Δύο "Ιταλοί", Οτσόα και Κυριακίδης για τον ΠΑΟ

Το ενδεχόμενο απόκτησης τερματοφύλακα μπήκε στο συρτάρι απ’ το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο οι "χαμηλές πτήσεις" του Λουκ Στιλ (με αποκορύφωμα το ματς με την Ξάνθη) επαναφέρουν το θέμα "γκολκίπερ" στην "πράσινη"… ημερήσια διάταξη κι οι πρώτες αναζητήσεις εν όψει Γενάρη έχουν ήδη ξεκινήσει, με 2+2 ονόματα σε πρώτο πλάνο!

Δύο "Ιταλοί", Οτσόα και Κυριακίδης για τον ΠΑΟ

Για τον Παναθηναϊκό η προοπτική μεταγραφής ενός πολύ καλού τερματοφύλακα άμεσου διεκδικητή της θέσης του Στιλ στην ενδεκάδα, προκειμένου να αυξηθεί ο ανταγωνισμός κάτω απ’ τα δοκάρια του "τριφυλλιού", εξετάστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού. Στο τραπέζι έπεσαν διάφορα ονόματα, ωστόσο για διαφορετικούς λόγους δεν προχώρησαν σε τελικό στάδιο κι έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει το ρόστερ με την τριάδα των Στιλ. Κοτσόλη, Οδυσσέα Βλαχοδήμου και τον νεαρό Βασίλη Ξενόπουλο ως 4η επιλογή (κι εναλλακτική για το Europa League, όπου "κόπηκε" υποχρεωτικά λόγω της έλλειψης γηγενών ο "Odi".

Ο Στιλ ωστόσο, εξακολουθεί να βγάζει (και) φέτος μια αναξιόπιστη εικόνα ως προς την σταθερότητά του, επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας γκολκίπερ, ικανός για το πολύ καλό έως και το… απίθανο, αλλά και για το χειρότερο. "Κρεμώντας" την ομάδα του με τον πιο σκληρό τρόπο σε αρκετές περιπτώσεις. Το έκανε πέρσι δις στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο σε κανονική περίοδο και πλέι-οφ, στερώντας απ’ τον Παναθηναϊκό βαθμούς και αποτελέσματα που αν δεν ήταν οι "γκάφες" του Στιλ θα κατακτούσε το "τριφύλλι".

Το τραγικό ματς του Άγγλου γκολκίπερ την περασμένη Κυριακή επανέφερε στο προσκήνιο τις σοβαρές σκέψεις για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα. Απ’ τη στιγμή μάλιστα που πίσω απ’ τον Στιλ δεν υπάρχει κάποια άλλη "ενδεκαδάτη" επιλογή, αφού ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν έχει… πείσει επ’ ουδενί ότι μπορεί να σταθεί ως πρώτος, ενώ ο 37χρονος Στέφανος Κοτσόλης έμεινε στην τριάδα κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν με την εσωτερική διαχείριση και τα αποδυτήρια.

Ηδη οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, σε συνεργασία με τον Στραματσόνι έχουν αρχίσει να "χτενίζουν" την αγορά για τερματοφύλακα εν όψει Γενάρη. Οι δε προτάσεις πέφτουν… βροχή το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, η προσοχή -σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον- έχει επικεντρωθεί σε 2+2 περιπτώσεις εντός κι εκτός συνόρων.

ΧΟΥΑΝ ΠΑΜΠΛΟ ΚΑΡΙΤΣΟ

Ο 32χρονος Αργεντινός γκολκίπερ (12 φορές διεθνής με την "μπανκοσελέστε") και γνώριμος του Στραματσόνι απ’ την εποχή που ήταν στον πάγκο της Ιντερ, απασχόλησε έντονα τους "πράσινους" και το περασμένο καλοκαίρι, όταν κι εξετάστηκε η προοπτική δανεισμού του από την ιταλική ομάδα ή ακόμη και της μετακίνησής του προς το "τριφύλλι" ως ελεύθερος. Εντέλει ο ίδιος, θέλοντας να περιμένει προτάσεις από καλύτερα πρωταθλήματα, παρέμεινε στους "νερατζούρι", όπου εξακολουθεί να είναι 2η και 3η επιλογή.

Ο "Στράμα" ψήνεται πολύ για τον πανύψηλο Αργεντινό γκολκίπερ (και κάτοχο ιταλικού διαβατηρίου εδώ και μια τριετία), ο οποίος μάλιστα μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν απ’ την ομάδα του Μιλάνου. Το κασέ του δεν είναι πολύ χαμηλό (περίπου 500.000 ευρώ ετησίως), όμως απ’ τη στιγμή που υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την πλευρά του (κι ο ίδιος εξακολουθεί να είναι "ρεζέρβα" στην Ιντερ), η περίπτωσή του δεν είναι διόλου… ανέφικτη εάν προκριθεί το όνομά του στις τελικές επιλογές.

ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΡΕΝΤΙΝΟ

Παλιός μας γνώριμος απ’ το πέρασμά του απ’ την ΑΕΚ στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Στα 37 του πλέον, αλλά fit και πάρα πολύ "ενεργός" τα τελευταία χρόνια σε Παλέρμο και Κιέβο. Φέτος είναι βασικός στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας της Βερόνα, αλλά "ψάχνεται" για να κάνει μια τελευταία απόπειρα στο εξωτερικό και η Ελλάδα είναι απ’ τους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν. Ο Ιταλός γκολκίπερ είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό, ο Στραματσόνι έχει καλή άποψη για την αξία του και το όνομά του είναι επί του παρόντος σ’ αυτά που υπάρχουν στην "πράσινη" λίστα.

ΓΚΙΓΕΡΜΟ ΟΤΣΟΑ

Για χρόνια ο 78 φορές διεθνής Μεξικανός γκολκίπερ (κι άλλοτε… wonderkid, που δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν οι περισσότεροι) φλέρταρε με τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν ήρθε ποτέ στη χώρα μας για τους Πειραιώτες. Απ’ το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται ως δανεικός απ’ τη Μάλαγα στη Γρανάδα, ωστόσο η κάκιστη πορεία των "κόκκινων" τον έχει κάνει να σκέφτεται από τώρα την προοπτική αποχώρησης τον προσεχή Γενάρη, αφού δεν θέλει να ρισκάρει τη θέση του στην εθνική.

Ο Οτσόα έχει προταθεί ήδη στον Παναθηναϊκό για δανεικό, με πιθανή οψιόν αγοράς και απολαβές που προσεγγίζουν τις 400-450.000 ευρώ και η περίπτωσή του έχει "κυκλωθεί" απ’ τους "πράσινους". Ο Μεξικανός μάλιστα αναμένεται να πάρει μέσα στον επόμενο μήνα ισπανικό διαβατήριο, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι εφικτό να προχωρήσει μια πιθανή μεταγραφή του, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει γεμάτες τις πέντε θέσεις των μη κοινοτικών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Ισως ο πιο φορμαρισμένος Ελληνας γκολκίπερ αυτή τη στιγμή και "αδικημένος" διότι δεν έχει συμπεριληφθεί στα προσκλητήρια του Μίχαελ Σκίμπε. Ο Κυριακίδης κάνει τρομερή σεζόν με τον Παναιτωλικό, σε συνέχεια της περσινής εξαιρετικής χρονιάς του με τους Αγρινιώτες, θεωρείται πολύ πιο "έτοιμος" από άλλες "ελληνικές" επιλογές (όπως ο Τσιντώτας, τον οποίο "έκοψε" ο Στραματσόνι το περασμένο καλοκαίρι) και παρακολουθείται στενά από τον Παναθηναϊκό.

Το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος, ωστόσο, αν οι "πράσινοι" αποφασίσουν να κινηθούν τελικά για τη δική του περίπτωση (θέλοντας να ενισχύσουν και το ελληνικό στοιχείο της ομάδας), εκτιμάται πως δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί άκρη με τον Παναιτωλικό, για να μετακομίσει ο παίκτης στο "τριφύλλι" απ’ τον Γενάρη, όπως έγινε τον περασμένο χειμώνα με τον Βιγιαφάνιες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK