Δεν πληρώνει ούτε… ευρώ ο Παναθηναϊκός σε Ολυμπιακό για τον Βλαχοδήμο!

Η δικαίωση των "πράσινων" και του παίκτη απ’ την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών τηςUEFAκαι το πρώτο εξαγωνιστικό… γκολ του Παναθηναϊκού, 10 μέρες πριν το "αιώνιο"clasico!

Δεν πληρώνει ούτε… ευρώ ο Παναθηναϊκός σε Ολυμπιακό για τον Βλαχοδήμο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί το πρώτο εφετινό ντέρμπι "αιωνίων" να απέχει ακόμη 10 μέρες (6 Νοεμβρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης"), ωστόσο ο Παναθηναϊκός άνοιξε πρώτος το… σκορ σε εξωαγωνιστικό "clasico" με τον Ολυμπιακό, το οποίο μάλιστα πραγματοποιήθηκε εκτός συνόρων, στο... γήπεδο τηςUEFA!

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών τηςUEFAδικαίωσε απόλυτα τον Παναθηναϊκό στην προσφυγή που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός εναντίον των "πράσινων", αλλά κι εναντίον του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, αξιώνοντας 350.000 ευρώ για τη μετακίνηση του ομογενή ποδοσφαιριστή στο "τριφύλλι" τον περασμένο Γενάρη.

ΑΚΥΡΗ Η "ΡΗΤΡΑ"

Ο Ολυμπιακός, όταν άφησε ελεύθερο τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο στις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού του 2015, του έβαλε ως "ρήτρα" το ποσό των 350.000 ευρώ σε περίπτωση που πήγαινε σε κάποιον εκ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ πριν απ’ την 1Ιουλίου του 2016.

Όταν ο Παναθηναϊκός "ψάχτηκε" τον περασμένο χειμώνα για την υπόθεση του 24χρονου άσου, "ζύγισε" όλες τις λεπτομέρειες και παραμέτρους της υπόθεσης. Κι εν συνεχεία αποφάσισε να προχωρήσει στη μεταγραφή,«πατώντας» στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος "σκληρός" όρος που έβαλε ο Ολυμπιακός στον Βλαχοδήμο, δεν μπορούσε να έχει "βάση" απ’ τη στιγμή που επρόκειτο για "άνεργο" ποδοσφαιριστή.

Με απλά λόγια ο Παναθηναϊκός, αλλά και η πλευρά του ποδοσφαιριστή υποστήριξαν πως με δεδομένο το γεγονός ότι ο παίκτης ήταν πλέον χωρίς "δέσμευση" συμβολαίου με τον Ολυμπιακό -άρα και χωρίς δουλειά- δεν θα μπορούσε να έχει ισχύ ένας τέτοιος περιοριστικός όρος που απαγόρευε προς τον Βλαχοδήμο να εργαστεί σε συγκεκριμένες ομάδες.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ

Απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού χρησιμοποιήθηκε ακόμη ως "παράδειγμα", η αντίστοιχη υπόθεση της μεταγραφής του Κατσουράνη απ’ την Μπενφίκα προς τους "πράσινους" το καλοκαίρι του 2009. Όταν ο Πατρινός άσος είχε πάει στην Πορτογαλία τον Ιούλιο του 2006, η ΑΕΚ είχε βάλει ρήτρα επιστροφής του "Κατσούρ" σε κάποιον απ’ τους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ρήτρα την οποία ο Παναθηναϊκός -απ’ τη στιγμή που ο παίκτης είχε "ενεργό" συμβόλαιο με τη Μπενφίκα- κατέβαλλε κανονικά προς την ΑΕΚ (ξέχωρα απ’ τα 2,5 εκατ. ευρώ προς τους "αετούς" της Λισσαβόνας), προκειμένου να ολοκληρωθεί τότε η μεταγραφή του παίκτη.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, ο ίδιος ο Ολυμπιακός με δική του απόφαση και ευθύνη είχε αφήσει ελεύθερο τον Βλαχοδήμο (άρα και «άνεργο») κι ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να έχει ισχύ μια τέτοια δεσμευτική και απαγορευτική προς τον ποδοσφαιριστή, ρήτρα.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ"

Τα όσα υποστήριξε ο Παναθηναϊκός, αλλά και η πλευρά του Παναγιώτη Βλαχοδήμου έγιναν απολύτως δεκτά απ’ την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών τηςUEFA, η οποία απέρριψε ως "απαράδεκτη" την προσφυγή του Ολυμπιακού.

Δικαιώνοντας πανηγυρικά τους "πράσινους" που δεν θα χρειαστεί πλέον να καταβάλλουν ούτε… ευρώ προς τους Πειραιώτες για τη μετακίνηση του ομογενή άσου…

News 24/7

24MEDIA NETWORK