οργανισμό" του Παναθηναϊκού, δημιουργώντας πιο έντονα από κάθε άλλη φορά θέμα "επιβίωσης".

Οι "θανατηφόρες" συνέπειες της άνευ προηγουμένου "κανονιάς" που έριξε εκείνο το βράδυ της 21ης Σεπτέμβρη ο Γιάννης Αλαφούζος, έρχονται πλέον στο προσκήνιο πιο "σκληρές" και αμείλικτες και οι κίνδυνοι για την "πράσινη" ΠΑΕ είναι τεράστιοι, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι οφειλές που υπάρχουν και σταμάτησαν να εξυπηρετούνται οι διακανονισμοί που είχαν γίνει.

Το ολοκληρωτικό… Survivor στο οποίο υπέβαλλε ο Αλαφούζος τον Παναθηναϊκό δεν έχει τέλος και η εβδομάδα που ξημερώνει τη Δευτέρα (11/12) θα είναι μακράν η δυσκολότερη απ’ την ημέρα που ο εξαφανισμένος μεγαλομέτοχος του "τριφυλλιού" έφυγε, αφήνοντας πίσω του οικονομικά… συντρίμμια. Τι ακολουθεί; Υποθέσεις τρομερά δύσκολες για να τις διαχειριστεί ο σύλλογος απ’ τη στιγμή που το ταμείο είναι στα όρια του… σφραγίσματος.

-Την Παρασκευή (8/12), οι Μάικλ Εσιέν και Χοσέ Τοτσέ έκαναν καταγγελίες μέσω της δικηγόρου τους, στο Διαιτητικό της ΕΠΟ, ζητώντας αφαιρέσεις βαθμών στον Παναθηναϊκό, για τη μη καταβολή των δόσεων που τους έχουν επιδικαστεί απ’ τις προσφυγές του. Ο Εσιέν αξιώνει το ποσό των 73.027,88 € για τις δύο δόσεις του διακανονισμού που είχε βγάλει η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, με τους δικηγόρους του να επισημαίνουν πως επί τρεις μήνες περίμενε για μία πρόταση διακανονισμού που δεν ήρθε ποτέ. Ο δε Τοτσέ δεν ήθελε να κάνει καταγγελία, όμως του οφείλονται τρεις δόσεις κι όπως τόνιζε είναι πλέον αναγκασμένος να πάει νομικά.

-Τη Δευτέρα (11/12) στις 4 μ.μ., εκδικάζονται από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ οι προσφυγές των Σεμπαστιάν Λέτο (181.000 €), Χρήστου Μπούρμπου (55.000 €) και Μλάντεν Πέτριτς (200.000 € για την εφορία). Στον τελευταίο -όπως τόνισε ο δικηγόρος του Πάρης Ατλαμάζογλου στον Sport24 Radio- έχουν δεσμευτεί οι προσωπικοί του λογαριασμοί, λόγω αυτής της οφειλής στην εφορία.

-Οι Ιταλοί συνεργάτες του Στραματσόνι επί των ημερών του στον "πράσινο" πάγκο, Ρομπέρτο Μούτσι και Βιτσέντζο Σάσο απέστειλαν προ ημερών εξώδικα, ζητώντας να πληρωθούν οφειλόμενα ύψους 39.000 και 51.000 € αντίστοιχα, ειδάλλως θα προσφύγουν στα δικαιοδοτικά όργανα. Νέες προσφυγές εν όψει…

-Ο Κρις Σαμπά, που πρόλαβε να αγωνιστεί σε 5 ματς, μέσα σε μόλις 5,5 μήνες παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ζήτησε απ’ τη FIFA να εκπέσει ο διακανονισμός που είχε γίνει στις 20/1/2017 (όταν είχε λύσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο), προετοιμάζοντας καταγγελία για -3.

-Η Κιέβο Βερόνα έχει προσφύγει στη FIFA ζητώντας τιμωρία του Παναθηναϊκού για το ποσό των 210.000 € απ’ το δανεισμό του Εμποκού, ενώ το Αμβούργο ζητάει να του πληρωθούν οι 350.000 € ως μερίδιο μεταγραφής του Μπεργκ στην Αλ Αΐν, που δεν της καταβλήθηκε ποτέ…

Και πόσα ακόμη, "μικρά" ή "μεγάλα"… βάσανα έχει πλέον η (οικονομική) καθημερινότητα του Παναθηναϊκού…

News 24/7

24MEDIA NETWORK